Back to Question Center
0

Semalt Nyedhiyakake Solusi Anti-Spam Kanggo Komentar Ing WordPress

1 answers:

Njupuk akeh pembaca ing blog utawa situs web iku ngimpi apa wae blogger. Nanging, sampeyan bisa nemu akeh komentar spam ing blog WordPress sampeyan. Ana sawetara cara lan piranti sing bisa digunakake kanggo pertempuran spam ing WordPress - backlinks.com.

Ing ngisor iki ana sawetara alat sing ditemtokake dening pakar saka Semalt , Oliver King.

1. Aktifake Akismet

Alat iki minangka plugin WordPress sing teka nalika wis diinstal. Kanggo sapa waé sing nggunakake WordPress, sampeyan ora perlu ngundhuh plugin iki. Nerangake manawa ana ing panel, sampeyan kudu ngaktifake. Sawise ngaktifake, sampeyan entuk kunci API sing bisa digunakake ing akeh aspek ing blog. Plugin Akismet mindhai kabeh komentar ing blog sampeyan lan nyaring seka sing katon kaya spam. Ing wektune, komentar reguler bisa entuk panyaring spam. Bisa uga penting kanggo tansah ngliwati komentar spam kanggo ndeleng yen ana email penting.

2. Ngaktifake Proteksi Honeypot

Siji bisa mblokir bot spam nggunakake teknik iki. Iku melu ngilangi spam bot menyang ngenali dhewe. Pisanan, sampeyan kudu nginstal WP Spam Fighter. Saka kene, sampeyan kudu ngaktifake plugin iki..Saka menu setelan, ana pilihan kanggo mbisakake proteksi Honeypot. Opsi iki kalebu wangun sing didhelikake menyang area komentar sing mung bisa katon karo bot. Minangka bot spam ngisi kabeh kothong kothong, padha bisa ngalahake dhewe.

3. Aja gunakake pranala "follow comment"

Kadhangkala, pamilik situs web nggunakake pranala "ora ana komentar" kanggo nggawe situs kasebut akeh lalu lintas. Akibaté, kasempatan iki narik akeh komentar spam sing nambah spam ing komentar. Ing sawetara kasus, alat kanggo ndeteksi spam mbokmenawa ora nemokake isi kasebut, sing nimbulake kahanan sing luwih elek. Sawetara kedhaftar bisa dipercaya uga bisa nemokake komentar ing postingan blog. Iki bisa ngubungake maneh kanggo mbentuk komentar spam. Ana uga sawetara plugin sing bisa nuduhake link jus liwat komentar. Yen sampeyan ora nggunakake plugin sing nuduhake konten iki, sampeyan bisa nyingkiri akeh komentar spam.

4. Nggunakake verifikasi Captcha

WordPress duwe plugin WP-reCAPTCHA. Plugin iki minangka fitur sing mbutuhake siji kanggo mbisakake ing bagean komentar. Captchas nggunakake sawetara trik sing mbutuhake Human Intelligence Task (HIT) kayata ngeklik gambar karo bab standar tartamtu. Nangkep duwe kemampuan mbédakaké manungsa asli saka bot komputer. Piranti kasebut nggawe angel banget kanggo pangguna kanggo ngirim komentar. Sampeyan bisa mblokir spam bot nggunakake reCAPTCHA amarga cepet lan efisien ing mblokir komentar.

Kesimpulan

Spam bisa dadi sibuk lan asring, iku ndadekake wong ilang amarga kriminal cyber karo sawetara maksud sing gerah. Ing sawetara situasi, serangan spam sing sukses uga bisa mbukak panel admin situs web menyang grup peretas sing bisa nindakake apa-apa sing cocog karo kabutuhan. Kerentanan iki bisa dadi salah sawijining cara sing bisa ngrusak situs kabeh. Sampeyan bisa ndeteksi lan nyegah spam kanthi nggunakake piranti kasebut ing ndhuwur. Kanggo cara, ora nggatekake pesen spam bisa mbantu sampeyan nyimpen akeh. Siji bisa mbusak URL situs web saka spam bot lan entuk akeh tugas babagan komentar spam.

November 28, 2017