Back to Question Center
0

Semalat Ora Ngomong Sampeyan Kanggo Menang! 4 Tips Terpasang Kanggo Nglindhungi Sistem Sampeyan Saka Ransomware

1 answers:

Donya iki nyedhaki ransomware serius sing saiki nyebabake kerusakan finansial ing Windows Operating Systems. Virus sing dikenal minangka WannaCry digandhengake karo 75.000 infeksi PC ing saindenging jagad. Nduweni sasaran korban tebusan kanthi nggunakake enkripsi asimetris. Para panyerang ngasilake kunci unik sing kasedhiya mung sawisé pemukiman tuntutan.

News babagan keamanan cyber nuduhake yen bisa ngamanake data digital saka ransomware destruktif iki, nanging ahli terkemuka saka Semalt , Oliver King, nemtokake sawetara langkah kanggo nyegah scammers.

1. Dadi On Look Out

WanaCry, kaya akeh ransomware sing nglebokaké sistem panganggo uga liwat serangan nyemprot-n-ndedonga kanggo nggoleki dalan menyang sistem komputer. Mekanisme 'semburan-n-ndedonga' nglibatake lampiran angkoro saka ransomware ing email spam. Ngeklik URL ditampilake ngidini ransomware nunggu kanggo nembus lan ngombé komputer.

Ancaman sing ditimbali dening ransomware amba lan akeh saben dina. Individu lan organisasi sing nggunakake internet kudu nggoleki..Tautan lan file sing diunduh bisa ngandhut ancaman malware kaya WannaCry ransomware.

2. Nggawe Isi

Backup ngamanake ransomware ngemu informasi ing komputer. Nyimpen isi ing piranti panyimpenan akeh bisa menehi karusakan saka infèksi saka malware infèksi. Pilihan piranti panyimpenan sing digunakake kanggo gawe serep kudu nimbang safety saka serangan virus minangka panyimpenan maya biasane uga bisa diganggu.

3. Aja Mbuwit Ransom

Ransomware ora dipercaya kanggo negosiasi. Mbayar tebusan kanggo para peretas ningkatake kamungkinan nyerang maneh ing wektu sabanjure, utawa bisa gagal ngeculake data sanajan wis dilunasi. Ransomware bisa teka maneh kanggo nilai tebusan luwih akeh yen korban menehi panjaluk.

4. Instal Software Antivirus

Perangkat lunak antivirus bantuan ngeklik malware kanggo ngilangke lan ngresiki sistem lan ngamanake saka serangan saka ransomware. Nalika piranti lunak keamanan mbayar nyedhiyakake pangayoman kanthi nyata ing komputer, versi nyoba kasebut migunani nalika mung butuh mekanisme kanggo ngresiki sistem sing nduweni infeksi ransomware. Nanging, versi mbayar bisa uga nggampangake ngawasi lan ngilangi malware sanajan tanpa campur tangan saka pangguna.

Grup hacker sing dikenal minangka Shadow Brokers nerbitake informasi babagan ransomware. Miturut komunikasi, WannaCry uga dikenal minangka Wcry utawa Wanna nduweni hubungan karo eksploitasi nol dina Badan Keamanan Nasional. Wis ngakibatake kemampuan multilingual nyerang macem-macem bahan sing dumunung ing akeh negara ing Spanyol, Inggris, lan Jerman, ngendi nyerang fasilitas umum kayata rumah sakit, bank, lan basis data telekomunikasi sing nuntut ransom antarane $ 300 lan $ 600. Ngati-ati Source .

November 28, 2017