Back to Question Center
0

Semalt Expert: 4 Cara Nglindhungi Terhadap Ancaman Sebenyat Saka Ransomware

1 answers:

Kejahatan Ransomware mengaruhi kabeh wong saka departemen kepolisian menyang kasino online menyang rumah sakit. Kanggo ngatasi masalah iki, investasi gedhe ibukutha dibutuhake.

Maling Conventional Cyber ​​ngeculake cedhake sing lawas kanggo nggawe urip utamane nyolong credentials rekening bank lan nomer kertu kredit sing dikarepake dening Ransomware. Cyber ​​Threat Alliance nyorot biaya pemulihan data lan mbasmi komputer minangka kerusakan utama sing disebabake dening virus iki.

Ryan Johnson, Expert of Semalt Layanan Digital, nggambarake langkah-langkah sing kudu dilakoni yen sampeyan ana ancaman serangan Ransomware.

Sapa sing target saka Ransomware?

Ransomware yakuwi ing perusahaan sing saben dina gumantung marang akses menyang informasi penting lan ora bisa dilakoni tanpa. Mangkono institusi pemerintah, rumah sakit, maskapai, departemen kepolisian, lan bank kudu paling prihatin babagan Ransomware.

Nanging, serangan Ransomware uga ngawasi pangguna individu lan ing ngisor iki sawetara rekomendasi sing uga bisa ditrapake kanggo sampeyan.

1. Minangka Big Sean, Nyerat Data Sampeyan

Pendekatan paling apik kanggo penyerang outshine yaiku kanggo njamin sampeyan bisa ngurangi kerentanan kanggo ancaman kasebut. Dadi, sampeyan kudu nggawe data kanthi rata-rata saben dina kanggo mesthekake yen ing acara data sampeyan bisa dienkripsi, sampeyan ora bakal bisa mbayar kanggo ngakses maneh. Sampeyan bisa nggawe serep data ing layanan serep maya utawa ing njaba hard disk. Nanging, serangan saiki nemokake saluran ing ngendi, bisa ngakses data cadangan. Penting kanggo diwenehi tandha manawa sistem cadangan ora nyebabake serangan Ransomware ora angel amarga bisa njupuk pirang-pirang dina kanggo mulihake data kasebut, sajrone operasi bisnis bisa dicegah utawa dibubarake.

2. Nolak Link lan Email sing mencolok

Pendekatan dhasar nginfèksi komputer karo Ransomware yaiku serangan phishing, sing nyebabake spamming korban karo email sing dikawruhi karo lampiran ala. Umpamane, serangan Ransomware paling anyar sing diarahake menyang anggota Kongres sing dipeksa staf IT House kanggo ngalangi akses menyang akun email Yahoo, sing diserang para panyerang minangka saluran kanggo phishing.

3. Patch lan Blokir

Saliyane nginstal sistem keamanan, perusahaan kudu nganggo langkah-langkah keamanan liyane kayata ngatasi kesenjangan keamanan perangkat lunak kanggo njaga aplikasi angkoro saka ngapusi supaya bisa nginfeksi komputer.

Liyane pendekatan sing bisa diadopsi dening administrator jaringan kalebu mbatesi sistem ijin kanggo nyegah yen malware ora diinstal ing sistem tanpa kawruh administrator. Layanan redundant uga bisa digunakake dening para pangurus kanggo nyatet akses menyang informasi penting sing sabalikna kanggo ngakses informasi akses tenaga kerja ing server tunggal.

4. Terinfeksi? Pedhot sambungan

Manual hostage nuduhaké manawa administrator kudu ngilangi sistem kasebut saka jaringan organisasi lan uga mateni Wi-Fi lan Bluetooth ing mesin kanggo ngurangi tingkat panyebaran malware.

Dadi, pihak sing kena pengaruh kudu ngenali apa rinsing saka Ransomware sing nginfeksi sistem kasebut. Yen varian bisa diidentifikasi, perusahaan sing menehi antivirus kaya Kaspersky Lab bisa mbantu mbuka kunci file Source .

November 28, 2017