Back to Question Center
0

Semalt Expert Ngandhut Ing Gmail Keamanan - Tip Anti-Scam

1 answers:
-->

Nalika kedhaftar dadi luwih weruh cara-cara sing nggunakake scammers kanggo informasi phish, peretas iki terus njaluk kreatif ing cara sing. Cara paling anyar kanggo narik kawigaten yaiku ngarahake pangguna Gmail saka kabeh ndonya. Ahli keamanan ngelingake yen bisa nduwe pengaruh signifikan marang wong sing nggunakake Gmail.

Nggunakake pranala Gmail sing sah, iki scammers bisa nggatake kedhaftar ora ngerti menyang ngeklik pranala sing pangalihan menyang situs web ing ngendi bisa nyolong informasi kasebut.

Ivan Konovalov, Customer Success Manager of Semalt , nyedhiyakake sawetara cara sing bisa ngurangi risiko korban sing kena virus kasebut. Ing ngisor iki daftar hal sing kudu sampeyan mangerteni.

Wordfence ngundhuh scam kasebut. Ing salah sawijining blog, wis kalebu informasi rinci babagan carane penipuan iki bisa. Scammers nyasar akun Gmail sing kedhaftar duwe Google lan dikirim akeh banget email. Wong nggunakake strategi sing beda kanggo nyoba lan nyopot pangguna menyang nyedhiyakake informasi. Antarane cara paling umum sing digunakake yaiku nglebokake link, lampiran, utawa nyamarake piyambak minangka kontak utawa perusahaan sing dikenal kanggo pangguna.

Sawise ngeklik, tautan ngarahake pangguna menyang kaca sing meh mirip karo situs Gmail asli lan nyuwun pangguna kanggo masang rincian mlebu sing luwih dhisik kanggo entuk akses. Sing kedhaftar ora ngerti manawa kaca anyar kasebut minangka portal kanggo para peretas ing ngendi padha ngenani tembung sandhi lan alamat email. Iki bakal menehi akses lengkap marang akun pangguna lan ngunci. Kanthi kontrol lengkap akun, banjur ngirim malware liwat email menyang kontak sing ditemokake ing akun kasebut. Ahli keamanan menehi saran marang pangguna online supaya ora nggunakake login lan tembung sandhi sing padha kanggo macem-macem situs amarga bisa nganggo gaya kasar kanggo ngakses situs liya sing saiki dadi anggota.

Google nemtokake manawa masalah kasebut nduweni relevansi lan nduweni perkara kasebut. Saiki, perusahaan nggoleki cara anyar sing bisa ngiyatake pertahanan marang para penjahat cyber sing nggunakake taktik kasebut.

Wonten ing wawancara kaliyan salah satunggaling juru bicara Google, piyambakipun maringi dhaptar cara kanggé njagi keamanan panggénan saking serangan phishing dhateng Express.co.uk. Antarane wong-wong mau aman nelusur bebaya, deteksi basis mesin learning, nyegah login akun sing curiga lan luwih akeh. Kabeh iki nyoba kanggo ngilangi entri sing ora sah utawa ndeteksi pesen sing wis ditemokake minangka scam phishing. Ana uga proses verifikasi rong langkah sing bisa digunakake kanggo nambah status proteksi.

Yen wong pracaya yen ana email potensial potensial ing kothak mlebu, ana cara sing bisa digunakake kanggo ngurangi kompromi data. Ing kaca mlebu sing kapindho sing katon sawise ngeklik link, yen nampilake domain web sing beda saka apa sing sah katon, mangka iku ora mesthi minangka scam. Alasanipun yaiku peretas nganggo "data URI" sing nglebokake alamat sing sah menyang domain palsu. Nanging, antarane papan putih sing ndhelikake pranala angkoro. Mung cara sing bisa tetep aman kanggo nggawe manawa ana apa-apa sing ana ing ngarep jeneng host liyane saka "https: //."

November 28, 2017
Semalt Expert Ngandhut Ing Gmail Keamanan - Tip Anti-Scam
Reply