Back to Question Center
0

Pakar Semalt Ngartekno 12 Tip sing Bakal Bantu Nyegah Cyberstalking

1 answers:

Cyberstalking bisa medeni, nanging yen sampeyan tetep waspada, sampeyan bisa aman ing internet.

Kanthi njupuk langkah-langkah ing ngisor iki saka Senior Sales Manager Semalt , Ryan Johnson, sampeyan bisa nggunakake ponsel, tablet, utawa watch pinter nalika nglindhungi identitas, properti, lan kewarasan:

# 1. Naga alamat omahmu

Yen sampeyan ngisi formulir ing internet, gunakake P.O. kothak utawa alamat kantor lan ora tau duwe alamat omahmu kanthi cetha.

# 2. Sandi ngreksa kabeh akun

Gunakake sandhi ing kabeh kalebu ponsel, akun email, akun perbankan lan akun kertu kredit. Tembung sandhi sing aman nyedhiyakake pertahanan kanggo wong sing nyoba ngobati sampeyan.

# 3. Nelusuri jeneng lan nomer telpon online

Nggoleki nomer telpon lan jeneng online bisa mungkasi cyberstalker saka nggawe akun, blog, utawa situs web craigslist.

# 4. Scrutinize email, telpon, lan teks sing njaluk informasi

Cyberstalkers asring nuduhake perwakilan perbankan, agen sarana, wakil perusahaan kartu kredit, utawa panyedhiya ponsel kanggo nyolong informasi pribadhi. Yen sampeyan nampa pesen sing curiga, ditolak lan langsung nelpon bank utawa perusahaan.

# 5. Njamin nomer jaminan sosial sampeyan

Aja menehi sapa nomer jaminan sosial sampeyan kajaba wis diverifikasi sing mesthi bisa digunakake kanggo perusahaan. Aja ketik angka jaminan sosial menyang situs web kajaba wis diverifikasi dening perusahaan utawa agensi pemerintah.

# 6. Gunakake counter registry gratis ngrekam lalu lintas menyang blog lan situs web

Gunakake counter stat kanggo ngenali sing ngunjungi situs utawa blog. Iki counter ngrekam alamat IP, kutha, tanggal, negara, wektu, lan panyedhiya layanan internet pangguna..

# 7. Monitor status kredit sampeyan

Profesional bisnis utawa sing ing mripat umum kudu ngawasi status kredit sing kaping pindho saben taun, luwih-luwih yen cyberstalking bisa. Salinan gratis laporan kredit sing kasedhiya setahun sawise kantor kredit. Nampa laporan saka biro kredit ora bakal ngrusak rating kredit sampeyan.

# 8. Reset tembung sandhi sawise divorce utawa break up

Hubungi perusahaan bank lan kertu kredit lan supaya sampeyan ngerti mantan utawa mantan pasangan ora diijini akses menyang akun sampeyan. Sanajan break munggah iku apik, bakal aman lan nglindhungi dhewe.

Yen sampeyan pengin ekstra ati-ati tuku sel telpon anyar lan kertu kredit anyar lan nggawe owah-owahan iki sakcepete.

# 9. Ngowahi kabeh akun manawa cyberstalking tersangka

Nganyari kabeh akun sampeyan. Yen sampeyan yakin sampeyan wis cyberstalked, mriksa skor kredit lan golek bank anyar. Langkah iki mesthine kudu dijupuk yen sampeyan ngelingi luwih saka rong kedadeyan curiga sajrone sasi.

# 10. Duwe PC sampeyan dititi priksa

Sawise sampeyan ngerti sampeyan wis cyberstalked, sampeyan kudu nganggep komputer sampeyan kompromi. Njupuk komputer lan piranti liyane menyang profesional lan ndhelikake kanggo cacing lan spyware.

# 11. Tumindak cepet kanggo nyekel cyberstalker

Nalika sampeyan ngerti sampeyan wis cyberstalked tumindak cepet kanggo defend identitas lan keamanan financial. Sing luwih cepet sampeyan tumindak sing luwih angel sampeyan bakal dilecehake, nggawe sampeyan target sing kurang menarik.

# 12. Mumpungake dhukungan emosional

Dilecehake bisa ngebaki emosional lan nyebabake kacepetan kuat. Yen sampeyan bisa, nyewa ahli terapi sing spesialisasi ing stalking kanggo menehi hasil karo akibat.

Cyberstalking minangka tindak pidana sing sulit kanggo nyegah polisi, supaya sampeyan kudu ngupayakake urip maneh. Nanging eling: cyberstalker sampeyan mung duwe kekuwatan sing bisa ngatasi sampeyan Source .

November 28, 2017