Back to Question Center
0

Semalat: Bab Sampeyan Perlu Ngerti Mengenai Penipuan lan Penipuan Internet

1 answers:

Penipuan internet yaiku nggunakake piranti lunak internet utawa layanan ilegal kanggo entuk manfaatsaka aset wong. Saben taun, mayuta yuta yuta dolar dicolong liwat situs web internet, email, lan liyane sing padha. Saperanganperetas dhuwur profil nggunakake jeneng penjual sing anyar kanggo ngebaki korban lan njupuk dhuwit ing internet. Kanthi wacana wektu,Penipuan internet wis dadi keprihatinan utama kanggo sipil lan lembaga penegak hukum.

Ross Barber, sing Semalt Customer Success Manager, ngirim informasi penting babagan jinis pidana kegiatan.

Cara kanggo nglindhungi dhewe

Sampeyan bisa ngreksa dhewe ing web yen sampeyan ngerti kabeh babagan jinissaka penipuan internet. Kertu kredit dicolong, email sing ora dingerteni, lotre, situs web sing ora bisa dipercaya lan lelelanan palsu iku jinis sing paling umumpenipuan online. Ora ana aturan nyetel tetep aman ing internet; Nanging, sampeyan bisa nglindhungi dhewe kanthi tetep nyimpen rincian kertu kredit.Sampeyan uga penting yen sampeyan ora ngeklik lampiran sing ora dingerteni lan ora nganggo jeneng panganggo utawa tembung sandi karo pihak katelu.

Apa sing kudu dilakoni nalika sampeyan dadi korban

Nomer penipuan online sing diunggah dina iki, dadi penting kanggo sampeyanelingake sawetara perkara:

  • 1. Mung nanggepi email sing wis teka saka ID asli. Yen folder spam sampeyannampa nomer sing signifikan saka email, sampeyan kudu mbusak mau minangka awal sabisa.
  • 2. Sampeyan kudu ngelingi yen ora ana proyek nyata sing mbutuhake biaya, kalebu biaya Processing visa,biaya sertifikat, lan biaya administrasi..Yen wong menehi sampeyan proyek lan pengin ngirim biaya, ana kemungkinan dheweke bisanyoba kanggo njeblug sampeyan.
  • 3. Sampeyan kudu ora kepepet dening wong sing ngomong sampeyan wis entuk lotre. Ora anakaya mengkono online, supaya peretas mung arep narik kawigaten lan nyolong dhuwit.

Cara nampa dhuwit maneh

hukum Cyber ​​nawakake sumber hukum lan cara kanggo pulih dhuwit. Yen sampeyan wis dadikorban penipuan kuwi, sampeyan bisa ngubungi Pusat Complaint Internet. File complaint karo perusahaan iki, lan bakal nglacak IPalamat saka dhuwit sampeyan wis dicolong.

Sampeyan uga bisa ngirim Formulir Resolusi Sengketa Pelanggan nganggo bank supaya luwihtransaksi bisa mandheg. Kanggo iki, sampeyan kudu ngubungi cabang bank toko sampeyan lan menehi kabeh rincian. Pengadilan bisa luwihtumindak inquiries menyang keluhan, lan prakara bakal krungu lan mutusake ing sangang kanggo sewelas wulan.

Jinis penipuan internet

Kene sawetara jinis utama penipuan internet sing penegak hukum lan peraturanpanguwasa lan organisasi konsumen ndeleng:

  • Skema Lelang lan Eceran Online

Skema penipuan kerep katon ing situs web lelangan kanggo narik kawigaten wong liya.Peretas nyoba nyolong dhuwit liwat skema iki kanthi menehi sampeyan jumlah sing nggantheng utawa lelungan menyang negara liya.

  • Peluang Bisnis

Yen wong ngubungi sampeyan liwat email lan menehi kesempatan bisnis, ana kemungkinansing dheweke nyoba njeblug sampeyan. Kesempatan bisnis ora ditawakake liwat ID email pribadi.

  • Nyolong lan Penipuan Identity

Sawetara skema penipuan Internet nglibatake pencurian identitas - sing entuk salah lan nggunakakedata pribadhi kanthi cara sing nemokake penipuan utawa penipuan.

November 28, 2017
Semalat: Bab Sampeyan Perlu Ngerti Mengenai Penipuan lan Penipuan Internet
Reply