Back to Question Center
0

Pakar Semalt: Pengin Turu Mangsa Kanggo Penipu Cyber? - Ora tau maca artikel iki!

1 answers:

Kanthi wektune, Internet nggawe urip kita gampang. Kabèh saikikasedhiya online, lan kita ora bisa mandheg anggone ngakses produk lan layanan akeh. Ing wektu sing padha, iku benerJumlah penipuan online lan aktivitas penipuan wis meningkat.

Ross Barber, Customer Success Manager of Semalt ,wis nyatakake yen ing kahanan kaya mangkono, sampeyan ora bisa tetep manggon online tanpa mbudidaya bab-bab ing ngisor iki:

Nyolong identitas

Nyolong identitas uga disebut minangka "Penipuan Identity". Iku sawijining tindak pidanaa hacker nyoba kanggo njupuk informasi pribadhi nggunakake situs web media sosial utawa email. Dheweke bisa ngakses nomer jaminan sosial, kreditrincian kartu, lan nomer lisensi pembalap. Yen dheweke entuk informasi sampeyan, bisa digunakake kanggo tuku barang sing ora sah, lan sampeyan bakalkudu mbayar dhuwit saka saku dhewe. Mulane sampeyan kudu nyegah dhewe saka nyolong kasebut lan ngirim ora nuduhake sensitifinformasi karo sapa wae ing Internet. Sampeyan bisa ngenali peretas utawa scammers yen sampeyan ora nanggepi email sing ora dingerteni, telponutawa pesen. Sampeyan uga penting yen sampeyan ora nuduhake rincian bank karo wong sing ora dingerteni..

Penipuan ragad tambahan

Penipuan biaya pendahuluan minangka salah sawijining jinis penipuan sing paling umum. Iku biasanenyakup janji-janji korban sing gedhe-gedhe dhuwit sing gedhe, minangka bayaran kanggo pembayaran sing cilik. Wong bisa gampang digandhengakeperetas kaya arep entuk soko ing wektu sing cendhak. Yen sampeyan mbayar, ana kemungkinan sing bisa digoleki dening peretasdhuwit, lan sampeyan ora bakal njaluk balesan saka wong-wong mau. Penipuan iki biasane diwiwiti karo peretas ngubungi wong liwat email, media sosialsitus web utawa WhatsApp. Yen ana wong sing njaluk sampeyan mbayar, sampeyan ora bakal kepengin nggawe trik kaya dheweke kudu dadi hacker.Perusahaan lan penjual sing repot ora tau njaluk pelanggan supaya bisa mbayar.

Penipuan kertu kredit

Wong ing Amerika Serikat lan Kanada wis dadi korban kertu kreditpenipuan. Jenis penipuan iki biasane nandhani kertu pembayaran kayata kertu debit utawa kertu kredit minangka sumber transaksi. Peretas bisa njaluksampeyan bisa nuduhake rincian kartu kredit liwat email utawa pranala situs web. Penting sampeyan nyimpen informasi sampeyan kanthi aman lan ora nuduhakekaro pihak katelu ing internet. Senadyan anané penipuan kertu kredit diwatesi mung sawetara persen, iki bisa nyebabake agengKerugian financial minangka transaksi penipuan ora bisa dibatalake. Ing sasi anyar, luwih saka rong puluh persen warga Amerika wis ilangjumlah amarga penipuan kertu kredit. Wong ing Britania Raya ilang luwih saka $ 500 yuta taun sadurunge amarga jenis scam iki.

Yen sampeyan wis ilang kertu utawa wis dicolong, sampeyan kudu takon menyang tokocabang bank kanggo njaluk dikunci. Ana kemungkinan sing peretas bakal nggunakake kertu kredit kanggo transact bab ingkang luar biasa.

November 28, 2017
Pakar Semalt: Pengin Turu Mangsa Kanggo Penipu Cyber? - Ora tau maca artikel iki!
Reply