Back to Question Center
0

Pakar Semalt Ngumumake Trik Kanggo Nglindhungi Sampeyan Saka Penipuan Internet

1 answers:

Sampeyan kudu kenal karo istilah penipuan lan scam internet, kan? Loro kasebut digunakake sacara sithik lan bener merujuk marang bab sing padha. A scam biasane nuduhake sawijining skema sing dirancang kanggo ngapusi wong sing ora sopan dhuwit sing kerep karo janji apa sing ora bakal ana nalika dhuwit ganti tangan. Minangka jeneng kasebut, penipuan internet ditargetake ing paselancar web.

Manager Sukses Pelanggan Semalt , Lisa Mitchell, njlentrehake masalah penipuan online kanggo nggawe sampeyan tetep aman saka iku.

Sapa sing resik?

Sopo wae sing nggunakake layanan online kapan lan ing ngendi wae ing jagad iki rentan. Ora masalah yen sampeyan lagi mriksa kiriman ing timeline media sosial, email utawa obrolan ing situs gendakan. Wiwit kedadeyan, internet wis mbantu mbiro nonton film, entuk kabar, maca blog, kerja saka omah lan luwih akeh. Sayange, kasus kejahatan cyber tambah akeh.

Cara kerjane

Ing 2017, jumlah kasus kejahatan cyber kacarita dadi 155% luwih saka taun sadurunge (2016). Iki ora apik. Carane iki malah diijini kedadeyan? Mesthine, saiki kita kudu ngerti kabeh penipuan sing digunakake, bener? Inggih, wong-wong sing jahat kuwi akeh sing pinter. Saben dina padha teka kanthi cara anyar kanggo ngasilake sing ora padha nyebar.

Njupuk conto scam Nigeria 419..Iku biasane diwiwiti kanthi email utawa pesen sing dikirim dening bocah wadon ing kesusahan. Dheweke kepengin dadi pewaris, pejabat pemerintah utawa bisnis wanita saka Nigeria utawa Sierra Leone. Saiki ana umpan: wanita bakal pengin sampeyan bantuan dheweke njaluk dheweke dhuwit saka bank lokal. Carane? Kanthi ngirim sawetara bayaran, dheweke kudu mbayar biaya pamrosesan bank. Apa sampeyan njaluk bali? Sebagean gedhe dhuwit. Iki ora tau. Sawise sampeyan ngirim dhuwit, wanita kasebut bakal ilang ing udara sing tipis. Ing kasus liyane, padha bisa njaluk rincian bank kanthi pratelan yen dheweke pengin ngirim dhuwit menyang akun sampeyan. Aja nglakoni iki. Akun bank sampeyan bakal dikompromi. Minangka kesepakatan sing apik banget kanggo dadi bener, sawetara wong ngelekake kanggo angin lan muter bebarengan.

scam Phishing

Iki bisa uga ditemokake jinis scam sing paling umum ana. Ing kasus iki, sampeyan entuk email resmi sing disenengi saka bank utawa layanan pembayaran online kaya Paypal. Padha ngaku yen akun sampeyan kudu diupdate. Kene bakal njaluk sampeyan ngeklik link utawa menehi rincian supaya padha nganyari padha kanggo sampeyan. Scam phishing digunakake kanggo nyolong data pribadi lan finansial.

Gambar analogi iki: yen wong nyolong kertu kredit sampeyan saka dhuwit, sampeyan bakal langsung nelpon bank kanggo menehi informasi. Sayange, kejahatan cyber iku kompleks lan ora gampang. Kabeh padha, sampeyan bisa njaga dhewe saka kabeh iki kanthi nyinau kabeh jinis penipuan online. Sampeyan bakal menehi katentreman atine, informasi pribadi sampeyan bakal tetep aman, lan ora ana sing bakal ndemek dhuwit tanpa wewenang. Aja scammed online. Seneng kenyamanan internet kanthi tentrem atine.

November 28, 2017
Pakar Semalt Ngumumake Trik Kanggo Nglindhungi Sampeyan Saka Penipuan Internet
Reply