Back to Question Center
0

Semalat Nyedhiyakake Facts About Internet Scams And Frauds

1 answers:

Penipuan lan penipuan internet bisa kedadeyan kapan wae. Sembarang pangguna internet iku korban potensial.Mangkono, iku penting kanggo mangerteni carane penipuan internet bisa digunakake supaya panganggo online, pangembang lan pangayoman situs bisa nglindhungi sing susah payahdhuwit.

Alexander Peresunko, sing Semalt Customer Success Manager, negesake ing artikel umum frauds lan scams sing bisa ditemoni loro online lan offline.

Kanggo miwiti, identitas nyolong nyatake panggunaan informasi pribadhi wong liyakayata nomer asuransi sosial, jeneng sepisanan utawa ibu kanggo nindakake kejahatan. Pangguna internet kudu weruh sing nggunakake identitas wong liyaminangka ilegal minangka declared ing Januari 2010.

Kapindho, penipuan identitas nuduhake nggunakake identitas wong liya (yaikumati utawa urip) utawa nggunakake identitas palsu dening penipu. Kayata, aplikasi kertu visa ing jeneng wong sing almarhum. Internetpenipu nggoleki informasi pribadi kayata jeneng pangguna utawa sandhi, tanggal lahir, alamat lengkap, nomer asuransi sosial lan jeneng lengkap kanggoperbankan uga informasi kertu kredit, layanan online lan tetenger kanthi maksud nglakoni kejahatan internet.

Tipe penipuan internet katelu kalebu kredit lan kartu debit. Kertu debitInternet penipuan occurs nalika juru wiparing swipe informasi kartu saka strip utawa barcode kanggo duplikat kertu..Punika dileksanakake deningnggunakake mesin "skimming" sing mindai mburi kertu kredit / debit lan nangkep informasi penting (contone, nomer akun lan akunjeneng) lan tanpa nggawe kontak karo kertu kasebut. Ing kasus sing luwih abot, mesin sing padha bisa maca pin kertu kasebut.

Sabanjure, phishing, uga dikenal minangka spoofing merek yaiku penipuan online sing entuk manfaatPabrikan pesen teks, situs web, lan email dening para penjahat internet kanggo katon kaya kasebut asal mula saka legit. Pesen digunakake ingngoleksi rincian sing sensitif, pribadhi lan finansial saka pangguna. Pesen teks utawa email phasing sing dituduhake kanggo micu reaksi sakapangguna internet. Ing bab iki, isi bisa nggunakake nada muni sing nuntut respon mendesak, informasi sing nyenengake utawa ngganggu utawa nggunakakepernyataan palsu utawa informasi. Teks-teks phishing asring ora dipersonalisasi.

Penipuan ragad yaiku penipuan internet sing dipigunakaké sapérangan perusahaan ing panyedhiya silihankanggo individu. Target utama yaiku wong kanthi rating kredit ala utawa sing ora bisa nduweni kualifikasi kanggo lembaga / kredit bank. Padha nggunakake tembung kaya"Ora duwe rating kredit?" utawa "Duwe riwayat kredit ala?" Sawise pangguna internet kecanthol, para penipu miwiti proses penipuan deningnyuwun bongkahan wangi supaya bisa ngakses silihan. Sawise nampa dhuwit, scammers ilang.

Loteri (utawa pawiyan hadiah) nuduhake penipuan internet marketing massa ing ngendi korbannampa notifikasi dening email, telpon utawa pesen sing nuduhake padha menang dhuwit utawa hadiah. Nanging, sadurunge ngumpulake hadiah utawa awis,korban kudu mbayar pajak utawa ragad sadurunge. Sawise korban ngirim remitted dhuwit, sing ngatur katon utawa malah njalukluwih akeh dhuwit. Ing bab iki, masyarakat diwenehi kabar yen lotre utawa hadiah sing menang ing Kanada ora kena biaya utawa pajak.Kajaba iku, minangka langkah pencegahan, panganggo internet dianjurake kanggo nglacak lotre, gambar utawa kontes sing diketik.

November 28, 2017
Semalat Nyedhiyakake Facts About Internet Scams And Frauds
Reply