Back to Question Center
0

Cara Ngatasi Spam Email: Praktek Saka Semalt

1 answers:

Saben pengguna internet ngadhepi akeh pesen spam saben wektu. Internet kebak spammers sing nyoba kanggo nggayuh lan ngakses informasi pribadhi kanthi cara liya. Email spam teka kanthi macem-macem cara, secara tradisional mbutuhake pangguna kanggo ngeklik pranala tartamtu utawa malah nglakoni eksekusi panggilan-kanggo-tumindak liyane - lista base de datos. Paling spammers target kedhaftar sing bisa kanthi cepet tiba mangsa kanggo phishing utawa tiba kanggo scam liyane.

Ross Barber, Customer Success Manager Semalt Layanan Digital, nawakake 5 cara ing ngisor iki kanggo mungkasi email spam.

1. Nggawe alamat email liyane

Sampeyan bisa nggawe alamat email sakdurunge digunakake ing macem-macem cara online. Salah sijine pendekatan paling gedhe saka spammer yaiku kumpulan dhaptar email. Akun junk email bisa nangkep spammer lan nyathet minangka spam sadurunge nyebabake karusakan. Sampeyan uga bisa migunani kanggo pangguna, kanthi ora menehi alamat email pribadhi menyang platform online sing beda-beda, sing ora bisa dipercaya saka sumber liya. Alamat email palsu bisa njupuk conto spam liwat akeh cara.

2. Gunakake panyedhiya email aman

Paling spammers bisa urip amarga kerentanan sistem kasebut. Akibaté, tansah penting gumantung ing server email sing aman, sing nduweni filter spam..Sawetara piranti kayata Unspyable, CounterMail, lan Shazzle nyedhiyakake logon VPN sing aman kanggo para pengguna smartphone, nyegah kamungkinan spammer ngakses email sampeyan. Ing kasus liyane, sawetara panyedhiya email duwe mekanisme ndeteksi cacing, Trojan, lan malware ing lampiran sing ana ing email. Misale, email Google bisa nylametake sampeyan saka akeh serangan spam.

3. Enkripsi alamat email pribadhi

Bisa dadi angel kanggo spammer kanggo nggayuh alamat email sing nduweni enkripsi. Contone, sawetara proteksi lapisan kaya otentikasi 2-faktor bisa nyebabake proses hacking angel, nyimpen pangguna akeh banget masalah. Contone, pangguna Mac bisa nggunakake GPGTools kanggo ndhelik kothak mail. GPG4Win minangka kunci enkripsi sing penting, sing bisa mbantu para pangguna Outlook supaya tetep aman. Piranti liyane kalebu tata cara enkripsi kaya Thunderbird kanggo pengguna Enigmail.

4. Gunakake filter spam

Ing sawetara kasus, saringan spam biasane nolak fitur kanggo alamat email tartamtu. Wong-wong sing nulungi wong-wong sing seneng nyedhiyakake email spam kanthi tanpa gaweyan fisik. Cara sing aman kanggo nindakake iki yaiku ngotomatisasi email individu menyang folder tartamtu. Akibaté, sampeyan njaluk email spam lan nggawe kabeh. Cara iki uga bisa mbiyantu ngatur aspek sing paling penting kayata tagihan, karya, sekolah lan tugas liyane sing nglibatake akun email sampeyan.

Kesimpulan

Saben usaha online sing nglibatake pesen lan email bisa uga kena spam. Spammers njupuk sumber luar biasa uga nindakake akeh aksi tumindak ala ing data pribadhi sing dicopot. Ana cara liwat sampeyan bisa ngatasi email spam. Ing jaman digital iki, spammers duwe piranti otomatis kanggo ngoperasikake tugas kaya SEO. Ngilangi sawetara pandhuan spam bisa nylametake sampeyan akeh alangan sing bisa nyebabake. Pandhuan iki bisa mbantu nindakake mekanisme anti-spam sing bisa nggawe sampeyan lan bisnis sampeyan adoh saka email spam.

November 28, 2017