Back to Question Center
0

Semalt Ndadekake Sampeyan 7 Tips Surefire Kanggo Cara Perang Penjahat Cyber

1 answers:

Web ing jagad (utawa internet) iku sawijining sumber sing luar biasa. Iku nyebar warta, olah raga, hiburan, pameran online lan uga tuan rumah layanan liyane saka kenyamanan kamar urip kanthi klik tombol. Delengen, internet ngidini sampeyan main catur virtual kanthi lawan saka ribuan mil adoh, ndeleng, nampilake lan tingkat film, karya ing omah lan liya-liyane.

Nanging, sampeyan bisa uga seneng karo kesenengan lan anonimitas ing internet, kanthi raos bingung. Peretas, scammers online, lan maling identitas bisa entuk akses menyang data pribadi sampeyan. Dadi, sampeyan kudu njaga PC, data rahasia lan finansial saka penjahat cyber.

Iki 7 tips, kasebut dening pakar terkemuka Semalt Layanan Digital, Ryan Johnson, kudu njaluk sampeyan miwiti.

1. Nglindhungi identitas panjenengan

Apa sampeyan ngerti yen mayuta-yuta wong dadi korban identitas nyolong saben taun? Iki miturut statistik sing diwenehake dening Federal Trade Commission. Aja dadi korban. Informasi pribadhi yen sampeyan tiba menyang tangan sing salah bisa digunakake kanggo ngemuli sampeyan awis sing entuk dhuwit. Piye carane njaluk info iki? Inggih, padha aplikasi scam phishing - kene bakal ngirim email, pop-up utawa teks sing nyatakake minangka institusi sing dipercaya (sing sampeyan biasane nggarap bisnis) looking to update your profile.

2. Hindari pitutur sing phishing dening:

  • Ora mbales email, pop-up utawa pesen teks sing takon kanggo informasi pribadhi sampeyan.
  • Boten nderek pitunjuk sanèsipun babagan nelpon nomer utawi dialihaken menyang situs web minangka pitunjuk, pesen, utawi pesen email.

Punika kasunyatan sampeyan kudu ngerti: sampeyan bisa nyampekano informasi pribadhi. Yen lan mung yen panampa bisa dipercaya. Maca kebijakan privasi situs web sing sampeyan tindakake. Ngerteni yen data diwenehake menyang pihak katelu lan ngapa? Tansah nggarap situs web kanthi alamat https: //. Padha aman.

3. Ngerteni sapa sing sampeyan tindakake

Ing donya maya, ana penipu, kaya sing ana ing donya nyata..Sayange, sampeyan ora bisa nemtokake iki kanthi mung ndeleng situs web. Penjahat cyber iku wong sing pinter. Bakal padha lunga minangka bisnis sing sah. Yen sampeyan pengin tuku online, mirsani:

  • Nelpon. Yen sampeyan ora bisa tekan telpon, banjur tindakake toko ing panggon liya.
  • Golek review babagan bisnis.
  • Aja nyalin file liwat jaringan peer-to-peer (p2p). Mengkono bisa ngijini malware lan ransomware kanggo nyusup sistem supaya nggawe loop liwat data pribadi sing dicolong.

4. Nganyari antivirus lan firewall

Yen sampeyan nglampahi sapisan wektu online, banjur firewall lan antivirus komputer sampeyan kudu tansah mlaku lan dianyari. Secara default, program antivirus anyar duwe nyoba gratis. Mbayar ragad langganan kanggo nikmati manfaat kanthi lengkap. Singkatnya, ngeset firewall, nginstal program antivirus (versi sing dianyari) lan perangkat lunak anti spyware.

5. Nganyari browser web lan sistem operasi sampeyan

Gunakake versi paling anyar saka browser web nalika lagi mlaku ing sistem operasi sing legit. Ngindhari sistem operasi bajakan.

6. Naga sandhi sampeyan

Gunakake sistem manajemen tembung sandi kanggo nglindhungi sandhi. Aja gunakake sandhi ing file teks apa wae. Yen perlu, aplikasi teknik iki:

  • Nyegah jeneng pribadhi minangka bisa ditemtokake.
  • Gunakake paling sethithik pitung karakter sing luwih apik nyampur alfabet kanthi numerik lan karakter khusus liyane.
  • Gunakake sandhi sing beda kanggo profil sing beda.
  • Ngganti tembung sandi kanthi rutin.
  • Gunakake identifikasi rong tingkat kanggo akun utama.

7. Nyusun rencana B

Bisa dadi gagasan cerdas tansah duwe rencana cadangan. Umpamane, tinimbang duwe kabeh file penting sing disimpen ing PC, upload file munggah ing mega utawa obah menyang DVD.

Yen sampeyan ngira yen malware ngenteni mriksa lan konfirmasi yen piranti lunak antivirus, firewall lan anti spyware wis munggah lan aktif Source .

November 28, 2017