Back to Question Center
0

Kabeh Sampeyan kudu Ngerti bab WhatsApp Voicemail Scam - Pitutur saka Semalt Expert

1 answers:

Pangguna internet nemu sawetara upaya peretasan utawa scam. Salah sawijining serangan malware yaiku scam voicemail WhatsApp. Ana email sing ngaku duwe voicemail saka WhatsApp. Email curiga amarga nduweni karakteristik scam malware. Target email ora bisa ngemudheni Tampilan Whatsapp lan email. Email nduweni tombol "Puter". Pangguna internet diarahake kanggo ngrungokake voicemail kanthi ngeklik tombol "Puter". Nalika pangguna klik tombol "Play", dheweke diarahake menyang situs web angkoro. Ivan Konovalov, sing Semalt Customer Success Manager, nyatakake yen tujuan program kasebut yaiku kanggo ngetrapake pangguna internet menyang ngundhuh malware. Malware mengaruhi cara operasi komputer utawa piranti seluler saka pangguna internet.

Scam online komplek amarga malware curiga sing diundhuh ditemtokake dening piranti sing digunakake kanggo ngakses internet. Pangguna sing ngakses layanan internet nggunakake smartphone bakal nampa beda malware saka pangguna sing duwe tablet, laptop, utawa piranti desktop.

Pangguna sing luwih rentan marang scam malware nggunakake Sistem Operasi Android Google. Scam voicemail WhatsApp mandhiri pangguna internet kanggo nggolek link internet..Nalika link diklik, file sing dikenal minangka "Browser 6.5" diundhuh. Instalasi wiwit nalika pangguna klik tombol "Setuju" sing ditampilake ing layar piranti seluler utawa komputer. Scam malware ngirim pesen teks menyang nomer telpon premium tarif pangguna. Bakal ditrapake kanggo kabeh layanan sing ditawakake sawisé ngirim pesen teks. Scam Tampilan Whatsapp terus sawise instalasi "Browser 6.5." Iki amarga peretas nyoba ngenalake luwih akeh malware menyang piranti panganggo internet.

Peretas internet uga kasengsem ing piranti iPhone jailbroken. Piranti kasebut ningkatake kerentanan para pengguna internet amarga bisa digunakake kanggo nginstal aplikasi sing ora bisa ditemokake ing Apple App Store. Pangguna internet sing duwe iPhones non-jailbroken dilindhungi saka scam malware. Proteksi kasebut amarga piranti iPhone ora jailbroken nyedhiyakake failsafe efektif marang upaya hacking.

Panganggo piranti desktop Apple saiki diarahake menyang situs online sing nuduhake yen program malware ora kompatibel karo OS Apple. Pangguna piranti seluler, laptop, lan desktop Apple dilindhungi saka scam malware. Nanging, isih penting kanggo pangguna internet supaya ora ngeklik tombol "Play" utawa "Setuju" curiga. Pancegahan ekstra kudu dijupuk amarga usaha nyasar ing piranti seluler terus berkembang amarga kemajuan teknologi piranti lunak. Ana njamin cukup yen usaha hacking mangsa bakal luwih rumit kanggo target piranti internet liyane sing saiki ora kena pengaruh scam malware.

Akeh kedhaftar internet sing kena pengaruh scam voicemail WhatsApp. Para korban scam malware disaranake kanggo nuduhake informasi karo pangirim email lan kedhaftar WhatsApp liyane. Tukaran informasi sing tepat antarane pangguna internet penting kanggo nyegah penipuan online akibat serangan peretasan utawa malware.

November 28, 2017
Kabeh Sampeyan kudu Ngerti bab WhatsApp Voicemail Scam - Pitutur saka Semalt Expert
Reply