Back to Question Center
0

Sosial Media O Pemasaran TV? Semalt Esperto Spiega Ciò Che È Meglio Per Il Tuo Business

1 answers:

Orang jarang menonton TV seperti biasa pada masa lalu. Demografi yang lebih muda mendapati lebih mudah untuk menggunakan televisyen untuk menyiarkan kandungan atau cast dari telefon mereka. Alasannya adalah semata-matamereka tidak lagi mahu menonton rangkaian atau pengaturcaraan kabel yang penuh dengan iklan.

Ivan Konovalov, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt Perkhidmatan Digital, berkongsi perbezaan berharga antara TV dan pemasaran media sosial.

Iklan TV dan Pemotongan Kord

Beberapa orang kelihatan berminat dengan apa yang berlaku di televisyen. Telefon pintar mempunyai menjadi sangat biasa digunakan bahawa televisyen mungkin tidak disedari walaupun pada masa kini. Telefon pintar memberikan pengguna peluang untuk menonton pada telefon mereka.Apabila televisyen memulakan iklan penyiaran, kemungkinan besar pengguna akan mematikannya, menukar kepada perkhidmatan streaming, atau beralih kepada merekatelefon bimbit.

Media cetak menimbulkan radios yang menimbulkan televisyen. Pada setiap fasa, Orang berfikir bahawa setiap penemuan akan mengikis pendahulunya. Bagaimanapun, seperti yang berlaku, kebangkitan media sosial tidak sepenuhnya mengikis keperluan untuk televisyen. Media sosial memotong ke dalam industri televisyen, menghasilkan peralihan paradigma kepada digital.

Pertumbuhan TV Versus Digital

Perbelanjaan digital mengatasi perbelanjaan iklan TV tahun lalu dengan $ 72.09 bilion$ 71..Masing-masing 29 bilion. Menurut eMarketer, perbelanjaan digital ditetapkan untuk mengalami tahun pertumbuhan tahunan $ 10 bilion sebagai berbanding dengan TV $ 2 bilion.

Hubungan antara kedua-dua medium adalah bahawa kedua-duanya berkembang. Walau bagaimanapun, media digital semakin mendahului. Kandungan yang disiarkan pada peranti biasanya bermula pada TV tetapi berakhir pada perkhidmatan penstriman sebagai sumber daripada pendapatan tambahan.

Peralihan oleh Pengiklan ke Digital

Ketua Eksekutif Adidas Kaspar Rorsted mengesahkan kecurigaan orang beralih ke digital dengan memberitahu CNBC bagaimana pengguna muda mereka terlibat dengan mereka lebih banyak pada peranti mudah alih. Penglibatan digital, oleh itu, berfungsi sebagai sumber yang berharga bagi mereka. Oleh itu, Adidas memutuskan untuk meningkatkan perbelanjaan digital dalam tempoh empat tahun akan datang. Satucara untuk berjaya adalah untuk mencipta kandungan menarik yang dapat dikaitkan pengguna.

Walau bagaimanapun, syarikat-syarikat lain seperti Taco Bell seolah-olah bekerja terhadap trend ini olehberalih ke radio dan televisyen. Dalam perbualan dengan Kempen, SMO Marissa Thalberg berkata bahawa syarikat mengalami regresifkeputusan dengan kempen pemasaran digital mereka, mendakwa tidak dapat memenuhi sasaran yang ditetapkan. Walaupun mereka seolah-olah akan menentang trend, ia berfungsi sebagai peluang perniagaan untuk mereka, terutamanya untuk pangkalan pelanggan yang lebih tua, sebagai pasar baru.

Hasil yang besar tidak menjamin kejayaan, dan meletakkan semua pelaburandigital tanpa kandungan yang betul adalah kesilapan besar.

Adaptasikan atau Mati: Ketangkasan dalam Soalan

Dengan syarat bahawa pemasar digital melakukannya dengan cara yang betul, ada yang hebat potensi untuk pertumbuhan. Statistik menunjukkan bahawa orang yang meletakkan pemasaran digital di bahagian atas kempen mereka mengalami pulangan yang lebih baikdan dalam masa rekod, dibandingkan dengan kaedah tradisional lain. Dengan itu berkata, ini hanya berfungsi jika orang-orang ini membuat kandungan unik, itumelibatkan pelanggan kerana relevansinya, dan menjadikannya tersedia pada peranti yang mempunyai perhatian khalayak sasaran.

Pemasar mencari media sosial peluang yang baik untuk terlibat dengan pelanggan.Ia juga menyediakan asas pelanggan yang memilih untuk membayar untuk mengelakkan pengiklanan. Sekiranya pemasar tidak dapat mengenal pasti peluang ini, mereka akanbukan sahaja kehilangan prospek yang berpotensi tetapi juga tidak menemui mereka di tempat pertama Source .

November 27, 2017