Back to Question Center
0

Semalat Keahlian: Ngilangi Spam Referral Saka Google Analytic Reports

1 answers:

Kadhangkala Google Analytics bisa nggambarake kedadeyan lalu lintas panularan sing aneh menyang situs tanpa promosi khusus utawa isi sing pinunjul. Iku angel kanggo nerangake carane iki kedaden lan ngapa. Kanggo njaluk informasi sing bener, siji kudu nyisihake spam ngubungake kanthi permanen.

Lisa Mitchell, Customer Success Manager Semalt , nerangake carane ndandani masalah paningkatan lan spam sing ora pengin.

Spam Referral

Spam referral occurs nalika situs web ditampa lalu lintas ngubungake saka spam bot utawa program. Informasi kasebut katon ing laporan akun Google Analytics sing kacau karo data sing ana lan menehi masalah karo nglaporake. Padha gampang ditemokake lan uga duwe sumber saka sak ndonya. Wektu liyane, bakal luwih rahasia, nanging lalu lintas rujukan karo 100% tingkat bouncing mesthine minangka spam ngubungake.

Yen salah sijine isih ora yakin, kanthi program malware sing apik, sampeyan bisa ngunjungi situs kasebut kanggo ndeleng yen lalu lintas ana impact. Teknik sing dipigunakaké nganggo spam pan referensi yaiku situs web sing ngulang sing ngarahake URL referensi rake menyang situs web target. Spam Ghost sing ditampa ora mbutuhake spammer kanggo ngunjungi situs sing pengin dituju.

->

Ndandani Spam Referral

Sawetara wong ngaku sing bisa ngilangi spam ngubungake. Informasi kasebut ora bener banget, lan penting banget kanggo nyegah saka nggunakke daftar pengecualian rujukan sing ditemokake ing Google Analytics. Alesane iku digunakake kanggo ngilangi lalu lintas saka kertu belanja pihak katelu. Iki ngalang-alangi pelanggan saka ngitung minangka lalu lintas yen padha bali menyang milih metu saka situs. Google Analytics nyoba nyambungake pengunjung bali menyang sumber sadurunge, utawa medium, saéngga ora kalebu minangka bagéan saka lalu lintas rujukan. Dadi, kanthi ora kalebu referral iki, lalu lintas referal sing ala bakal dialihake menyang medium / sumber sing beda, lan kanthi mangkono isih ana ing analytics.

Mbusak Spam ing Way

Dhaptar pengecualian ora cara paling apik kanggo ndandani masalah spam ngubungake. Saringan cara, nanging ora ngilangi lalu lintas spam. Mulane, lalu lintas saka saben tampilan kudu disaring kanthi nggunakake opsi pangecualian ngubungake. Metode ing ngisor iki mbantu kanggo entuk iki:

1. Nggawe formulir filter anyar sing dingarani "Referrer Spam" ing tingkat tampilan

2. Setel jinis pilihan kanggo "adat"

3. Ing pilihan lapangan, atur "sumber kampanye"

4. Filter pola lapangan kudu ngemot domain spam sing dimaksud minangka ing ngisor iki

5. Simpen

Cara mbusak lalu lintas tartamtu saka views iki. Wigati banget yen pangguna nyimpen salinan kasebut ing file teks kanggo mangsa sing bakal dienggo. Sapérangan praktik paling apik kalebu pamilik web mriksa ekspresi reguler, priksa manawa padha mriksa pilihan kanggo nyaring bot sing dikenal lan laba-laba. Filter-filter nggawe 24 jam saka implementasine kanggo ditrapake.

Nggawe Segmen Custom

Segmen khusus mbantu supaya data spam mateni laporan Analytic Google. Padha dicethakake supaya bisa diprediksi apa sing kedhaftar kudu tetep miturut:

1. Bukak tampilan pelaporan ing GA lan Nambah Segmen, pilih Segmen Anyar (Ora Ana Spam), banjur kahanan lanjut

2. Tulis "sesi" lan "ngilangi" ing pilihan sing digunakake kanggo nyaring

3. Pilih "cocog regex" lan "sumber"

4. Tempel ekspresi reguler sing disimpen sadurunge

Sawise iki, banjur simpen banjur aplikasi. Iku mbusak kabeh spam hantu saka laporan ninggalake data resik.

Lalu lintas rujukan perlu dibacak sacara rutin kanggo mesthekake yen kabeh data hantu ora katon ing lapuran GA. Skenario sing kasedhiya ing kene yaiku nalika ngilangi situs web spam siji, ratusan, yen ora luwih akeh, ngetokake. Iku tegese yen reresikan dhasar digunakake ora terus kanggo dawa. Nanging, apa sing njupuk pendekatan teknis, utawa non-teknis, bisa nyingkiri spam ngubungake saka data Google Analytics.

Spam referral nyedhiyakake analytics skewed sing nyebabake lapuran palsu. Laporan kudu nuduhaké akurat data lan tarif lalu lintas. Data skewed ora bisa dipercaya kanggo nuduhake apa sing dianggo lan ora kanggo situs web kasebut.

November 28, 2017
Semalat Keahlian: Ngilangi Spam Referral Saka Google Analytic Reports
Reply