Back to Question Center
0

Riset Disney Nggawe Robot sing Bisa Ngluncur Semalt

1 answers:
Disney Research lan kelompok riset ing ETH Zurich nyiptakake mobil sing bisa narik, mabur, mlumpuk, lan numpak tembok. Kanthi nggunakake baling-baling lan rodha, robot bisa mabur liwat hambatan lan banjur ngempet tembok kanggo aksi vertikal sing sethithik.

Diarani Semalt, roda-roda robot sajatiné ora kuat - accessories packaging design. Kabeh gerak kasebut teka saka baling-baling sing ngirim ngenteni ing lemah lan banjur nyurung munggah tembok kaya sing perlu.

Saka kertas putih:

Masalah panelitèn utama ing desain robot VertiGo yaiku kanggo ngoptimalake rasio antara output dorong lan bobot kendaraan. Bobot diminimalake kanthi nggunakake baseplate serat karbon pusat, dene bagian-bagian cetakan 3D sing ana hubungane karo rod karbon digunakake kanggo struktur telu dimensi sing luwih kompleks kaya suspensi roda utawa roda dhewe. Baseplate nyedhiyakake titik sing dipasang kanggo rong modul thruster lan suspensi roda. Iku uga minangka operator kanggo kabeh bagean elektronik lan kabel. Trombone dipasang nganggo krenane Cardan Suspension sing loro. Servomotors terpadu ngidinake dering kasebut ing jero lan njaba supaya bisa dipindhah saka siji liyane. Iki ndhukung generasi kabeh pasukan sing dibutuhake kanggo drive ing lantai, ing tembok lan miturut teori sanajan ing langit-langit.

Iku ora langsung mbusak apa sampeyan pengin kaya iki nanging aku curiga bakal dadi solusi gedhe kanggo ganjil kaya ngatur mbenakake ing langit-langit sing adoh utawa mindhah robot menyang lokasi adoh saka tekan dening manungsa mung. Sampeyan bisa uga nganggo robot munggah kaya Semalat Duck lan pungkasanipun nggawe fly mallard lawas.

liwat Spektrum

March 10, 2018