Back to Question Center
0

Semalt: Apa Penipuan Pembayaran Lan Cara Supaya Iku?

1 answers:

Penipuan pembayaran nuduhake kabeh transaksi sing ilegal utawa palsu sing diukum dening penjahat cyber. Scammer entuk data pribadi, dana, lan paramèter liyane saka kapentingan.

Oliver King, Customer Success Manager Semalt , nyathet konsep-konsep berharga sing bakal mbantu ngatasi serangan online.

Ing ngisor iki cara-cara sing pidana pembayaran dileksanakake:

  • Barang dagangan dicolong utawa ilang.
  • transaksi sing ora sah utawa penipuan.
  • Cekak bounced utawa bali, panjaluk palsu kanggo mbalekaken.

Organisasi E-commerce gumantung marang transaksi elektronik kanggo nyuwun pambayaran saka pelanggan. Dadi, jumlah transaksi elektronik wis nambah tambah akeh kegiatan penipuan.

Maneka warna penipuan pembayaran kalebu:

  • Phishing:

  • Apa wae platform online sing perlu data pribadhi kayata akun bank utawa kertu kredit ana risiko serangan iki. Ing sumber punika legit, kayata, pasangan karo bank, platform bisa dipercaya. Nanging, ing kasus sumber ora kondhang, bisa nggambarake intervensi ngaku data ilegal.

  • Nyolong identitas:

  • Punika jinis penipuan umum sing ana ing njaba ruang lingkup dunyo digital. Iku occurs nalika individu impersonates wong liya lan nggunakake data / dheweke kanggo execute Kadurjanan tartamtu. Kejahatan identitas biasane dileksanakake kanthi nggunakake Wi-Fi umum minangka saluran mandhiri log pembajak.

  • Pagejacking:

  • Iki ana nalika hacker mbusak bagean saka situs e-commerce sampeyan lan ngarahake pangguna web menyang platform sing beda. Situs web sing ora dikepengini ing akeh kasus didominasi dening bahan-bahan angkoro sing nggunakake scammers kanggo nemokake cara kanggo sistem keamanan jaringan.

  • Penipuan kiriman dan penipuan ragad:

  • Pemasaran target pemakai e-commerce lan pangguna kertu kredit kanthi njaluk dhuwit sadurunge kiriman kertu kredit utawa kas ing wektu salajengipun.

  • Penipuan identitas Merchant:

Jenis penipuan iki kedadeyan nalika peretas mbukak akun dagang ing papan organisasi sing tuwa lan nggawe kertu kredit dicolong. Scammers banjur nutup akun kasebut sadurunge para cardholders sadar yen pembayaran palsu.

Carane penipuan kedadeyan?

Penipu wis sampurna ing tumindak informasi ilegal kanthi entuk informasi online. Ing sawetara kasus, para peretas nyamar dadi wakil perwakilan lan pemegang kartu kredit sing njaluk data sensitif. Sabanjure, dheweke nggunakake pendekatan kasebut kanggo interaksi kanggo ngekstrak informasi pribadhi.

  • Panggilan telpon
  • Olahpesen cepet
  • Email
  • Ngirim malware menyang gadget
  • Nglatihake lalu lintas menyang situs palsu

Maling cyber uga bisa ngakses sistem keamanan jaringan kanthi nemokake patches utawa glitches sing ora anyar. Ing ngarsane kesenjangan iki mbisakake para peretas kanggo entuk informasi ing ngarepan firewall.

Apa organisasi e-commerce bisa ngurangi penipuan?

Sulit rampung ngilangi bebaya sing ditampa dening penipuan ing toko e-commerce sampeyan. Sampeyan bisa nganggo langkah-langkah ing ngisor iki kanggo njaga bisnis sampeyan marang penipuan pembayaran:

  • Nggabungake tangan karo proses pambayaran sing mbuktekaken.
  • Nggawe kebijakan sing muter babagan akses menyang data kritis.
  • Nglakoni pemeriksa keamanan kanthi kerep nggunakake piranti lunak anti-virus.
  • Priksa manawa mlebu klien menyang akun pribadhi sadurunge nggawe tuku.
  • Mesthine data mlebu lan token diganti kanthi rutin.

Penipuan pembayaran bisa ngrusak sampeyan lan klien sampeyan. Dadi, nalika sampeyan nggunakake situs e-commerce ing situs web, sampeyan bisa luwih milih kredibilitas bisnis.

November 28, 2017
Semalt: Apa Penipuan Pembayaran Lan Cara Supaya Iku?
Reply