Back to Question Center
0

Semalt Expert - Carane Ora Bakal Di ledhot Kanthi Google Docs Scam?

1 answers:

Telung email sing ala wis dilakoni, ing ngendi pangirim wis dianggep wong sing sampeyan kenal, ngirim sampeyan ngajak klik link Google Doc. Ngeklik link nyedhiyakake sampeyan menyang donya saka musibah. Mulane dianjurake kanggo mbusak email.

Ryan Johnson, salah sijine ahli terkemuka saka Semalt Layanan Digital, nuduhake pengalaman babagan cara tetep aman saka scam Google Docs.

email kasebut ora teka saka wong sing sampeyan deleng saka, nanging, iku email phishing kanthi niat ngoyak sampeyan kanggo ngeklik link. Bab kabeh iku gimmick sing dituduhake kanggo mbukak kunci akun Gmail kanggo phisher. Skenario paling awon yaiku John Podesta, Ketua Komite Nasional Demokrat, sing kabeh percakapan email dheweke bocor sawise tiba ing jebakan.

Sawise akeh acara, Google nanggapi kanthi nggunakake langkah-langkah proteksi kanggo ngreksa pangguna saka email Google Docs. Perusahaan dipateni kabeh akun offending, ngilangi kaca palsu lan ngupdate nganyari liwat njelajah aman. Google nyengkuyung para panganggo kanggo nglaporake kabeh formulir email phishing ing Gmail.

Sawetara langkah-langkah pencegahan ditemtokake kanggo mungkasi panyebaran serangan phishing, senadyan penyerang bisa ngrusak jutaan alamat email liwat target, daftar kontak akun Gmail..

Penipuan sing dituju marang pangguna akun Google dadi luwih umum ing sasi kepungkur. Peretas sing nyamar minangka kontak asli wis ngatur kanggo ngirim dokumen ala kanthi persamaan karo PDF sah. Nanging, ana bukti cara kanggo nglindhungi dhewe saka ancaman. Priksa manawa sampeyan wis ngaktifake fitur otentikasi rong faktor ing kabeh akun Google. Mengkono supaya mbantu ngalahake para peretas amarga bakal ora bisa lolos kode otentikasi sing kapindho, biasane dikirim lewat pesen teks. Gmail bakal tansah ndeteksi lan ngabari nalika wong nyoba ngakses akun.

Yen sampeyan ngeklik tautan angkoro, sampeyan bisa pindhah menyang kaca setelan akun Gmail lan mbatalake kabeh akses aplikasi kalebu aplikasi Google Docs palsu.

Google ngetokake statement tindakake pandhuan babagan claims. Dheweke nyatakake kawruh babagan keamanan akun Google lan ngetokake panjelasan lengkap sawise diselidiki kanthi teliti. Perusahaan wis njupuk langkah-langkah kanggo nglindhungi pangguna marang kampanye phishing email sing nyamarake Google Docs, sing kena pengaruh kurang saka 0,1 persen profil Gmail aktif. Google bisa ngakhiri kampanye sing ora pati cetho sajrone jam kasebut. Mung informasi kontak wis diakses lan didol dening scam. Penyelidikan nunjukake menawa ora ana data liyane sing dikompromi. Mulane para pengguna dianjurake supaya ora njupuk tindakan liyane babagan scam kasebut. Nanging para panganggo uga menehi saran kanggo njupuk review aplikasi pihak katelu kanthi ngunjungi link Google Security Checkup.

Lampiran lan ngeklik pranala ngirim ora otomatis sanajan padha katon saka wong sing uga dikenal sampeyan. Yen sampeyan ora ngenteni pesen, wenehi wektu kanggo netepake URL yen ngandhut editor teks kosong utawa mriksa kaping pindho saka pakar liwat sarana liya komunikasi.

November 28, 2017
Semalt Expert - Carane Ora Bakal Di ledhot Kanthi Google Docs Scam?
Reply