Back to Question Center
0

Internet Penipuan Lan Keamanan Online - Tip Handy Saka Semalat Kanggo Kabeh Pangguna Internet

1 answers:

Yen sampeyan rutin nggunakake Internet, lan email khusus, sampeyan kudu weruhsaka scam email lan penipuan internet.

Penipuan internet iku jenis penipuan sing katon ing macem-macem formulir. Rentang sakaPenipuan online kanggo ancaman email; sayangé, ora ana aturan lan peraturan kanggo nyegah penipuan internet lan scam online. Fraudstersmungkasi apa-apa kanggo njaluk informasi sensitif lan rincian kertu kredit. Padha pinter, nanging sing ora ateges sampeyan ora bisa ngenali maling.Iku tansah bisa nyingkirake lan njaga informasi sampeyan kanthi aman, utamane yen sampeyan ngelingi tips ing ngisor iki sing diwenehakeAlexander Peresunko, Customer Success Manager of Semalt Layanan digital.

Deleng bisnis utawa panyedhiya ditetepake

Nalika ngurusi perusahaan online, penting kanggo goleki vendor sing diadegakéutawa bisnis. Iki, sampeyan bisa nyewa pengacara bisnis apik utawa akuntan kanggo mbantu sampeyan nulis dokumen. Priksa manawa sampeyan ngerti kabehbabagan lokasi, nomer telpon, lan ID email saka bakule. Iki, sampeyan bisa njaluk sawetara pitakonan sadurunge finalizing menehi hasil. Sampeyan bisa uga munikaya sing wis takon akeh sadurunge sampeyan nampa tawaran, nanging ora tau kasep amarga sampeyan pengin tetep aman ing internet..Sampeyan uga kudupriksa manawa sampeyan tuku item sing dicelupake, dudu produk lokal. Yen panuku menehi sampeyan duwe produk lokal tanpa jaminan,iki bisa dadi tandha alesan.

Malah kanthi buku-buku sing ditulis babagan penipuan online, para pengusaha kerepgagal ngenali vendor tengen. Mulane sampeyan kudu nyelidiki bakul sadurunge gawe final. Akeh wong ora gelemnglakokake riset akeh sing aran wektu mbuang. Ayo kula pitutur marang kowe yen perlu tetep aman ing internet. Yen sampeyanngurusi sawetara sade anyar, sampeyan kudu njaluk informasi pribadi, kertu ID, lan alamat lengkap sadurunge ngolah biaya. Yen sampeyanwis mutusake kanggo tuku barang saka penjual tartamtu, iku penting kanggo ngerti item, rega, lan merek. Sawetara scammers nyobangedol barang-barang sing murah utawa kadaluarsa; priksa manawa item sing sampeyan tuku ing kondisi apik, lan regane ngirim ora luwih dhuwur tinimbang pasartingkat.

Ngati-ati karo email sing ora dikepengini

Kanggo sawetara wektu saiki, wong ngeluh bab email sing ora dikarepake. Sampeyan kuduora bisa kepepet dening email kasebut amarga bisa nyolong informasi pribadhi lan rincian kartu kredit. Peretas nyoba ngebaki wong liwat emaillampiran lan barang sing padha; penting yen sampeyan ora ngunduh apa wae sing wis teka saka ID email sing ora dikenal. Nalika nindakake pesanan online,sampeyan kudu nggunakake nomer kertu kredit mung nalika sampeyan wis mriksa situs web kanthi bener. Penting, sampeyan ora masang kertu kreditrincian utawa ID PayPal menyang situs web sampeyan ora yakin babagan.

Aja kawat dhuwit

Ya, sampeyan ora kudu ngeculake dhuwit minangka mbebayani. Paling kriminalngupaya bayaran liwat transfer bank langsung, lan yen sampeyan nemokake salah sawijining, sampeyan kudu takon marang pengacara.

November 28, 2017
Internet Penipuan Lan Keamanan Online - Tip Handy Saka Semalat Kanggo Kabeh Pangguna Internet
Reply