Back to Question Center
0

Meningkatkan Kesetiaan Pelanggan: Tips dari Semalt

1 answers:

Setiap manfaat perniagaan daripada klien berulang mereka. Untuk perniagaan dalam talian, laman web e-dagang disasarkan untuk mendapatkan pelanggan berulang-ulang ke laman web mereka dan mengubahnya menjadi pembeli sebenar. Banyak teknik pemasaran digital menjanjikan untuk meningkatkan keterlihatan laman web anda ke niche sasaran anda. Beberapa kaedah ini termasuk pemasaran kandungan, penglihatan media sosial dan yang paling penting, Search Engine Optimization (SEO). Walau bagaimanapun, teknik digital memberi tumpuan kepada mendapatkan pelanggan ke laman web anda. Menjaga pelanggan anda bergantung kepada teknologi lain. Ia lebih mudah untuk pelanggan sebelum membeli daripada membuat pelanggan baru. Rentang perhatian pembeli laman web yang paling minimum. Senario ini bermaksud bahawa halangan sedikit atau kesilapan di laman web anda boleh membuat anda kehilangan pelanggan yang berharga. Mendapatkan pelanggan lama anda untuk tetap dekat dengan anda adalah usaha yang rumit.

Pengurus Sukses Semalt Pengurus Kanan, Nik Chaykovskiy menawarkan semua laman web e-dagang untuk menggunakan kaedah berikut untuk mengekalkan pelanggan mereka:

1. Menjadi pelanggan terpilih.

Salah satu cara terbaik untuk mempelajari pengalaman laman web tertentu adalah dengan menggunakan sendiri. Kaedah ini memastikan anda menjalani pengalaman penuh pengalaman pengunjung apabila menggunakan laman web anda. Kesukaran yang anda hadapi adalah pantulan sempurna dari pengalaman membuat pembelian. Ciri ini boleh memberi motivasi kepada anda untuk membuat penyesuaian yang diperlukan pada ciri reka bentuk web anda seperti pautan yang rosak, id produk yang hilang dan kategori dalam kes lain; seseorang boleh mengesan ralat dalam strategi SEO seperti kandungan pendua.

2..Sentuhan manusia dari manusia.

Salah satu cara pemasaran lama adalah komunikasi langsung dengan pelanggan. Pemasar menggunakan teknik ini, dan ia masih membawa banyak trafik ke laman web mereka. Lawatan sehari ke hari boleh membantu perniagaan e-dagang anda untuk menjamin jangka panjang dan pelanggan terus. Bertemu dengan pelanggan membawa intipati kredibiliti serta meningkatkan daya maju perniagaan anda. Akibatnya, anda mendapat orang sebenar yang mungkin mempengaruhi orang lain untuk membeli laman web anda. Selain itu, teknik ini membawa testimoni kehidupan sebenar yang berkaitan, menjadikan pelan pemasaran anda berjaya.

3. Ia bukan tentang awak.

Satu blogger kesilapan membuat membuat laman web mereka tentang mereka. Walau apa pun, semuanya adalah mengenai khalayak anda. Untuk perniagaan untuk memastikan para pelanggannya, ada keperluan untuk menulis kandungan yang berkualiti dan relevan. Akibatnya, anda mendapat pembaca kualiti yang mampan serta aliran pelanggan baru yang mantap. Dalam kes lain, teknik SEO seperti menghantar mesej peribadi jauh sekali dalam membuat penonton merasakan ia tentang mereka. Oleh itu, ingatlah supaya penonton dapat merasakan pemilikan niche. Akibatnya, rasa kepunyaan keturunan itu menjadi kesetiaan.

Kesimpulannya

Setiap laman web e-dagang memerlukan asas pelanggan untuk mewujudkan keuntungan yang signifikan untuk penyelenggaraannya. Oleh itu, seseorang yang memaparkan kandungan dalam talian harus melabur beberapa tahap usaha untuk menjaga pelanggan mereka. Membuat pelanggan tetap dengan pilihan anda adalah tugas yang sukar. Kesetiaan pelanggan boleh menjadi aset yang berharga kepada mana-mana perniagaan. Panduan ini menyediakan laman web e-dagang dan usaha SEO anda untuk mensasarkan agar pelanggan mungkin berada dekat. Anda boleh mendapatkan semula keyakinan pelanggan lama anda serta membuat pelanggan baru sekali lagi Source .

November 28, 2017