Back to Question Center
0

Pedoman Saka Semalt: Cara Nglindhungi Diri Saka Penipuan Kartu Kredit

1 answers:

Nalika upaya panguwasa lan agensi kanggo nyegah penipuan kertu kredit lan jinis pencurian teknologi liyane, para panguripanke wis diapresiasi banget, minangka pangguna kertu kredit sampeyan kudu ngerti sing keamanan kertu kredit sampeyan wiwit sampeyan. Perisai sing paling penting tumrap tindak pidana iki yaiku informasi babagan cara dilakoni. Iki tegese bakal weruh jinis penipuan sing digunakake dening para penjahat lan pratandha kanggo nonton.

Lisa Mitchell, Customer Success Manager Semalt , wis ngarang informasi migunani sing bakal mbantu sampeyan tetep aman saka penipuan kertu kredit.

Penipuan kertu kredit dileksanakake kanthi nggunakake telung cara utama:

1. Pidana nyekel kertu kredit: pickpockets lan maling sing berpengalaman bisa nggunakake pencurian gangguan utawa pendekatan sing luwih nyenengke kanggo duwe kertu ing tangane. Kadhangkala, tangan sing salah bisa kontak karo kertu sing disetujoni. Sampeyan bisa njaluk saka kothak mail, tong sampah utawa ngendi wae. Kanthi kertu ing tangan lan internet banget informasi, bisa uga ora bisa dipikirake.

2. Skimmers kertu kredit: kanthi rincian kertu kredit panjenengan, pidana bisa klon kertu utawa nganggo informasi sacara maliciously. Dhiskusi bab skim kertu iku minangka topik sing panas banget nalika penipuan kertu kredit wis dibahas. Skimmer maca lan ngrekam rincian kertu kredit. Skimmers kertu kredit luwih kerep digunakake ing mesin cash lan diiringi kamera..Ing sawetara menit, kertu bisa disalin lan dhuwit dijupuk.

3. Pekerja buruh ing toko, pom bensin, restoran, utawa panggonan liyane sing sampeyan nggunakake kertu kredit bisa maca rincian kertu kredit lan nggunakake teknologi nirkabel kanggo nindakake penipuan kertu kredit.

Sampeyan nyadari yen penipu kertu kredit ora bisa nggunakake kertu dicolong kanthi cara sing bakal mbukak panggonan utawa identitas. Ora bisa tuku barang ing Amazon, kayata, lan dikirim menyang omah. Pitakonan sing penting banget banjur ana: carane entuk dhuwit nyata saka operasi sing ora sah?

Akèh penipu kertu kredit inovatif nyangkut partai sing ora sopan ing operasi kasebut kanggo njaluk dhuwit resik. Padha bisa ngirim iklan kanggo item populer ing situs e-commerce. Pidana sing bener ora duwe item kasebut, nanging nalika wong tuku online sing resik mundur, pidana banjur ngetung lan mbuku item sing padha saka toko online karo nomer CC sing tuku. S / d banjur nempatake alamat pembeli sing resik minangka tujuan pengiriman. Banjur, dheweke nggawe toko ngirim prodhuk langsung menyang pembeli, nanging dheweke entuk dhuwit lan bisa ngentekake ing sembarang cara.

Apa Apa Sampeyan Bisa Tetep Aman Saka Penipuan Kartu Kredit?

Sampeyan wis tau mbayar nganggo kertu kredit ing restoran, toko, dentist, pompa bensin, utawa panggonan liya. Iku sumringah banget yen nggunakake kertu kredit minangka salah sawijining cara paling gampang kanggo nggawe pembayaran. Nanging, bisa uga ana bebaya sing nylametake ing ngendi wae nalika kesalahan digawe nalika kertu kredit digunakake, kayata lali milih kuitansi kertu kredit sawise transaksi, utawa nalika tangan ora tanggung jawab nyekel kertu.

Kene sawetara tips migunani babagan carane tetep aman saka penipuan kertu kredit:

  • njaga informasi online
  • Aja menehi informasi kertu kredit
  • Ngawasi kertu kredit lan pernyataan bank
  • Verifikasi alamat mailing karo institusi keuangan lan kantor pos
  • Copot dokumen sensitif kanggo ngurangi kemungkinan informasi sampeyan bakal katon ing akeh mata

Tip paling penting kanggo njaga informasi online sampeyan. Ana mayuta-yuta penipu lan penipu ing web looking for free money to be used on. Sapa sing menehi informasi pribadimu online iku kanthi pradata, nanging sampeyan ora bisa ngupayakake apa sing paling apik kanggo sampeyan, utamane kanggo informasi kertu kredit.

November 28, 2017
Pedoman Saka Semalt: Cara Nglindhungi Diri Saka Penipuan Kartu Kredit
Reply