Back to Question Center
0

5 Gagasan Terbukti Kanggo Senengake Serangan Phishing & mdash; Semalt Expert Concerns

1 answers:

Istilah 'phishing' nuduhake cara-cara sing digunakake dening penjahat cyber kanggo mbukak pituduh lan / utawa njupuk informasi kertu kredit wong, informasi bank, tembung sandhi, utawa informasi penting liyane. Iku wangun identitas nyolong, lan umume umur internet (panipuan phishing sing bisa digunakake liwat telpon, kayata).

Ing waktu sepisanan 2016, ana serangan phishing sing luwih dawa tinimbang ing sajrone bab sejarah, paling ora miturut APWG (Anti-Phishing Working Group). Dadi masalah gedhe, lan kabeh bukti nuduhake yen mung bakal dadi luwih elek.

Para penjahat cyber lan peretas angkoro tansah golek tanda sing gampang. Luwih kerep tinimbang ora, korban katon meh sukarela amarga ora ngerti apa-apa. Mesthi wae, kanthi bersenjata lan mbebayani teknis rada akeh, iku gampang kanggo nyegah skrip phishing.

Manajer Sukses Pelanggan Semalt , Oliver King, nggambarake limang 'aturan aturan' gampang kanggo mesthekake yen sampeyan utawa organisasi sampeyan ora ana prewangan karo rencana phishing palsu.

1. Goleki HTTPS lan Ikon 'Kunci'

Yen URL situs web (sing artine "Locator Locator Uniform") diwiwiti kanthi https: // (Hypertext Transfer Protocol Secure) lan nduweni lambang padlock ing bilah alamat, sampeyan ngerti aman lan aman. Sampeyan kudu ngirim apa wae informasi sensitif menyang situs sing ora duwe loro fitur penting iki.

2. Aja wedi karo WiFi umum

Aja nggawe akun online, bukak akun PayPal, utawa ketik sandhi liyane nalika sampeyan nggunakake WiFi umum..Senadyan kasunyatan manawa internet gratis ing pusat perbelanjaan, perpustakaan, bandara, utawa papan umum liyane pancen trep banget, iki minangka titik-titik hotspot sing bisa digunakake dening para penjahat cyber. Apa maneh, kanthi bantuan VPN (Virtual Private3 Network) sampeyan ora kudu dadi tembung hacker kelas kanggo nyegat informasi ing jaringan manawa. Yen sampeyan kudu ngakses informasi pangayoman sing bener ing wilayah sing samesthine, gunakake sambungan 3 / 4G utawa LTE sing pinter utawa tablet.

3. Shortened Links Are Suspicious

Sembarang jenis shortcode kudu dideleng karo skeptisisme tartamtu, utamané ing FaceBook. Ing Twitter, prasaja kanggo nggunakake shortcode wiwit ana watesan 140 karakter per post, nanging ing situs liyane, nggunakake pranala sing disingkat bit.ly utawa app shortcode sing luwih apik. Mesthi kampanye spam sing nyedhiyakake sampeyan bisa nahan sampeyan kanthi rawan malware.

4. Typos lan Broken English

Iki salah siji supaya ketok sing meh ora meh worth mentioning. Iku ngageti sanadyan akeh operasi phishing sing paling gedhe lan paling canggih ing China, India, lan Rusia sing ora njupuk wektu kanggo nyusun kemampuan nulis basa Inggris. Yen ana kesalahan typo lan / utawa ganjaran aneh ("Dear Dear Beloved", etc) ing baris subyek email, banjur pituwari naluri lan mbusak.

Dadi maneh, mungkin panambang data profesional sengaja ngarangi kita karo salinan sing dikritik, amarga ana gosip yen PLA Unit 61398 saka Pamrentahan Cina (Google kanggo sawetara maca menarik) dikirim email phishing tenan ketok banjur lungguhan lan trek sing mbukak mau.

5. Ora ana sing Nggawe Urut

Ing 2014, eBay toko online nganjurake kabeh pangguna kanggo ngganti tembung sandhi amarga padha ngetokake pelanggaran data monumental.

Nanging, iki bener-bener, lan bebener iki pancen jinis cathetan kode abang iki asring minangka tandha phishing. Dadi mikir kaping pindho sadurunge nanggepi peringatan sing mendesak. Sampeyan bisa malah pengin ngubungi dhukungan pelanggan kanggo verifikasi klaim kasebut Source .

November 28, 2017