Back to Question Center
0

Ngerteni Pangalaman Anggota vs. User Semalt

1 answers:
Aku wis akeh diskusi taun iki karo perancang web lan pangembang babagan antarmuka panganggo (UI) lan pengalaman panganggo (UX) lan apa bedane. Kanggo pedagang e-commerce, penting kanggo mangerteni prabédan yen sampeyan merencanakan jinis pamain ulang saka toko online.

Salah siji saka komponen paling kritis saka toko online sampeyan yaiku pengalaman panganggo. Apikan saka carane elegan situs web sampeyan katon, yen sampeyan gagal ngirim jinis pengalaman pengguna sing nggoleki, sampeyan bakal ninggalake situs lan toko ing panggon liya - hair fascinators cream. Semono uga ana toko sing dirancang kanthi apik ing dina iki, para pamilih njaluk jinis pengalaman saka kabeh situs.

Artikel iki nylidhiki prabédan antarane UI lan UX lan ngapa sampeyan kudu sumber daya sing tepat ing tim sampeyan nalika ngrancang situs web sampeyan.

Nemtokake Pangalaman Anggota

Punika wonten unsur-unsur ingkang ngetrapaken pengalaman pengguna toko online panjenengan.

  • Daya tarik visual. Warna, branding, perumpamaan, tata letak.
  • Panelusuran lan pandhu arah. Kemampuan kanggo nggoleki apa sing diarani cepet.
  • Peta Situs. Carane situs dikategorikaké lan diklumpukake.
  • Isi. Kualitas lan jumlah teks, gambar, video sing digandhengake karo produk lan kategori produk.
  • Gampang panggunaan. Bisa pangguna gampang navigasi ing situs, metu lan metu saka kertu, nggawe dhaptar blanja, nemokake biaya pengiriman?
  • Kasedhiyan bantuan. Chatting online, bantuan email, akun layanan dhewe.
  • Kinerja. Situs iku cepet?
  • Pilihan lan proses pembayaran. Apa sampeyan menehi sawetara cara pembayaran, bisa kedhaftar nyimpen informasi kertu kredit, checkout karo PayPal Express utawa sistem pembayaran pihak katelu liyane?
  • Wadhah karanjang. Apa menarik banget? Informasi kapal sing wis ana?
  • Fitur gambar. Nggedhekake lan telusur, gambar sulih?
  • Wong. Apa nyimpen ngirim konten sing dipersonalisasi?
  • Merchandising. Apa barang promosi sing uga ditampilake lan kasedhiya, nggunakake dhaptar paling laris, salib, lan barang jual?

Kasunyatan punika pengalaman panganggo disebabake saben unsur ing situs web sampeyan. Sampeyan bisa duwe situs sing dirancang apik karo pandhu arah lan kinerja sing apik, nanging yen kréta belanja sampeyan ora nduweni perkiraan pengiriman, sampeyan bisa ngilangi pembeli menyang situs sing ora dirancang apik sing kalebu.

Punika conto sub-menu sing dirancang apik ing Lowes. com nyimpen. Ing pirang-pirang situs, pangguna bakal kudu ngetik level utawa loro kanggo ngakses isi, pranala, lan isi sing ana gandhengane ing menu tarik-mudhun siji iki. Semono, pengalaman pangguna wiwit banget, nyimpen wektu sing ngedol.

Lowes.com has a well designed sub-menu.

Lowes. com wis sub-menu sing dirancang apik.

Desainer UI lan UX

Minangka 5 taun kepungkur, perancang UI paling bener nindakake karya UI lan UX. Ing wektu kuwi, akeh fokus ing branding, werna, lan tata letak sakabèhé. Sawetara pamikiran diwenehake kanggo pandhu arah lan ngurangi klik lan perlu nggunakake tombol bali. Akeh fokus dipasang ing lambang kanggo mesthine ngenali warna, ukuran, lan panggonan sing tepat ing kren, lan liya-liyane. Semalat uga banget sawetara desainer fokus ing liyane pengalaman pengguna kadhaptar ing sadurungé bagean lan meh ora ana sing ngenalake piyambak minangka utamané UX perancang.

Wiwit, kita wis nyumurupi loro disiplin cabang kasebut karo deskripsi proyek sing beda. Desainer UI cenderung fokus luwih kreatif, kreatif, lan visual. Desainer UX fokus pada situs arsitektur, tata letak halaman, fokus dan tindakan aksi untuk tiap halaman - termasuk ketersediaan sumber daya dan konten lain, apakah pop-up atau tab lebih tepat, dan sebagainya. Desainer UX biasane luwih angel kanggo didol lan luwih larang.

Proses Desain

Nggoleki tampilan proses desain lan ngenali peran, tanggung jawab, lan kiriman. Ora saben perancang utawa agensi ora kaya mangkono. Nyatane, mung sawetara. Supaya sampeyan kudu ngrembug iki kanthi rinci karo calon perancang panjenengan. Pesthekake kudu ngerti kanthi jelas apa sing bakal dikirim. Sing luwih rinci lan tepat, karya sing ora dikarepake supaya tim pangembangan sampeyan kudu ngilangi opsi sing luwih sithik kanggo misinterpretasi lan kasalahan.

  1. Nggawe arsitektur informasi. Iki biasane ditindakake dening perancang UX. Tujuane kanggo ngenali peta situs, pirang kategori lan tipe apa, cithakan pirang-pirang halaman, lan apa isi, unsur, pranala, lan aksi sing bisa ditelepon ing saben kaca. Iki biasane mbutuhake arsitek utawa pangembang sistem kanggo ngawasi integrasi teknis sing dibutuhake uga kawruh lokal babagan kemampuan native e-commerce platform.

  2. Branding. Iki biasane ditindakake dening perancang UI. Iku kalebu unsur visual, werna, typography, logo, lan tata letak tingkat dhuwur.

  3. Mockups awal. Iki minangka sketsa kasar saka situs kanggo nangkep tata letak umum lan panempatan unsur. Iki biasane dilakoni ing alat mockup tanpa ndeleng warna, gambar aslame, lan liya-liyane. Bisa digawé dening UI utawa UX utawa bebarengan. Iki biasane disiapake kanggo kaca ngarep luwih dhisik wiwit ngemot elemen paling umum (header lan footer, lan pandhu arah.) Sawetara iterasi biasane diprodhuksi.

  4. Wireframes. Disiapake dening desainer UX. Iki minangka perwakilan saka saben kaca - kanthi utawa tanpa grafis - kanthi dokumentasi rinci babagan pranala lan integrasi. Tjubo minangka analog menyang cithak biru kanggo bangunan. Tata letak kaca kabeh elemen iku tepat lan tumindak multilayer diidentifikasi, kayata popup, pranala, menu ngembang, lan tumindak liya. Ana macem-macem alat bingkisan kawat sing akeh lan akeh uga kalebu unsur grafis saiki.

  5. Final mockups. Iki disiapake dening desainer UI. Dheweke njupuk wireframe lan nambah kabeh unsur grafis kanggo saben kaca. Mockup final yakuwi piksel sing sampurna lan dilapisi kanggo nyakup aksi lan saben unsur individu supaya para pangembang bisa ngakses kabeh perpustakaan aset kanggo situs kasebut. Idea iku interaktif kanggo makili kabeh elemen sing bisa ditindakna. Sing ngirim bakal biasane asli Photoshop, Illustrator, utawa Fireworks file. Sing biasane gumantung marang pilihan pribadi desainer.

  6. Pembangunan. Diambil dening tim pembangunan. Dheweke nggawe CSS, HTML, Java, AJAX, lan nglakoni integrasi sing perlu.

Apa Sing Deleng

Nalika milih tim desain, katon ing karya saka saben tataran proses. Ngomongake arsitek informasi, sketsa awal, wireframe, lan kasil final. Coba takon tim desain yen mockups wis lengkap utawa yen butuh luwih akeh karya.

Priksa manawa kanggo nyoba situs web sing dikirim kanthi bener kanggo usability. Ing pungkasan dina, sing bakal ngirim paling dodolan.

March 1, 2018