Back to Question Center
0

Tips Van Semalt: Ngomong Ngomong-Bots Nggawe Ngomong Ngerti Analytics-Verwijzingsinformatie

1 answers:

Sampeyan wiwit ngelingi Tambah lalu lintas rujukan ing akun analisis mesin telusur lan Hooray! Sampeyan seneng amarga wong ngubungake lan ngeklik. Nanging nalika nyedhaki pemeriksaa, sampeyan nyadari yen ora ana lalu lintas sing sah. Bener, sampeyan iku korban paling anyar saka spam referrer, jenis spam sing dituju ing mesin telusuran.

Yen sampeyan wis dicekel dening bot spam iki, sampeyan kudu ngalangi kasebut kanthi cepet. Alexander Peresunko, manajer Success Customer of Semalt , nerangake carane njaluk data nyata saka analytics.

Sampeyan kudu mbudidaya yen ora ana sing takon bots iki kanggo ngunjungi situs sampeyan - mobile application company in Lebanon. Lan nalika lagi ana ing situs sampeyan, ana sing nyimpen jumlah sumber daya sing ditrapake kanggo pangguna sah. Akibaté, pengunjung sah bisa frustrasi nalika nyoba ngakses situs sampeyan lan golek panggonan liya. Saliyane, spammers ora tau duwe apa-apa sing apik nalika padha nelpon.

Kanggo mbukak jaringan spam referrer, sampeyan kudu ngenali wong sing mbanting. Cara umum yaiku nggunakake WHOIS.net. Daftar spammers umum kalebu:

  • Ilovevitaly.com (lan maneka variasi TLD)
  • Economy.co
  • Darodar.com lan subdomains liyane sing gegandhengan
  • Waca-your-website-here.com

Dadi saiki, sampeyan bisa uga mikir yen kok sing bisa ngobong web. Spammers sing beda-beda nyedhaki aktivitas sing kaya ngono kanggo macem-macem alasan.

Kene sawetara spammers ndhuwur lan alasan ngapa.

  • Waca-your-website-here.com

Iki minangka salah sijine spammer paling sengit sajrone wektu. Bot migunakake spam referrer kanggo ngasilake lead..Apa sing ditawarake situs kasebut? Web spam. Ateges, ana webmaster sing mbayar situs kanggo nindakake spam web kanggo ngasilake lead. Ben Sykes yaiku wong sing nyedhaki domain spamming. Lan dheweke cukup kendel kanggo nuduhake data WHOIS marang publik.

  • Ekonomi, darodar.com, lan ilovevitaly.com

Situs-situs iki duwe tujuan siji ing atine: kanggo ngarahake lalu lintas menyang situs blanja tartamtu kayata eBay utawa AliExpress.com.

Mungkasi spaming ancaman bot

Cara becik njaga bots yaiku kanthi mblokir file kasebut liwat berkas .htaccess ing direktori root sampeyan. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nyalin lan nempelake kode tartamtu menyang file .htaccess. Teknik iki ora mung mandheg spammers saka ngganggu alat analytics, nanging uga ngebotake bot saben-saben dheweke nyoba ngengingi server sampeyan.

Sadurunge nindakake owah-owahan menyang file .htaccess ing direktori, iku penting kanggo dicathet yen iki minangka file sing nemtokake cara fungsi server sampeyan. Yen sampeyan salah nalika ngunggah file, bakal ngganggu fungsi situs web kabeh. Kanggo nyegah iki, nimbang gawe serep situs sampeyan sadurunge nggawe owahan ing file kasebut.

Filter-filter Analytics

Nggunakake cara kasebut ora nyingkirake kabeh spammers. Nalika nglindhungi sampeyan saka usaha spam ing mangsa, ora mbatalake karusakan sing wis rampung ing situs kasebut. Kanggo nyingkirake informasi sejarah lan ngewangi nyaring spam bot saka wilayah tartamtu ing mangsa ngarep, nimbang nyetel filter saringan.

Nggunakake WordPress kanggo njaga spammers

Sampeyan uga bisa milih kanggo nggunakake plugin Wp-Ban WordPress kanggo njaga pangguna ora sah. Plugin mbisakake sampeyan nggo blacklist IP, jangkauan IP, agen pangguna, URL referrer lan agen pangguna saka ngakses blog WordPress Sampeyan. Nganggo pendekatan iki minangka alternatif sing berguna kanggo admins web sing ora seneng nyunting berkas .htaccess domain.

Bot spam ngganggu beban server uga keamanan, nggrancang data analytics kanthi nyebabake pangguna sah lan upaya pemasaran frustrasi. Ing situs amba, 500 hits sasi ora owah akeh. Nanging yen iki kedadeyan ing situs toko lokal, nganalisa lalu lintas sing sah dadi tugas sing nginggil. Mulane, analytics outsourcing kanggo spesialis sing pengalaman minangka cara efektif ngindari data sing mbingungake lan ngupaya upaya perusahaan.

November 28, 2017