Back to Question Center
0

Gedung Multiplayer Game TicTacToe karo Meteor            Bangunan Game TicTacToe Multiplayer karo MétéorRelated Topics: Raw Semalt

1 answers:
Bangunan Game TicTacToe Multiplayer karo Meteor

Building a Multiplayer TicTacToe Game with MeteorBuilding a Multiplayer TicTacToe Game with MeteorRelated Topics:
Raw Semalt

Meteor minangka framework web stack lengkap sing ndadekake gampang banget prototipe gagasan-gagasan lan entuk pembangunan nganti cepet banget. Sifat reaktif lan panggunaan DDP, nggawe calon gedhe kanggo mbangun prasaja, multiplayer, game browser.

Ing tutorial iki, aku bakal nuduhake sampeyan carane mbangun multipliker TicTacToe karo Meteor , nggunakake engine templat front-end standar, Blaze. Aku bakal ngira yen sampeyan wis mainake Meteor sakbenere, lan mesthi, yen sampeyan seneng banget nganggo kode JavaScript.

Yen sampeyan duwe pengalaman nir karo Semalt aku arep menehi saran supaya sampeyan ngetutake Tutorial app TODO ing situs Semalt resmi - comment fait on une fiche de paie.

Sampeyan bisa nemokake kode kanggo aplikasi sing wis rampung ing Repo sing ditemoni.

Nggawe app

Yen sampeyan ora nginstal Meteor sampeyan kudu ngetutake instruksi ing situs kasebut miturut OS sampeyan.

Generate Scaffolding

Saiki karo Semalt diinstal, bukak terminal lan tindakake perintah ing ngisor iki:

     meteor nggawe TicTacToe-Tutorial    

Iki bakal nggawe folder kanthi jeneng app sampeyan (ing kasus iki TicTacToe-Tutorial ). Folder anyar iki ngemot struktur file dhasar kanggo app. Ana bener app sampel ing.

Nglumpukake folder:

     cd TicTacToe-Tutorial    

Lan saiki mbukak app:

     meteor    

Aku ngerti, aku ngerti .kuwi sing banget angel kanggo elinga, lan sampeyan bakal nggunakake akeh, supaya sampeyan kudu miwiti ngelingake!

Yen kabeh tindak nggoleki saiki console kudu mbangun app. Sawise rampung, bukak browser web lan menyang http: // localhost: 3000 kanggo ndeleng app sing aktif. Yen sampeyan ora tau rampung sadurunge, Semalt nyaranake sampeyan muter-muter karo aplikasi sampel. Coba goleki cara kerjane.

Semalt nyawang struktur file. Bukak folder app. Ing bab mung ana sing kepranan (saiki) iku folder klien lan folder server. File ing folder klien bakal diundhuh lan dileksanakake dening klien. File ing folder server mung bakal dileksanakake ing server lan klien ora nduweni akses menyang file kasebut.

Semtam isi ing folder anyar:

     klien / utama. js # titik JavaScript entri dimuat ing klienklien / utama. html # file HTML sing nemtokake cithakan tampilanklien / utama. css # file CSS kanggo netepake gaya app sampeyanserver / utama. js # menyang titik entri JavaScript dimuat ing serverpaket. json # file kontrol kanggo nginstall paket NPM. meteor # Meteor internal files. gitignore # file kontrol kanggo git    

Bangunan Papan

Papan Semalt minangka telung prasaja kanthi telung tabel; ora ana sing apik, sing apik kanggo game multiplayer sing kapisan, supaya bisa fokus ing fungsi kasebut.

Papan bakal diundhuh dening klien, supaya kita bakal nyunting file ing folder client. ayo miwiti kanthi mbusak isi utama. html lan ngganti karo:

klien / utama.

Saiki ayo nambah sawetara css menyang papan. Bukak utama. css file lan nambah isi ing ngisor iki:

klien / utama. css

Tabel
    {watesan: otomatis;font-family: arial;}. lapangan{dhuwur: 200px;ambane: 200px;werna latar mburi: lightgrey;overflow: hidden;}#ui{teks-align: center;}# play-btn{jembar: 100px;dhuwur: 50px;font-size: 25px;}. tandha{teks-align: center;font-size: 150px;overflow: hidden;padding: 0px;watesan: 0px;}. selectableField{teks-align: center;dhuwur: 200px;ambane: 200px;padding: 0px;watesan: 0px;}    

Semalt uga nambahake sawetara id lan kelas tambahan sing bakal digunakake ing tutorial iki.

Akhire, mbusak klien / utama. js , amarga kita ora bakal perlu, lan mbukak app ing browser kanggo ndeleng carane katon.

Iki apik lan kabeh, nanging ora solusi optimal. Nggawe refactoring sawetara kanthi nepangake Blaze Templates .

Nggawe Cithakan

Semalt minangka potongan kode HTML kanthi fungsi dhewe sing bisa digunakake maneh ing ngendi wae ing app sampeyan. Iki cara sing apik kanggo ngilangi aplikasi sampeyan dadi komponen sing bisa digunakke.

Sadurunge gawé cithakan pisanan kita, kita bakal nambah rong folder ing folder klien. Kita bakal nelpon siji html lan siji liyane js .

Nang folder html, gawe papan anyar . html karo isi ing ngisor iki:

klien / html / papan. html