Back to Question Center
0

Penipuan Online & Penipuan - Expert Semalt Ngerti Cara Ngurangi Eksposur

1 answers:

Situs web duwé peran utama ing urip wong ing donya iki. Akeh situs web sing nyedhiyakake isi asli lan produk. Nanging, ana uga sing bisa nggoleki pangguna online kabeh sing padha. Alasan kasebut amarga aktivitas penipuan lan scam sing ditindakake online

Oliver King, ahli terkemuka saka Semalt , nyedhiyakake masalah sing bisa mbantu penipuan lan scam online.

Penipuan Internet Paling Umum

Cara nggawe scammers kanggo mangerteni informasi saka panganggo sing ora curiga terus nyedhiyakake diversifikasi. Ing ngisor iki kapacak daftar penipuan internet lan email sepuluh.

1. Penipuan Nigeria

Iki email saka wong Nigerian sing ngaku dadi royalti lan ngarepake warisan lan butuh bantuan kanggo entuk.

2. Jaminan Penerimaan Kartu Kredit

Iki menehi panriman sing dipercaya saka kertu kredit utawa silihan. Padha katon prasaja amarga sawetara perusahaan kertu kredit ngisi ragad.

3. Undhang-Undhang lotre

Iki ngendi korban terus muter undaman nanging ora tau menang..

4. Phishing

Iki minangka pranala sing dienggo kanggo ngarahake pangguna menyang situs web ing ngendi padha nyoba kanggo ngyakinake wong supaya bisa nganggo informasi pribadhi kanthi migunakake penawaran.

5. Pelanggaran overpayment

Sampeyan melu tuku dhuwit sing ora sah sing disedhiyakake kanggo item larang. Sawise diset menyang bank, scammer nyuwun keseimbangan bebarengan karo item kasebut. Mengko nalika institusi dikirimi sing ditolak pembayaran.

6. Karir kesempatan

Scammers menehi kesempatan kanggo kerja lan njaluk rincian bank kanggo pembayaran komisi. Padha njupuk kesempatan iki kanggo nyolong identitas kanggo penipuan luwih.

7. Sumbangan amal

Iki entuk manfaat saka sifat amal saka individu ing ngendi wong ngirim dhuwit kanggo amal non-urip.

8. Gratis liburan

Penipuan lelungan bisa uga katon bebas, mung kanggo mangerteni yen tumindak kasebut larang nalika nampa dhaptar lan rawuh.

9. Skema piramida

Iki minangka rencana cepet sugih kanthi variasi tipis sing bisa ditindakake dening scammers liwat email.

10. Nggawe dhuwit saka comfort house

Iki kadhangkala asli, nanging sawetara scammers pengin nggunakake kauntungan kayata ngirim dhuwit minangka ijol kanggo tips jus. Padha uga ngirim program sing mbukak pirang-pirang jendela iklan sing luwih apik kanggo spammer.

Online Scam and Fraud Stats

Penipuan melu pretenses, nggunakake identitas palsu, utawa nggawe layanan utawa produk palsu..Wong-wong dijaluk keprihatinan babagan pemikiran sing kedadeyan amarga kedadeyan kasebut uga bakal nyebabake keamanan. Cybercrime minangka ancaman terus-terusan lan bisa dadi ngrusak minangka wong sing mecat menyang omah. Biaya rata-rata saben individu wis munggah dening 50% saka $ 197 ing 2012 nganti $ 298 ing 2013 kanthi serangan tambah kecanggihan. Biaya kanggo US $ 113 milyar.

Ngenali Penipuan Financial Online

Lelang online lan e-nyimpen sing paling umum yaiku non-delivery, misrepresentation, lan triangulation utawa mule scam. Iki kalebu sawetara wangun pembayaran, lan barang teka tanpa masalah. Mengko, panguwasa ngandhani yen bayaran iku ilegal.

Wangun liyane kalebu:

  • Pasar ireng lan barang palsu
  • Shill nawakake lelungan ing ngendi sing nduweni, bebarengan karo kanca-kanca, tawaran ing properti kanggo kenaikan harga
  • Penipuan layanan Escrow sing kalebu situs web palsu
  • Plot pembayaran palsu

Penipuan Kontes lan Perilaku Romawi

  • Lotre, Kontes, lan Undhang-undhang online
  • Hadiah lan sweepstakes penipuan
  • Penipuan kencan online
  • Lotre manca
  • Reshipping nggunakake warga U.S.
  • Penipuan Mail Order Pengantin

Eksploitasi Manungsa

Spammers lan fraudsters ngerti alam manungsa lan manfaat kanggo kauntungan. Sawetara penipuan sing digunakake kanggo wong ing kahanan angel kalebu:

  • Panerake ragad tambahan
  • Penipuan amal
  • Penipuan farmasi internet
  • Penipuan online liyane kayata penipuan proyek, penipuan investasi, penipuan Nigeria, penipuan piramida, penipuan iklan online

Pangguna Internet Muda lan Lawas

Senadyan penipuan lan penipuan online bisa dadi kuwatir lan kadhangkala mbingungake, kabeh kudu tetep dilindungi sacara proaktif kanthi tandha-tandha, mamang, lan tansah nimbali babagan sing aneh. Kanggo nglindhungi anak-anak lan wong diwasa lawas, siji kudu dipercaya ora ana, ngunci informasi, tansah weruh, mbela kabeh gears lan gadget, ngrebut momotan sing bisa diarani.

Risiko Penipuan Online kanggo Bisnis

Sembarang bisnis sing nglakoni aktivitas online kanthi resiko aktivitas penipuan. Sawetara tips kanggo nyegah saka risiko kuwi kalebu:

  • Aman lan nglindhungi kabeh aset
  • Aja nyampurake bisnis kanthi kesenengan
  • Kunci infrastruktur IT
  • Ndadekake komputer siji kanggo perbankan
  • Nutupi sembarang titik entri menyang perusahaan
  • Nggawe dhasar latar dhasar ing karyawan
  • Cakupan punika penting

Fighting Back

Anggota bisa nggunakake Pusat Informasi Penipuan Nasional, National Cyber ​​Security Alliance, The Alliance Software Business, lan GetNetWise. FBI bubar gabung karo Internet Complaint Center (IC3).

November 28, 2017
Penipuan Online & Penipuan - Expert Semalt Ngerti Cara Ngurangi Eksposur
Reply