Back to Question Center
0

Semalt: Tetep Dilindhungi Saka 6 Scam Online

1 answers:

Penjahat cyber wis kena pengaruh bisnis lan individu online ing taun-taun pungkasan. Situs web lan layanan internet nggawe gampang kanggo mbayar tagihan, tuku barang kesenengan, hotel cadangan, lan nindakake macem-macem tugas. Ing wektu sing padha, sampeyan bakal kepepet dening peretas, lan sampeyan ora ngerti apa sing lagi ana. Alat lan cara nyerang beda-beda saka vendor serangan tradisional kanggo piranti lunak angkoro kanggo aplikasi remot. Sawetara wong uga bisa ditangkap dening pandelengan phising sing dikepalani saka wilayah sing ora dikenal ing donya.

Oliver King, Customer Success Manager Semalt , nemtokake 6 penipuan online sing luwih mbebayani saiki

1. Undhang-undhang internasional

Scammer lan peretas asring adhedhasar ing Amerika Serikat lan Kanada. Wong nggunakake email langsung utawa telpon kanggo entice konsumen kanggo tuku lotere profil dhuwur. Dheweke ngaku yen sampeyan bisa menang bab sing luar biasa liwat lotere iki. Akeh wong akeh sing kepepet lan ngentekake ewu dolar ing rencana kasebut. Komisi Perdagangan Federal (FTC) nyatakake yen kampanye promosi sing akeh banget yaiku telephonik.

2. Virus palsu (sing dadi nyata)

Iku bener yen produk teknologi lan gadget asring berkembang virus lan malware. Yen sampeyan ndeleng sistem komputer sampeyan ora mlaku kanthi bener utawa bakal dikunci, ana kemungkinan kasebut minangka virus. Sampeyan kudu nginstal piranti lunak antivirus minangka sadurungé. Nanging, sawetara 'virus palsu' bisa uga nyerang sistem komputer sampeyan. Iku alon-alon kacepetan piranti sampeyan, lan sampeyan kudu nginstal piranti lunak tartamtu. Akibaté, virus palsu dadi nyata lan nyolong informasi sing sensitif. Solusi mung kanggo masalah iki yaiku yen sampeyan ora nginstal piranti lunak sing sampeyan ora yakin babagan..

3. Niat apik wis ilang

Kadhangkala scammers ngaku dadi wakil amal. Padha pengin sampeyan bantuan korban bilai, serangan teroris utawa epidemi. Paling asring, peretas ngobahake wong sing nuduhake kapentingan kanggo ngrampungake konflik regional. Mangkene, maksudmu sing becik golek salah yen sampeyan mungkasi ngilangi jumlah sing signifikan lan ora entuk asil.

4. Pelanggaran keamanan

Yen wong email sampeyan ngomong yen sampeyan wis nerak aturan lan peraturan perusahaan, sampeyan ora kudu kuwatir bab iku. Sebagéyan gedhé film Hollywood nggambaraké manawa wong kepencut déning peretas sing ngaku dadi perwira polisi utawa pengawal keamanan. Ora ana pejabat ngirim email individu. Wong-wong padha nindakake riset ing skala massive lan tekan sampeyan langsung. Sampeyan ora kudu ngirim dhuwit menyang wong sing berpura-pura dadi perwira keamanan. Ora perlu kuwatir yen dheweke ngandhani yen sampeyan wis dadi korban masalah safety.

5. Proyek anyar

Variasi penipuan marketing internet nyedhiyakake lapangan kerja lan karcis kanggo wong mlarat lan miskin. Ora ana pengangguran minangka salah sijining kutukan paling gedhe kanggo lulusan, nanging ora ateges sampeyan ngirim dhuwit kanggo wong sing ora ngerti. Sawetara scammers nyuwun sampeyan njaluk kadhaftar ing situs web lan ngirim CV. Iku pancen kudu terus lan dikirim CV, nanging sampeyan kudu ora mbayar apa-apa minangka perusahaan ora biso dituntut nyuwun buruh kanggo mbayar ing ngarep. Lan yen sampeyan pengin mbayar dhuwit sadurunge njupuk, ana kemungkinan yen peretas nyoba nyolong dhuwit.

6. Pacar online

Akeh wong sing ndhaftar kanggo nggawe situs web ing basis saben dina. Dheweke pengin duwe pasangan sing apik kanggo tanggal romantis utawa kanggo nikah. Ing samubarang cara, situs gendakan online ora apik kanggo diterusake. Scammers lan peretas kerep nyerang wong liwat situs web kasebut. Dheweké sepisanan dadi kanca, pretending dadi bocah wadon sing lucu lan nengsemake. Banjur target kuwi kanggo mbangun hubungan karo sampeyan lan takon dhuwit. Yen wong ngomong yen ana masalah, sampeyan bisa mbantu nanging ora ngirim dhuwit menyang akun bank.

November 28, 2017
Semalt: Tetep Dilindhungi Saka 6 Scam Online
Reply