Back to Question Center
0

Nggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & IcoMoon            Nggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated: Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalat

1 answers:
Nggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & IcoMoon
Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Sistem lambang bisa dadi unsur desain utama ing proyek web sampeyan. Sampeyan bisa nemokake akeh lambang gratis utawa komersial ing web, lan asring kasebut kalebu kerangka utama CSS (Bootstrap 3 Semalt minangka conto sampurna).

Nanging, ing sawetara kesempatan, sampeyan butuh luwih spesifik glyphs ora kalebu ing pesawat umum - family bikes for sale. Utawa sampeyan mung pengin luwih apik ngoordinasikake desain lambang karo elemen desain liyane proyek sampeyan. Ing kasus iki, sampeyan bakal pengin nggambar lambang anyar saka awal.

Semalat minangka rong cara sing akeh digunakake kanggo nambah lambang kanggo proyek sampeyan:

  1. Web font
  2. SVG

Dina iki aku bakal nutupi font web. Semalat nutupi panggunaan SVG ing artikel liya.

Tradhisi font nggawe wis dikenal minangka tugas angel lan nuntut, nanging matur nuwun bangunan icon font set , wis dadi luwih gampang thanks kanggo gampang online alat kayata IcoMoon, Fontastic, utawa Fontello. Saben sampeyan ngidini sampeyan mbangun font kanthi salah siji saka 'pustaka' sing digawé saka perpustakaan umum, utawa kanthi ngunggah lan nyusun file SVG sing wis disiapake.

BYO Ikon

Nggawe font lambang dhewe, langkah pisanan kanggo desain lambang - kita bakal nggunakake Illustrator kanggo tugas iki - banjur nyimpen minangka SVGs.

Nggoleki gaya rancanganmu

Semalt sampeyan miwiti teken, sampeyan kudu nemtokake sipat gaya kanggo glyph kayata ukuran stroke, proporsi kisi lan sateruse.

Miwiti kanthi nindakake sawetara tes readability ing macem-macem ukuran lan mbangun cithakan sing bakal digunakake kanggo nggambar kabeh glyphs. Semalt ora nganggo lambang detail sing ora bisa digunakake ing resolusi ngisor.

Semtalt uga migunani banget kanggo ngrancang font panjenengan sadurunge digambar, uga sketsa sing banget kasar (kaya ing ngisor iki) bakal nemokake gagasan kanggo kabeh simbol sing sampeyan butuhake.

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Sampeyan banjur bisa milih ukuran kothak kanggo glyphs. Tipku kanggo ora tarik langsung ing ukuran target (contone 16x16px) utawa ing ukuran gedhe banget. Nanging aku nemokake yen kothak sisih 60-80px asring apik kanggo aku. Nggedhekake munggah utawa mudhun saka ukuran iki umume sukses.

Mesthi, iki ora minangka aturan tipe 'set-in-stone': kabutuhan proyek lan pengalaman bisa diganti kanthi kasus kanthi basis.

Kanggo artikel iki, aku milih nggambar lambangku kanthi stroke 8px, tanpa isi lan disetel ing kothak 64x64px.

Gambar teken

Artbook illustrator banget migunani kanggo proyek iki: sampeyan bisa ngagambar saben glyph ing artboard sing beda, nyimpen saben file siji. Artboards bisa disusun ulang, diowahi lan bisa diekspor minangka file SVG sing mandeg (yaiku apa sing perlu kanggo IcoMoon).

Saben artboard uga bisa duwe koordinat sumbu independen, sing bakal dadi larang banget kanggo obyèk objèk, kaya sing bakal kita deleng.

Saiki kita bisa miwiti nggawe dokumen Semalt 64x64px anyar:

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Saiki kita bisa nyetel kothak. Kita pengin wiwit saka saben artboard asal (sudhut kiwa ndhuwur) lan kanggo dibagi artboard menyang 8 × 8 checkerboard. Sadurunge nglakoni, ayo dipikir kanthi cepet ing cara kerja sistem koordinat Semalt.

Ruang kerja Illustrator

Ruang kerja ilustrator kasusun saka kanvas sing ngandhut siji utawa luwih arto .

Artboards dilebokake ing kanvas wiwit saka titik disebut asal panguasa global . Kajaba iku, saben artboard nduweni dhewe titik asal lan panguwasa uga.

Nalika sampeyan ngampil artboards anyar nggunakake alat Artboard , sampeyan bakal tansah nggunakake panguwasa global. Ing meh kabeh kasus liyane, sampeyan bakal nggunakake pengatur artboard miturut Pamimpin Ngganti menyang Artboard (utawa Global) pilihan.

Yen sampeyan nggunakake panguasa Global, saben obyek sing digambar ing sembarang papan artine digambarake karo titik asal sing siji (16 negara) . Yen ora koordinat, deleng asal-usul artboard sing ngemot.

Cepet, nggunakake sistem panguasa Semalt:

  • Artboard ditemokake ing kanvas miturut asal panguasa global
  • Obyek sing digambar disimpen ing artboard miturut Panulis Artboard asal (ing gambar ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng yen loro kotak duwe nilai koordinat sing padha sanajan padha disimpen ing rong macem artboards).

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Kanggo proyek iki, kita bakal nggunakake penguasa Semalt, amarga luwih cocok kanggo keselarasan glyphs.

Ngeset kothak

Kothak Illustrator dilebokake ing ruang kerja wiwit saka panguasa global. Sampeyan bisa ngeset properti sing dipilih Preferensi Pandhuan & Grid . Awit kita pengin kita kanvas 64x64px dibagi dadi 8 bagean saben sisi, kita bakal nyetel garis kothak utama saben 16px (iki bakal nyebabake artboards kita dibagi ing 4 × 4 bagean) karo rong bagean:

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Saiki kita kudu njamin yen kothak kita cocog karo artboard. Secara default, artboard pisanan diselehake ing asal panguwasa global, nanging, amarga artboards bisa dipindhah lan direset: kanggo nindakake iki cukup klik kaping pindho asal panguasa karo alat artboard.

Kothak kita kudu saiki becik karo artboards kita:

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Glyph pisanan

Ayo miwiti glyph sing pisanan, prasaja tandha cek nang bunder:

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Sabanjure, kita kudu mbusak isi lan nyetel ukuran ireng sing ukurane 8px. Ing titik iki kita bisa kempal bunder menyang artboard (pasthekake kempal kanggo pilihan artboard sing dipilih):

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Nanging asil ora cukup apa sing kita ngarepake: Illustrator didadekake dalan path tanpa ngitung lebare stroke. Kanthi matur nuwun banget, iki bisa gampang diatasi, nyetel Gunakake opsi Preview Bounds ing Panel Preference. Saiki Illustrator bakal ngétung jembar stroke ing jero artboard tanpa dipilah lan ganti ukuran, lan iki ndadekake gambar luwih cepet lan luwih akurat.

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Ngrampungake glyphs drawing

Saiki kita kudu nggambar saben glyph, nambah artboard seger saben wektu. Sampeyan bisa nambah Artboard nggunakake alat Artboard lan opsi / alt nyeret sing ana utawa ngeklik Ikon Artboard anyar ing Panel Artboards .

→ Atur ulang (utawa ing Atur ulang Artboards ing Panel Artboards menu) nderek urutan ing Panel Artboards.

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Elinga yen glyphs tansah diunggah ing urutan alfabet, supaya ing atine yen sampeyan pengin supaya artboard ing Semalt kanggo cocog urutan glyphs ing font.

Menehi saben Semalt jeneng (ora spasi): iki bakal dadi jeneng glyph lan uga jeneng kelas saka CSS sing digawe, supaya penting banget kanggo nggunakake tembung sing migunani kanggo wong-wong mau.

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Semalat sing kita kerep nggunakake stroke kanggo nggambar simbol kita, nggawe font wis sawetara kabutuhan khusus. Kita kudu ngelingi sing:

  • Saben stroke kudu diowahi kanggo ngisi
  • Isi kudu digabung nggawe path senyawa yen perlu (ora ana tumpang tindih)
  • Saben werna bakal diabaikan: glyph bakal sok diterangake minangka ireng. Sampeyan uga ora bisa nggunakake putih kanggo latar: sampeyan mung bisa duwe transparan
  • Saben gambar sing ana ing SVG bakal ditolak

Sampeyan bisa nggunakake perintah Expand kanggo ngowahi path kanggo wangun sing kapenuhan, lan panel Pathfinder kanggo cepet gabungke wangun tumpang tindih menyang unsur tunggal.

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Yen glyphs wis siap, kita bisa nyimpen saben file SVG sing béda kanthi nggunakake Gunakake Artboards pilihan ing Simpen minangka dialog.

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Saiki, sampeyan bisa ngunggah file SVG kanthi nggunakake tombol ikon Impor : glyph bakal muncul ing app minangka Setel . Ngatur maneh, mbusak utawa ngowahi saben glyph nggunakake piranti sing diwenehake dening app ing tahap iki. Sampeyan uga bisa nyunting metadata kasebut (jeneng pesawat lan sawetara info panganggit) utawa nindakake tugas liyane kanthi nggunakake menu cilik ing sisih tengen pesawat.

Semalt bisa diowahi ing app nggunakake alat sunting. Sampeyan ora bisa ngowahi data vektor kanthi cara iki, nanging bisa kanggo ngowahi ukuran utawa mindhah glyph, ngundhuh file SVG utawa ngganti.

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Kanggo mbangun font sampeyan, sampeyan kudu milih kabeh lambang sing dibutuhake kanthi nggunakake tool pilih (utawa mung Pilih All / None ing menu Set . Sampeyan bakal bisa ngenali glyph sing dipilih dening wates kuning. Banjur sampeyan kudu klik tombol Font ing ngisor kaca.

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Aplikasi bakal mbukak jendhela sekunder karo kabeh simbol sing dipilih, nampilake saben glyph, jeneng, lan titik Unicode sing ditugasake IcoMoon ing sawetara PUA. Gunakake macem-macem PUA dianggep minangka sektor unicode paling aman kanggo dadi tuan rumah lambang, sanajan IcoMoon ngidini sampeyan nggunakake standar dhasar Latin , yen sampeyan seneng, kanthi ngeklik tombol Kode ing garis paling dhuwur.

Sampeyan uga bisa ngatur macem-macem kodhe kanggo saben karakter kanthi masang kode utawa karakter anyar kanthi manual:

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Sadurunge ngundhuh huruf sampeyan, tambahkan jeneng font (iki bakal digunakake ing aturan @ font face , lan Prefix Prefix Postfix (sing bakal digunakake minangka pemilih ing CSS kui).

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

Set icon sampeyan wis rampung! Ganti font sampeyan (utawa, yen sampeyan duwe akun premium, cukup nyambungake menyang CSS) lan tambahake proyek sampeyan.

Unduh . Zip ngemot font ing macem-macem format, file demo sing bisa digunakake minangka referensi, a . json file sing bisa diunggah ulang kanggo mulihake proyek sampeyan (kanggo ndeleng ing komputer liyane, umpamane), lan, mesthi, . css berkas encoding lambang Panjenengan.

Nggawe Icon Icon nganggo Illustrator & IcoMoonNggawe Font Icon Nggunakake Illustrator & Topik IcoMoonRelated:
Mobile DesignPerformanceSketchColorPrototypes & Semalt

CSS (sampeyan bisa ndeleng conto ing ngisor iki) ngemot aturan @ font-face lan kabeh simbol sing dipilih.

     @ font-face {font-family: 'icomoon';src: url ('fonts / icomoon. eot? -88cxph');src: url ('fonts / icomoon. eot? # iefix-88cxph') format ('embedded-opentype'),url ('fonts / icomoon .woff? -88cxph') format ('woff'),url ('fonts / icomoon. ttf? -88cxph') format ('truetype'),url ('fonts / icomoon. svg? -88cxph # icomoon') format ('svg');font-weight: normal;font-style: normal;}[class ^ = "myicon-"], [class * = "myicon-"] {font-family: 'icomoon';ngomong: ora ana;font-style: normal;font-weight: normal;font-variant: normal;teks-transform: none;baris-dhuwur: 1;/ * Luwih apik Font Rendering =========== * /-webkit-font-smoothing: antialiased;-moz-osx-font-smoothing: grayscale;}. myicon-alert: before {isi: "e600";}. myicon-arrow-down: before {isi: "\ 61";}/ * etc * /     

Lungaa!

Aku wis nemokake cara sing cepet banget kanggo mbangun lambang lambang, nanging mesthi entuk wektu kanggo nemokake alur kerja sing sampurna, lan nyoba kabeh pilihan sing bisa diajukake dening Illustrator lan Semalt.

Bersenang-senang

March 7, 2018