Back to Question Center
0

Semalt Expert: Cara Ngatur Spam Kiriman?

1 answers:

Nglaporake surat cidra menyang panguwasa sing ana hubungane karo salah sijine cara sing paling efektif yaiku ngganggu penipu lan nyegah evolusi kejahatan. Ing UK, Biro Intelijen Penipuan Nasional nglakokake operasi kanggo ngumpulake lan nganalisa data babagan penipuan mail lan kaya nglakoni kejahatan. Iki mbantu kanggo ngandhani nggawe keputusan, utamane babagan tindakan pencegahan sing kudu dijupuk.

Njaluk mudhun kanggo tips sing diwenehake dening Ryan Johnson, Senior Sales Manager Semalt , sing ngerti apa sing kudu dilakoni babagan scam mail.

Nglaporake email scam

Sampeyan bisa ngandhani panguwasa sing ana gegayutan babagan email scam sing wis ditampa kanthi pirang-pirang cara. Iki kalebu ngubungi Royal Mail utawa perusahaan sing ditiru dening penipu.

Report scam mail menyang Royal Mail

Royal Mail yaiku layanan pangiriman lan parsel. Tumindak karo panguwasa sing gegandhengan kanggo nyegah email scam saka nyusup sistem pos. Yen sampeyan utawa wong sing ngerti sampeyan nampa email scam, dikirim menyang Kiriman Royal Kirimake surat karo surat panutup ing alamat iki:

Freepost Scam Mail,
P.O. Box 797,
Exeter Ex1 9UN

Sampeyan uga bisa nelpon Royal Mail liwat 0345 611 3413 utawa ngirim email menyang scam.mail@royalmail.com.

Royal Mail uga nyengkuyung wong sing kena kanggo ngrampungake Report Scam Mail (kasedhiya kanggo diundhuh ing situs web) lan dikirim bebarengan karo surat sing ditampa saka penipu lan dokumen utawa bahan sing dicurigai wis diwiwiti saka scammers.

Cara liya kanggo nglaporake email scam yaiku kanthi ngirim jeneng lengkap, alamat lan nomer telpon kanthi kirim menyang alamat pos ing ndhuwur, liwat email utawa telpon (03456 113 413). Royal Mail bakal ngirim formulir lan prabayar sing ditangani amplop supaya sawise ngisi formulir sampeyan ngirim karo conto saka scam mail sing ditampa..

Nglaporake menyang perusahaan

Yen sampeyan nampa email scam saka tukang ngapusi minangka wakil perusahaan asli, sampeyan kudu ngubungi perusahaan.

Bisa dadi bank utawa departemen pamarentah sing ditiru lan dicritakake ing email scam. Menehi tahu organisasi kasebut bisa bantuan amarga bisa menehi informasi marang wong liya babagan scam kasebut. Sapérangan perusahaan nyathetaké dhasar ing situs web lan njlentrehake langkah-langkah sing kudu dilakoni ing kasus kasebut dadi korban ing scam.

Apa babagan email scam?

Email iku cara populer liyane supaya penipu bisa ngapusi wong menyang rencana sing ora sah. Yen sampeyan percoyo email scam ing kothak mlebu, priksa manawa sampeyan lapor.

Sadurunge ndeleng opsi nglaporake sampeyan duwe nalika sampeyan nampa email scam, pandhuan maneh sawetara tips sing bakal njaga sampeyan lan informasi sampeyan aman. Yen sampeyan nampa email scam:

  • Aja klik pranala ing email.
  • Aja reply email utawa nggawe kontak karo pangirim ing sembarang cara.
  • Aja menehi informasi apa wae yen sampeyan wis ngeklik link kasebut.
  • ora mbukak sembarang lampiran ing email.

Nglaporake email scam menyang Royal Mail

Royal Mail wiwit perang nglawan email scam kanthi nyedhiyakake dhaptar email scam sing paling kerep kanggo mbantu sampeyan mriksa email scam kanthi cepet. Yen sampeyan nampa email sing curiga, sampeyan bisa ngubungi Royal Mail liwat kaca kontak perusahaan utawa tautan "Hubungi kita" ing ngisor kaca web.

Nglaporake email scam menyang perusahaan email

Email scam utawa email phishing bisa uga dilapurake menyang ISP (Internet Service Provider) sing digunakake kanggo mungkasi email. Contone, yen email teka saka akun Gmail, sampeyan bisa nglaporake kanthi nggunakake tombol 'Report Spam' ing homepage Gmail. Yahoo duwe email (abuse@yahoo.com) kanggo informasi babagan email scam lan kejahatan sing gegandhengan kacarita. Hotmail wis nyedhiyakake tombol 'Report phishing' kanggo tujuan sing padha.

Nglaporake email scam lan email ing wektu sing tepat ora bisa ditemtokake. Ing wektu nalika penipuan sing bener, kiwa lan tengah, siji ora bisa nganggep yen kabeh iku sehat-sehat. Ing perang nglawan penipu, iku becik dadi sinis lan ora ngandelake nilai pasuryan informasi saka mail utawa telpon.

November 28, 2017
Semalt Expert: Cara Ngatur Spam Kiriman?
Reply