Back to Question Center
0

Serangan Phishing & mdash; Pakar Semalt Nerangake Cara Nglindhungi Diri

1 answers:

Phishing minangka wangun umum saka cyber-crime. Senadyan sawetara lapuran dening individu bab kasebut dadi korban kanggo phishing, ana langkah sing bisa ditindakake kanggo ngalahake. Luwih saka nginstal piranti lunak keamanan, siji perlu ngerti apa phishing katon kaya kanggo pertempuran - free creating.

Kanthi sinau babagan cara ngenali sinyal sing nuduhaké phishing potensial, pangguna bakal luwih gampang milih dhaptar sing mbiyantu, disaranake dening Oliver King, Customer Success Manager Semalt Layanan Digital.

Apa Phishing?

Phishing minangka wujud identitas sing umum dienggo ing peretas. Pelaku iki nggunakake situs web sing palsu lan email palsu kanggo ngarahake korban sing ora ngerti kanggo nyolong informasi pribadhi. Biasane, dheweke mung butuh informasi kertu kredit, lan tembung sandhi.

Kanthi ngirim pranala menyang individu sing ora curiga, dheweke bisa nyolong informasi kanthi cepet nalika ngetik situs kasebut. Padha nyedhiyakake pranala sing katon sing dipercaya kanggo entuk kapercayan. Sebagean situs sing disenengi kalebu PayPal, eBay, Yahoo !, lan MSN. Ing sawetara kasus, sawetara institusi finansial minangka target.

Nglindhungi phishing

# 1 Terusake kanthi ati-ati nalika ngetik situs web sing nyuwun informasi rahasia utamane yen ana ing wangun alam finansial. Organisasi sing paling sah ora tau njaluk klien kanggo nyedhiyakake informasi kasebut.

# 2. Yen situs web ngupayakake nyedhiyakake informasi sing sensitif, mula iku bisa dadi trap..Sawetara phisher seneng nggunakake taktik ajrih, lan kadhangkala ngancam duwe akun sing dipateni kajaba informasi tartamtu wis kasedhiya. Ngubungi pedagang langsung kanggo konfirmasi identitas minangka kunci kanggo ngilangi upaya pancadan.

# 3. Sadurunge nindakake apa wae ana ing situs kasebut, sinau karo kabijakan privasi. Paling komersial situs web duwe kabijakan privasi sing padha nggawe siap kasedhiya ing ndhuwur kaca. Ing kawicaksanan, goleki dhaptar mailing, kanggo ngerti yen bakal utawa ora bakal ngedol.

# 4. Panjaluk umum kanggo informasi minangka sinyal liyane sing nuduhake aktivitas phishing. Elinga email asring ora biasane ditrapake. E-mail resmi saka bank mesthi nduweni akun referensi manawa salah sijine mbuka siji-sijine. Kampanye kebatinan bisa ngemot "Dear Sir / Madam" karo wong-wong mau, dene wong liya nggambarake akun sing durung ngerti.

# 5. Yen pesen email ngandhut wujud sing ditampilake, pilihan sing wicaksana ora kanggo ngisi. Para hacker bisa ngetung kabeh informasi sing dikirimake ing formulir kasebut.

# 6. Nalika nyambungake menyang situs web, siji kudu nyalin lan nempelake link ing bilah alamat browser lan ora nyambung liwat pranala ditempelake. Mung apa yen ana jaminan asli. Kadhangkala, situs web sawetara phishing katon mirip karo sing asli. Deleng ing baris alamat kudu ngandhani wong yen kabeh iku salinan.

# 7. Paling ahli menehi saran marang wong sing wis ana, piranti lunak sing aktif lan efisien kanggo mbanting aktivitas phishing ing komputer. Piranti lunak sing disaranake yaiku Norton Internet Security, sing kanthi otomatis ndeteksi aktivitas phishing lan ngalangi. Piranti lunak ora ngidini situs web palsu lan uga bisa mbuktikake apa wae aktivitas perbankan utamane utawa perbelanjaan utama dening pangguna.

November 28, 2017