Back to Question Center
0

Semalat Shares A Praktik Anti-Spam Kabukten Sing Bener Karya

1 answers:

Spam dadi salah sawijining dina kanggo dina. Saklawasé saben pangguna internet nduweni spam nang endi wae ing email utawa komentar blog. Saka sawetara riset, meh 77% kabeh email iku spam. Email spam ngemot akeh trojan, cacing utawa malware sing bisa nindakake macem-macem tugas mbebayani ing komputer sampeyan. Paling spammers yaiku peretas utawa pihak sing nduweni niat kanggo subjek. Padha nindakake serangan ala sing beda-beda lan luwih saka asring padha sukses.

Kasus utama email spam liyane yaiku phishing. Iki minangka email spam sing njaluk tugas kayata logging, mung kanggo njupuk sampeyan menyang kaca klone palsu. Phisher njupuk kathah sandhi lan informasi pribadhi saka wong sing nduweni wong. Ing sawetara kasus, email spam ngemot sawetara tugas panggilan-kanggo-tindakan, sing cenderung nyedhaki pranala menyang situs web sing duweni potensi mbebayani. Ana kabutuhan gedhe kanggo ngilangi spam saka email sampeyan.

Ahli saka Semalt Layanan Digital, Ryan Johnson, wis ngrembug babagan sawetara perkara sing bisa kanggo nyegah spam.

1. Gunakake filter spam.

Iki ana ing akun email paling aman. Pangguna nggawe filter spam kanggo ngotomatisasi penghapusan email sing ora disengaja menyang email utawa pambusakan tartamtu. Ing sawetara kasus, email iki cendhak ngemot sawetara pesen penting sing bisa katon kaya spam. Sampeyan kudu nyakup wong-wong mau ing folder sing sampeyan bisa ngurutake. Nyaring email spam bisa nyimpen bisnis saka kasus kayata phishing.

2. Gunakake email aman.

Sawetara server email luwih aman tinimbang liyane. Penyedhiya email liyane ora duwe pangamanan ing server mail. Akibaté, email iki bisa nyurung ngirim email spam. Email aman bisa ndherek fitur kaya scanner virus. Misale, email Google bisa mindhai lampiran ana ing email kanggo virus.

3. Aja spam email umum.

Sawetara email spam teka saka sumber sing wis dikenal spammers. Sawetara situs web wis ana situs spam. Sampeyan kudu ngindhari saben email saka sumber kasebut. Kanggo pangguna karo situs, sampeyan bisa nggunakake panyaring spam majeng ing Google Analytics. Alat iki bisa nggawe pangaturan sing perlu kanggo cara email spam operate.

4. Aja klik link wae saka email spam.

Akeh spam sing dimaksud kanggo nggawe korban nindakake tugas sing nambahi kerentanan serangan. Sawetara tindakan iki nyerang awake dhewe. Sampeyan kudu ora ngeklik pranala saka email spam. Sawetara pranala kasebut bisa nggawe tugas kaya SQL Injection utawa malah nggawe informasi sampeyan dadi publik.

5. Aja mbukak lampiran ing email spam.

Sabanjure lampiran kasebut ngemot file sing kanthi sengaja ngemot Trojans lan virus. Bot iki mbebasake komputer kanggo peretas lan uga ngilangi informasi sing wigati kaya sandhi browser. Ing kasus liyane, siji bisa njaluk email spam sing ngarah nyerang situs web, mbok menawa kompetisi ora adil.

Kesimpulan

Ana akeh cara kanggo ngilangi spam saka email sampeyan. Spam duweni akeh efek mbebayani, sing paling akeh nyedhaki mangsa gawe korban trick umpan-lan-switch. Pandhuan iki bisa mbantu nglawan spam lan nggunakake metode liya kanggo nggawa kahanan sehat. Ing sawetara kasus, wong bisa nemokake sawetara sumber spam umum lan ndhaftar Source .

November 28, 2017