Back to Question Center
0

Pakar Semalat Ndarbeni Peringatan Phishing Scam Lan Malware Facebook

1 answers:

Peretas lan situs web wis njupuk propagasi menyang platform media sosial ing ngendi dheweke arep virus. Ombak anyar serangan wis ngetokake platform Facebook, ing ngendi para peretas njupuk kontrol penuh saka akun panganggo jaringan sosial, pangguna ngganggu lan kanca-kanca karo posting palsu lan saham. Nanging, Facebook wis nggarap kanthi aman kanggo nyedhiyakake keamanan ndhuwur kanggo para pengguna 1 milyar. Sawetara pitakonan wis digedhekake minangka scam phishing Facebook terus kanggo nggayuh keuntungan saka pangguna pungkasan jaringan sosial.

Ryan Johnson, Penjualan Senior Manager Semalt , wis ngarang sawetara bukti sing bakal ngayomi sampeyan kanggo nglindhungi data akun.

Tansah waspada nalika ngeklik email sing dikirim saka situs aneh ora bisa ditandhani cukup nalika nerangake keamanan online. Nggawe informasi akun diskrèt sampeyan uga penting kanthi nyingkiri dipangan ing situs aneh. Pangguna jaringan sosial bisa mriksa carane ngamanake browser kasebut kanthi nyisihake URL ing pitakonan telusuran. Algoritma nemtokake carane ngamanake situs kanthi nampilake tandha 'aman, ora aman, lan mbebayani' ing pitakonan telusuran.

Tahap pertama saka serangan iki dikombinasi dening platform Facebook, nanging para peretas njupuk propagasi marang level liya, ing ngendi dheweke wis ngirim email spam marang pangguna Facebook. Email spam sing dikirim menyang pangguna Facebook nampilake pranala sing katon ngemot pilihan log..Sawise ngeklik pranala, pangguna diarahake menyang platform situs web angkoro ing ngendi data rahasia lan kepercayaan kasebut ditransfer menyang platform peretas.

Njupuk akses menyang akun panganggo akun Facebook lan sandhi menehi wektu sing cukup kanggo mlebu log kanggo akun panganggo pungkasan, ngirim video spam, ngirim pesen palsu menyang kanca, lan ngundhuh kode angkoro sing nyuwun informasi pribadhi lan data keuangan pangguna. Tujuan tunggal saka peretas yaiku kanggo njupuk informasi sensitif saka PC lan nggunakakenya kanggo keuntungan pribadi.

Facebook wis main peran integral kanggo mblokir serangan spam kanthi ngenali akun ngirim tautan angkoro lan ngilangi kabeh kiriman saka server sing ngemot pranala. Facebookmail.com kalebu salah sawijining URL sing digunakake dening spammers kanggo ngapusi kedhaftar. Miturut ahli, panyerang duwe mekanisme otomatis ngirim pesen palsu menyang rata-rata 18 kanca sekaligus.

Sawetara wektu Facebook mbusak pranala ala-ala saka server, pranala-pranala liyane diarani kanggo njupuk panggonan sing dibenturake, taktik sing digunakake para peretas kanggo ngumpulake informasi finansial lan pribadhi saka akeh pangguna Facebook. Nanging, tim keamanan Facebook duwe trek kabeh pranala palsu sing disebarake ing jaringan dening peretas. Miturut ahli, para pengguna Facebook kudu mbukak email sing dikirim saka Facebook kanthi ati-ati. Facebook ngirim email saka Facebook.com URL, sing uga URL jaringan asli.

Sampeyan bisa uga kena dening pranala phishing kanthi mbukak email spam sing dikirim dening spammer. Rasa efek kasebut bisa nyegah supaya ora nyedhaki kanca-kanca karo nuduhake kiriman carane spammer wis ngginakaken kauntungan saka pangguna Facebook kanthi ngirim email spam. Keamanan minangka salah sawijining prioritas Facebook. Supaya akun sampeyan aman kanthi nginstal anti-malware kanggo nyaring email spam.

November 28, 2017
Pakar Semalat Ndarbeni Peringatan Phishing Scam Lan Malware Facebook
Reply