Back to Question Center
0

Guide Saka Semalt: Cara Mbusak Spam Referral Saka Google Analytics

1 answers:

Masquerading spam ngubungake minangka pengunjung situs web sah wis kompromi laporan sing digawe dening Google Analytics. Ing sawetara titik, Google nyinau prakara kasebut, tanpa teka kanthi solusi tartamtu.

Masalah saiki yaiku wong ora mangerteni apa spam ngubungake, carane nemtokake, lan carane nyingkirake - drying soybeans grain dryer. Iku nduwe resiko pinunjul kanggo bisnis nalika padha miwiti nggunakake laporan sing ora akurat kanggo nemtokake kampanye pemasaran kanggo tambah tarif konversi, optimasi keputusane, optimasi landing page, lan liya-liyane. Ing sawetara kasus, para pemasar terus nampilake data marang panggedhe, sing bisa mateni tandha nganti 60 persen.

Alexander Peresunko, ahli Semalt ngandharake apa spam ngubungake, carane ngenali, apa cara ngilangi spam ngubungake saka laporan Google Analytics, lan cara kanggo nyegah kahanan iki saka reoccurring.

Spam Referral

Sawetara spam tau nate ngunjungi situs kasebut lan biasa diarani spam "Ghost". Nanging, isih katon ing laporan minangka lalu lintas sah sing nimbulaké tingkat bouncing, konversi, wektu, lan total. Bisnis utama, sing nyathet akeh sesi ora bisa ndeleng iki minangka masalah sing penting. Nanging, kanggo perusahaan sing luwih cilik, dadi alasan kudu kuwatir. Sampeyan bisa nyumbang luwih saka 60% saka sesi saben dina iki sing ngganggu pelaporan saben wulan, ujian A / B, lan tes tingkat konversi liyane.

Alesan kenapa data iki ora ngunjungi situs web nanging katon ing GA amergo Protokol Pengukuran, dikembangake dening Google. Iku nglacak tindak tanduk pelanggan saka sumber data offline lan mandhiri menyang Google Analytics. Nanging, iki mbukak lawang kanggo spammer sing bisa meksa data mentah kanthi nyerang kode pelacakan UA, saéngga ngliwati situs web kasebut..

Ngenali Spam Referral

Iku akeh cara kanggo ngenali spam ngubungake, nanging sing paling cepet liwat tab "Akuisisi" kanggo ndeleng "Kabeh lalu lintas", banjur sumber / medium. Yen salah siji ora langsung ngenali situs spammy, nampilake URL ing browser kudu ngonfirmasi kabeh keraguan. Nanging, sawetara spammers wis dadi luwih canggih, supaya nggoleki tarif, kaca / sesi, lan metrik sesi anyar uga apik. Yen lagi 100%, lalu lintas iki ora ngunjungi situs.

Mbusak Traffic Palsu saka Google Analytics

Prosedur sing disaranake dianggo 100% wektu ing akun lawas lan anyar. Tangkap mung sing mbutuhake nganyari biasa wiwit domain anyar tetep pop munggah. Ora ana fix permanen, mung nganti Google menehi siji.

Miwiti

Nggawe salinan tampilan sing wis ana sing kudu tetep ora disenengi lan ora ditrapake minangka langkah safety sajrone saringan nggawe data sah. Filter-filter mblokir kabeh lalu lintas mangsa sing dikenal ngandhut spam ngubungake. Kanggo filter pisanan, klik Admin, pilih tampilan Saringan, lan masang jeneng sing disenengi kanggo panyaring amarga bisa mbutuhake pirang-pirang. Salah siji banjur kudu milih Ngilangi, banjur pilih Sumber Kampanye. Pola Filter yaiku ngendi senar filter dadi.

Nganyari Old Google Analytics Reports

Siji uga mbusak spam saka laporan historis kanthi nggunakake segmen khusus. Tindakake langkah-langkah iki: klik Acquisition, All Traffic, Source / Medium. Sawise ana, klik Nambah Segmen, lan + Segmen Anyar. Sawise rampungake input sing gegandhengan, klik simpen.

Njupuk Perang menyang Spammers

Ana apa-apa sing mengaruhi situs A / B luwih saka sing ora akurat. Ora nganti Google ngetokake solusi definitif kanggo masalah sing diusung dening spam ngubungake. Saiki, tata cara sing dituduhake ing ndhuwur dadi panuntun paling apik kanggo ngamanake manawa Google Analytics ora nglebokake spam.

November 28, 2017