Back to Question Center
0

Expert Semalt nampilake cara kanggo mbebasake Mac saka virus

1 answers:

Yen sampeyan ngalami masalah karo Mac dhewe, utawa sumelang yen sampeyan duwe malware,kirim iki mbantu individu mbusak kanthi gratis utawa murah. Luwih penting, ana langkah-langkah kanggo mesthekake yen ora kelakon maneh.Iku banget ora mungkin sing duwe Mac kasebut. Nanging, kemungkinan ngirim kasebut menyang PC cukup dhuwur. Ora bakal ngomongsing ora ana program malware sing dirancang kanggo Macs. Iku mung sing paling ditargetake kedhaftar sing sing nggunakake PC amarga sing turah mbrawah.

Popularitas Mac ing taun-taun pungkasan wis mindhah fokus wong jahatkanthi target ing mundhak saben dina. Ing artikel iki, Julia Vashneva, pakar terkemuka saka Semalt ,fokus ing malware lan virus sing ngganggu Macs.

Apa Malware?

Malware iku beda karo piranti lunak angkoro kayata virus. Alesanipunsing ora lumebu ing komputer tanpa kawruh panganggo. Ing sawetara kasus, piranti kasebut disamur minangka perangkat lunak sah sahingga mbantahpangguna. Bisa uga ana ing bentuk iklan, utawa email, sing bisa ngyakinake pangguna kanggo nginstal program tartamtu. Wiwit saiki, iku dikumpulakeinformasi pribadi saka komputer.

Masalah karo malware Mac iku kudu mbentuk banget bab-bab kasebutsiji pengin nggunakake masalah kaya piranti lunak anti-malware. Peretas njupuk situs web sing sah lan pangalihan pengunjungsitus sing beda-beda ing ngendi padha ngupaya mindai lan nemokake malware ing Mac. Saliyane iki, iku nggawe saran piranti lunak, yaiku: amalware kasebut ing dhewe. Pamindhahan lan ngatasi masalah, bisa uga njaluk biaya.

Ngilangi malware Mac gratis

Ngilangi perangkat lunak Mac, utawa malware ora mbutuhake pemilik sing tau nglampahidime. Mulane pangguna disaranake ora nglebokake informasi kertu kredit marang program utawa situs web sing ngaku duwe solusikanggo masalah komputer.

Nalika nglakoni mangkono, yen telpon saka wong sing ngakoni nemu alapiranti lunak ing komputer kasebut, iku variasi ing tema lan bakal paling apik kanggo mungkasi telpon bebarengan..

Punika ingkang dipun tindakaken nalika situs web tartamtu nampilake tandha amargi nemu lunak ala:

1. Mungkasi browser.

2. Kepala menyang folder Undhuhan lan seret kabeh file nginstal sing ora dikepengini menyang Bin.

3. Kosong Sampah.

Yen salah sijine wis nginstal piranti lunak angkoro kanthi ora sengaja, langkah-langkah ing ngisor iki kudu mbantu:

1. Pencet "Command + Shift + U", kanggo mbukak folder Utility.

2. Bukak Monitor Aktivitas lan pilih kabeh pangolahan sing mlaku.

3. Goleki jeneng app ing dhaptar banjur klik tombol "Quit Process".

4. Ing folder Aplikasi, golek rincian aplikasi banjur seret menyang Trash lan lebokna.

Njaga Mac saka malware

Supaya adoh, Mac bebas saka kabeh perangkat lunak malware, lan mung logis sing dikarepakekanggo nyegah iki saka kedadeyan maneh. Tip ngisor iki bakal tetep aman saka Mac saka malware mangsa ngarep.

  • Tansah Mac dianyari ing kabeh wektu.
  • Ngalihake nganyari otomatis.
  • Mung gunakake aplikasi saka pengembang sing dipercaya.
  • Instal piranti lunak antivirus Mac Source .
November 28, 2017