Back to Question Center
0

Semalt Ngumumake 5 Tips Perlindungan Malware

1 answers:

Jeneng apa wae sing diwenehake marang para penjahat online, bisa uga krupuk utawa peretas, sing digunakake banget kanggo ngobrol karo panyedhiya malware anyar. Nanging bebaya iki minangka presentasi lawas sing dikantheni anyar. Mulane ngarsane keamanan sing bener lan kepinteran internet sing sethithik bakal bisa nangani ancaman digital.

Ryan Johnson, Sales Manager Senior Semalt Layanan Digital, njlentrehake cara sing mbiyantu kanggo nglindhungi dhewe saka serangan malware.

Sadurunge nggawe cara kanggo ngatasi risiko kasebut, luwih becik kanggo ngenali ancaman kasebut ing wiwitan. Sadurunge wiwitan taun 2000an, malware pisanan nyebabake kacilakan ing Piranti Komputer lan file, nanging wiwit motivasi sentral malware sabanjure wis dadi keuntungan. Penjahat online saiki digunakake kanggo entuk akses menyang daya pangolahan komputer utawa informasi perbankan kertu kredit. Ing kasus sing paling awon, para penjahat bisa nggunakake informasi iki kanggo ngupayakake utawa ngrusak bisnis.

Ana sawetara conto malware. Spyware, kayata, bisa nyepetake komputer kanthi nglacak kanggo tujuan iklan. Rootkit, ing tangan liyane, dadi PC menyang hoste lan digunakake kanggo ngirim bahan ilegal utawa gabung ing serangan ing situs web. Malware liya yaiku Scareware. Iku replika lunak anti-virus ing jeneng extortion. Ransomware uga minangka pelaku penipuan extortion kaya mengkono, nanging malah ngganti anti-virus minangka Scareware, iku njupuk file kasebut lan digunakake minangka chip tawar-menawar. Pamungkas, Keyloggers nyolong informasi kertu kredit kanthi cepet ngawasi PC.

Nanging pitakonan ing akal wong akeh, carane malware nyerang PC? Wong bisa nginstal malware kanthi sengaja utawa tanpa sadhar, lan ing kasus kasebut, mung bisa dilakoni sawisé terus mlaku tanpa pambusakan utawa shutting mudhun. Kanggo supaya tetep lan pungkasanipun dadi aktif, kriminal online kudu ngerti jenis kacilakan sing digawe dening individu kanggo nggunakake kesalahane sing padha kanggo ngapusi wong-wong sing ora tau tiba ing jebakane.

Pitakonan umum liyane yaiku carane wong ngundhuh ngundhuh piranti lunak angkoro. Sawetara iku dadi tangan karo piranti lunak sah sahingga ngeklik pesen sing sumbere sing ora ngerti karo bisa ngundhuh ngundhuh iki.

Ora kabeh kesurupan lan sengit nalika nangani masalah sing sensitif iki..Ana cara kanggo nglindhungi saka serangan kasebut.

Pisanan , nganyari lan ngamanake Komputer Pribadi sampeyan.

Ing ngarsane perangkat lunak biso dipercoyo ing PC sampeyan ora ateges keamanan. Kasunyatan iki uga dikenal karo perusahaan perangkat lunak kaya Microsoft, Adobe, lan Apple sing ngeculake puluhan update saben taun. Mulane dianjurake kanggo njamin terus-terusan pemutakhiran kasebut ing aplikasi sampeyan kanggo nyegah infeksi. Uga, keamanan sing dianyari kaya anti-virus, firewall, lan spyware ningkatake kemungkinan ngalahake virus.

Kapindho , skeptisisme pesen kesalahan, lampiran lan jendela pop-up penting kanggo nggawe kesadaran kanggo masalah iki.

Pesen kesalahan sing muncul nalika nyoba nutup kaca kuwi gangguan. Aja ngeklik utawa ninggalake program kasebut kabeh. Ing kasus endi perangkat lunak wis wiwit nginstal dhewe, iku becik kanggo nutup sakcepete lan miwiti mindai keamanan. Minangka pop-up sing kurang ngrugekake kaya ngina, browser saiki wis nangani kesulitan iki. Nanging, aja ngeklik lan nggunakake prosedur sing padha kanggo ngatasi pesen kesalahan Windows.

Bukaan lampiran saka sumber sing ora dingerteni utawa ora bisa dipercaya nanging ora ngerteni alesan, ngundhuh ing hard drive lan maca karo keamanan Internet sing dianyari sadurunge mbukak dianjurake.

Katelu , tansah ngandhani piranti lunak email ing kasus sing dideteksi spam.

Uga, nyegah panyebaran spam liwat kanca-kanca ing Facebook kanthi menehi informasi babagan tingkah laku ala kasebut utawa mung mungkasi persahabatan ing Facebook.

Papat , nalika nginstal perangkat lunak anyar, mesthekake sampeyan nindakake riset jero babagan kasebut.

Instalasi iki bisa rampung liwat Google utawa konsultasi karo pakar Teknologi Informasi. Nginstal piranti lunak tanpa kewaspadan kasebut cocog karo ngundang malware.

Akhiripun , ati-ati ing ndhuwur kabeh iku cara kanggo pindhah.

Tumindak minangka salah siji ing kahanan urip sing normal ing akal sing dianggep cara sing kaya mangkene kudu digarap nalika ngurusi Internet amarga nalika nelusur, ngundhuh lan nginstal item sing ditandhani minangka 'gratis' saka Internet tanpa Browsing pangreksan bakal ngancurake PC lan urip.

Ing kesimpulan, piranti lunak angkoro ngilangi data, isi, wektu lan dhuwit Source .

November 28, 2017