Back to Question Center
0

Apa Ana Cara Nglindhungi Diri Saka Penipuan Online lan Pencurian Identitas? - Semalt menehi Jawaban

1 answers:

Internet kebak kabeh jinis. Ana akeh wong liwat web singwis mbuwang bengi tanpa ngobati nyoba nglakoni sawetara jinis penipuan internet. Ana akeh bentuk penipuan internet. Paling akehMasalah keamanan cyber asal saka karya para peretas, spammer, lan penjahat cyber liyane. Keamanan situs web e-commerce dumunung ingtangan admin situs.

Ing ngisor iki sawetara tips sing ditawakake dening Alexander Peresunko, sing Semalt Customer Success Manager, sing bakal mbantu sampeyan tetep ngapusi internet.

1. Sinau ngenali usaha phishing lan pancingan phishing.

Serangan phishing lembarandiangkut kanggo nyoba lan entuk informasi tambahan saka wong amarga akun online karo organisasi liyane wis disusupi utawanandhang kacilakan data. Serangan iki ndadekake individu bisa nyedhiyakake informasi pribadhi kanthi menehi janji palsu. Wong kudumenehi informasi minimal babagan piyambak menyang perusahaan utawa bisnis kajaba perusahaan bisa nerangake ngapa perlu informasi kasebut.Tansah, perusahaan kewajiban bakal bisa njlentrehake lan njawab kabeh pitakonan kanthi kanthi bener.

2. Gunakake sandhi sing mantep lan aman.

Nggunakake sandhi kuwat sing gabungke aksara,karakter, huruf, lan nomer khusus minangka salah siji cara kanggo mbela dhewe saka penipuan internet. Nanging, akeh tembung sandhi sing digunakakesandhi sing padha ing macem-macem situs web kompromi keamanan akun sampeyan. LastPass lan KeePass minangka sawetara layanan sing mbantusiji kanggo nggawe, nyimpen lan ngatur sandhi sing sithik kanggo kabeh situs sing ditawakake online.

3. Ngati-ati marang email lan lampiran sing curiga.

Individu ngirim ora mbukak emailutawa lampiran saka sumber sing ora bisa dipercaya. Manungsa waé kudu dibayar malah kanggo email lan ekstensi file saka lampiran saka sumber sing dipercayasadurunge ngundhuh utawa mbukak, utamané email resmi nampilake saka bank utawa kesatuan kredit nyuwun supaya sampeyan mlebu lan ditinjaurincian akun sampeyan. Mayoritas perusahaan ora ngirim email marang wong lan njaluk supaya informasi akun kasebut bisa dicenthang. Lan sanajan nalikaIku legit, luwih aman kanggo ngunjungi situs web perusahaan utawa nelpon perusahaan tinimbang ngeklik ing link sing kasedhiya ing email.

4. Dadi seneng, informed lan ati-ati.

Yen ana wong nyuwun sampeyan kanggo informasi sampeyanora aran tengen, aja nganti iki nganti sampeyan bisa ngerti sebabe wong butuh informasi kasebut. Dipercaya batinmu. Uga, sinaukanggo ngundhuh promosi lan nawakake promosi online. Priksa sumber sing. Asring sebagian besar pesen kasebut bakal duwe tembung "scam".Duwe wektu kanggo maca pedoman Komisi Federal Trade kanggo nglindhungi dhewe saka nyolong identitas lan tips pemerintah federalkanggo ngilangi penipuan internet ing USA.gov. Yen identitas wis dicolong, laporan identitas nyolong.

5. Gunakake HTTPS nang endi wae.

Miturut individu sing nyedhiyakake situs kasebut,padha ngunjungi liwat SSL minangka cara sing paling aman kanggo njamin wong sing lagi guneman karo situs legit lan uga kanggo nggawe komunikasi karo situs kasebutsing dienkripsi supaya njaga sampeyan saka penipuan internet.

6. Tansah piranti lunak anti-malware dianyari.

Nanging, virus lan trojanora masalah umum saiki; siji kudu nginstal perangkat lunak anti-malware ing mesin dheweke. Uga, mesthekake yen antivirus tetep munggahnganti saiki. Antivirus tanggal ora migunani.

November 28, 2017
Apa Ana Cara Nglindhungi Diri Saka Penipuan Online lan Pencurian Identitas? - Semalt menehi Jawaban
Reply