Back to Question Center
0

Semalat Ahli: 4 Jenis Kejahatan Online Sampeyan Bisa Nerangake Dina iki

1 answers:

Nalika internet terus nyambung akeh komputer, peretas lan penjahat cyber liyaneterus ngupayakake teknik-teknik anyar kanggo nindakake kabutuhan. Piranti sing digunakake dening peretas tetep apik amarga kemajuan teknologi. Nalika kitanggawe situs web, sethithik manawa kita nimbang fakta yen hacker bisa ngilangi akeh informasi penting saka sistem komputer. Akibaté,keamanan situs web e-commerce sampeyan lan klien sampeyan gumantung banget karo admin.

Kanggo tetep adoh saka kasus kasebut, mesthine kudu kalebu sawetara spesifikngukur aplikasi online lan komputer. Mulane Ross Barber, Customer Success Manager of Semalt ,wis nemtokake jinis paling populer saka penipuan komputer sing gegandhengan:

1. Phishing

Kejahatan iki mbutuhake kaca web palsu utawa clone. A hacker utawa cybercriminalWiwit motif bisa nggawe kaca sing identik karo wangun web tartamtu utawa mlebu. Sawise saluran iki, scammerbanjur katon cara kanggo nggawe korban klik sing pranala. Teknik iki instrumental banget kanggo nyolong informasi pribadhi kayasandhi lan informasi kartu kredit.

2. Nyusu

Hacking minangka salah sawijining kasus penipuan internet paling tuwa. Hacking melu ilegalentri menyang sistem komputer lan nglakoni sawetara aktivitas ilegal sing khas ing sistem kasebut. Paling kabeh kasus hacking kalebu maksud gerahkonco wong sing muter hacks..Hacking ndadekke akeh kejahatan massa lan scam. Kayata, peretas bisa entuk akses menyang bank liyanelogin ing macem-macem karakter. Iki bisa ditampilake liwat web peteng kanggo individu ing negara berkembang sing ngirim dhuwit kasebuttanpa tilak.

3. Nyolong Identity

Informasi pribadi bisa bocor liwat sistem komputer kanthi cepet. Contone,peretas bisa nggunakake teknik prasaja kaya SQL Injection lan entuk entri menyang basis data sing kebak informasi klien sing relevan. Akibaté,peretas bisa ngowahi, ngunggah, ngundhuh utawa mbusak file ing server web sing rawan. Kajaba iku, peretas uga bisa nindakake sawetara tumindak sing ora sahkayata nyolong informasi pribadhi kanggo nggunakake aktivitas penipuan internet liyane.

4. Kloning situs web

Sawetara penjahat cyber njupuk skills sing adoh ngluwihi spamming. Contone, anayaiku kasus ing ngendi peretas nggawe situs web sing duplikat saka situs liyane. Maksud standar ing konco iki bisa nyakup sawetara kebutuhannyerang wong sing rentan. Ing kasus liyane, dheweke ngethok wong menyang toko ing sawetara kaca toko, mung kanggo nyolong dhuwitsaka wong-wong mau. Ing kahanan liyane, informasi pribadhi uga bisa mbeberake marang peretas kanthi cara iki.

Kesimpulan

Kasus-kasus paniparing Internet sing terus meningkat sawise kamajuan sistem komputer.Ana akeh kasus sing ndadekake operasi keamanan cyber wong ing negara sing kompromi. Ing kasus iki, wong kaya peretaslan scammers muter peran kritis. Kawruh saka jinis lan bentuk penipuan komputer bisa dadi migunani kanggo sistem sing dioperasikake. Ingkasus liyane, penipuan komputer mbentuk basis liwat sing bisa nemokake lan ngotomatisasi hacks kaya ing phishing. Pandhuan iki bisa mbantu admin webutawa blogger nambah keamanan saka langkah-langkah ing papan kanggo hacking lengkap.

November 28, 2017
Semalat Ahli: 4 Jenis Kejahatan Online Sampeyan Bisa Nerangake Dina iki
Reply