Back to Question Center
0

Tips Saka Semalt: Cara Safeguard Yourself Saka Blackmail Trojan Locky

1 answers:

Kanggo minggu kepungkur, trojan serangan trojan Locky wis mangaruhi komputer sacara global. Laporan media nyatakake yen akeh kasus, virus migunakake makro sing saiki ana ing dokumen Microsoft Office minangka saluran kanggo nemokake cara kasebut ing jaringan kasebut. Virus iki dianggo ngenkripsi kabeh data ing komputer kasebut. Contone, nalika panampa mbukak file, umpamane, duwe invoice palsu, Locky encode kabeh data sing disimpen ing komputer. Pangguna banjur dijaluk kanggo mbayar dhuwit tartamtu minangka tebusan supaya data bisa didekripsi. Panjaluk kasebut katon minangka huruf blackmail ing layar.

Manager Sukses Pelanggan Semalt , Ivan Konovalov, nerangake cara kanggo nglindhungi dhewe saka serangan trojan Locky.

Free Retarus E-Mail Security ngamanake keamanan paling luweh

Nganti saiki, ora ana perangkat lunak sing ana ing pasar sing bisa nyedhiyakake pangreksan sing paling dhuwur tumrap serangan virus kasebut. Retarus Email Security dianggep minangka salah sawijining layanan sing bisa menehi tingkat keamanan sing ditemtokake kanthi nggabungake maneka warna scanner, uga filter phishing lan spam cerdas.

Kanggo ngoptimalake keamanan marang virus Trojan, sing nggunakake Retarus E-Mail Keamanan bakal diwenehake kanggo nganyarke fitur keamanan kanthi gratis sajrone wektu.

Ati-ati ing data karo kode macro sing ditrapake

Wigati babagan efektifitas piranti lunak antivirus ing pangguna, pangguna kudu tetep waspada..Kanggo mesthekake yen sampeyan aman saka serangan dening Locky, sampeyan kudu mesthekake yen eksekusi otomatis kode makro ing aplikasi kantor dinonaktifake. Uga, kudu ati-ati nalika mlaku macro.

Kaping kabeh perhatian kudu dibutuhake

Pangguna kudu cocog karo:

  • Padha mung kudu mbukak lampiran email saka sumber sing katon kredibel. Sampeyan kudu bisa ngenali pengirim utawa prosedur rinci ing email. Nalika mbukak file format kayata .xls, .exe, .doc, lan .docxm awit ana sing paling kena virus iki.
  • Pengen ngenteni alon komputer, tingkat keterlibatan harddisk saka anané alesan sing nyedhaki bisa dadi indikasi sing cetha yen enkripsi Locky alon-alon njupuk wujud. Sampeyan kudu nyopot komputer saka sumber daya lan jaringan bebarengan kanthi tujuan nyimpen data sing disimpen.
  • Nyedhiyakake cadangan kanggo data sampeyan kanthi rutin kanggo mesthekake yen manawa fraksi tartamtu informasi kena pengaruh, bisa gampang dibalèkaké kanthi risiko kurang saka mundhut data. Sampeyan uga penting nalika nggawe cadangan data sampeyan bakal weruh yen Locky nduweni kapasitas kanggo nginfèksi piranti panyimpenan eksternal.
  • Priksa manawa sampeyan nganyari sistem operasi sampeyan karo versi paling anyar. Instal kabeh upgrade paling anyar menyang browser Internet, aplikasi kantor, lan sistem operasi. Locky nemokake dalan menyang komputer liwat saluran sing kasedhiya saka kesenjangan keamanan sing gegandhengan karo piranti lunak.
  • Mesthekake kabeh sistem sampeyan duwe scanner virus sing efektif. Sampeyan uga penting kanggo mesthekake yen sampeyan ngupgrade aplikasi antivirus kanthi kerep kanthi tujuan kanggo mesthine manawa sampeyan bisa ngenali nganti saiki malware lan tumindak sakcukupe.

Retarus wilayah sampeyan terus-terusan bisa menehi sampeyan informasi luwih lengkap babagan upgrade virus gratis kanggo Retarus E-Mail Keamanan Source .

November 28, 2017