Back to Question Center
0

Semalat: 10 Email & Internet Scams - Cara Tetep Aman?

1 answers:

Email spam wis dadi cara konvensional kanggo nyengkuyung cybercrime ing internet. Twitter lan Facebook minangka platform utama kanggo jejaring sosial minangka metode anyar ing cybercrime sawisé email spam lawas.

Manajer Penjualan Senior Semalt , Ryan Johnson, nemtokake email spam lan penipuan internet lan carane supaya wong-wong mau ora bisa

1. Penipuan Loter

Email spam sing digawe saka perusahaan lotre resmi ngapresiasi lan ngumumake dhuwit sing ditampa dening korban, sanajan dheweke ora melok aktivitas apa wae lotere.

Email spam minangka scam yen ana individu, jeneng sing ditangani ora ana, lotre ora ana, lan email spam njaluk informasi pribadhi sing sensitif.

2. Survey Scam

Sawetara email spam sing nimbulaké penipuan bisa teka minangka undhangan menyang kegiatan survey. Ngeklik ing link sing kasedhiya ngundhuh program sing ndelok ing aktivitas ing komputer sing anjog kanggo nyolong saka tembung sandhi, informasi bank lan informasi pribadi sing nyebabake mundhut awis.

3. PayPal utawa Kartu Kredit Kartu Online

Email sing katon legit saka transfer dhuwit utawa perusahaan kartu kredit online bisa njaluk supaya tumindak cepet. Informasi sing diwenehake dening korban rampung nggunakake manipulasi akun supaya bisa nyolong jumlah sing nyolong utawa identitas.

Ing sawetara kasus, alamat pangirim curiga, email ora nduweni alamat khusus, pranala kasebut ora sah, lan email kalebu ancaman marang korban.

4. Misteri Shopper Scam

Email spam sing njanjeni dhuwit kanthi nindakake online misterius minangka scam..Scammers janji arep mbayar belanja online. Nanging, siji kudu mbayar latihan, utawa nyedhiyani alamat sing ditampa kanggo mriksa cidra.

5. Cidra Priksa

Email spam iki nyebabake pangirim swara kraton sing butuh bantuan kanggo mbalekake dhuwit dhuwit gedhe sing dianakake ing akun luar negeri. Sing ditangani dadi lured kanggo ngirim transfer biaya kaping pirang-pirang tanpa penyelesaian sing menehi hasil.

6. Dibajakake

Scammers online mbobol akun sosial media kanggo njaluk nikmat saka dhaptar kanca ing akun kasebut. Korban penipuan ngirim dhuwit kanggo mbantu kanca-kancane sing ora bisa ngaku.

7. Kuis Scam

Terus saka email spam, penipu ngirim pranala menyang kuis lan game sing mbutuhake nomer telpon. Partisipasi ing game kasebut nyedhiyakake pangguna kanggo frauds.

8. Cidra Photo Curiga

Pesen wicaksana dienggo ing media sosial nyebabake penasaran. Pesen sing nuduhaké paningalan gambar telanjang pangguna sing nggambarake ngganggu pranala kasebut sing mbedakake kanggo hacking.

9. URL Tersembunyi Penipuan

Sampeyan bisa nampa undhangan Twitter saka pangguna sing curiga. Ngeklik link sing ngarah sampeyan menyang situs web sing bisa didownload spyware utawa malware tanpa kawruh.

10. Sakit Baby Scam

Foto sing dikirim saka bayi lara ing media sosial nyuwun sumbangan dana kanggo perawatan. Wong sing dikeprangi dening pesen kasebut nyumbang lan nuduhake berita kasebut marang wong liya tanpa mangerteni iku sawijining scam.

Supaya tetep aman, mbusak email sing ora ono, ora pracaya marang hadiah lan janjining dhuwit saka wong liyo, nggoleki panjaluk dhuwit online, ora tau nyampekno informasi pribadi sing sensitif, lan aja ngeklik pranala curiga.

November 28, 2017
Semalat: 10 Email & Internet Scams - Cara Tetep Aman?
Reply