Back to Question Center
0

Semalt Ndadekake Strategi Berharga Cara Nglindhungi Diri Saka Scammers

1 answers:

Scammers tansah ngowahi kanthi wicaksana nalika ngupaya nyekel data pribadhiutawa dhuwit. Kanggo tetep ngliwati karakter iki, sampeyan kudu nglindhungi dhewe kanthi mangertos cara operasi lan nggunakaketips sing dijupuk dening Ryan Johnson, Senior Sales Manager saka Semalt :

Scammers target everyone

Yen sampeyan ngira sampeyan ora bisa diwaca, pikirake maneh. Scammers doora diskriminasi, lan ora kudu ngarahake wong naif. Luwih, wong-wong mau nyedhaki wong saka kabeh penghasilan, tingkat pendidikan, balapan,lan umur. Dadi, sadurunge sampeyan mikir yen sampeyan pinter banget kanggo dadi korban taktik fraudster, mung elinga yen saben wong bisa gampang ngritikscammers.

Kenging punapa scammers sukses? Prasaja. Iki karakter awake dhewe wis nguwasaniseni ngeksploitasi kemurahan, kabutuhan, rasa welas asih utawa kauntungan.

Nglindhungi dhewe saka scammers

Saiki sampeyan ngerti sapa bisa tiba kanggo scam, cara paling apik kanggo nglindhungi dhewesaka tumiba korban kanthi ngobati wong ora sengaja minangka tersangka. Kapan wae sampeyan mlebu karo wong liyo manawa, liwat telponutawa ing situs sosial, ngetung kanggo prilaku curiga.

Umume wong sing kesengsem banget yen dheweke ora bakal dadi korbanyen wis rampung rajin nalika nangani wong liyo. Cara prasaja kanggo ngresiki penipu yaiku kanthi nampilake telusuran Googlefoto utawa informasi babagan wong sing wis ngurusi prospek sadurunge nyoba kanggo melu karo dheweke.

Dokumen

Nalika dokumen palsu ora tansah gampang kanggo ngenali, ana uga sawetaratandha pratandha sing bisa menehi pitutur marang kowe yen sampeyan ngatasi scammer. Tanda-tanda palsu dokumen palsu kalebu:

  • Kurang grammar utawa Ejaan
  • Nggunakake basa resmi banget
  • Salam sejati tinimbang selaras selaras
  • Jeneng perusahaan utawa perusahaan sing ora ana

Email

Penipu bisa kanthi gampang nyithak email resmi sing nggunakake logosaka perusahaan nyata lan biso dipercoyo. Penipu ngerti yen sampeyan cenderung supaya njaga sampeyan nalika sampeyan nampa email kanthi logo aperusahaan terkenal. Kanggo supaya ora bisa diwaca, tansah takon dhewe apa sampeyan wis ngubungi perusahaan utawa sampeyan lagi ngenteni emailsaka bisnis kasebut sadurunge mbukak lampiran apa wae.

Palsu profil

Yen sampeyan ana ing situs gendakan, ana apa sing bisa dadi panji abang nalikandeleng profil gendakan. Iki minangka kapentingan, foto palsu sing ditemokake online lan kemampuan basa.

Nganti penipuan

Penipu jarang njaluk cukup. Ing sajroning rasa sengit, dheweke tetep teka maneh.Punika babagan carane sampeyan bisa ngenali scam tindakake:

  • Dokter nelpon kanggo ngandhani yen penipu mbutuhake pitulungan pentingawit urip ing bebaya.
  • Panggil utawa surat-menyurat saka perwira penegak hukum sing ngaku yen penginmbantu sampeyan neliti scam sampeyan. Ing kene, penipu bakal duwe janji yen sampeyan bisa njaluk dhuwit maneh. Tansah ngelingi
  • Wong wadon nelpon sampeyan kanggo ngluwari dheweke saka scammer nanging dheweke perlu dhuwit kanggo nggawe dheweke uwal.

Ing ndhuwur ana sawetara taktik sing digunakake dening penipu kanggo nyoba dhuwit sakasampeyan. Kanggo mbantu supaya sampeyan ora ngalami penipuan, sampeyan kudu tetep nganggo teknik anyar lan trik penipu digunakake kanggo entuk dhuwit saka wong.Kajaba iku, sampeyan kudu dipercaya naluri, manawa nalika menehi hasil apik banget.

November 28, 2017
Semalt Ndadekake Strategi Berharga Cara Nglindhungi Diri Saka Scammers
Reply