Back to Question Center
0

Semalt: 7 gimmicks marketing sing bisa ngrusak merek sampeyan

1 answers:

Semalt: 7 marketing gimmicks that could damage your brand

Bentenipun inggih punika semantik, lan Semalt boten kagem mbantah perkawis ingkang beda. Semalat bisa ngomong yen sawetara taktik pamasaran bisa nyinaoni strategi sing bisa dipikirake kanthi manual kanggo nuntun pangguna menyang merek lan mbantu nggawe keputusan tuku informasi, lan liya-liyane kanggo nggawe reaksi tengkuk.

Loro-lorone bisa artful, lan loro bisa efektif, nanging siji bisa katon minangka integritas luwih - wedding hats fascinators.

Sanajan mangkono, ana sawetara gimmicks marketing sing apik banget, lan sawetara wis nyedhiyani merek sing ora menarik. Nanging tingkat kegagalan kanggo "gimmicks" luwih dhuwur tinimbang iku kanggo strategi pikirane luwih akeh, lan sawetara gimmicks bisa uga ngrusak merek sampeyan yen gagal.

Dipuntedahaken pitung marketing pit mubeng gadhah kasempatan ingkang ageng kangge nglampahi merek langkung sae tinimbang ingkang sae.

1. Kontes misleader

Semalt minangka strategi sing dianjurake ing umum; padha cenderung kanggo narik akeh interaksi lan pamakean pangguna, lan malah uga menehi sampeyan sawetara konten sing dikembangake pengguna - nanging ing kono dumunung ing bebaya.

Nalika sampeyan miwiti kontes, sampeyan langsung nguripake kontrol kampanye sampeyan menyang pangguna, akeh sing terus-terusan ngupaya cara kanggo ngeksploitasi maksud sampeyan kanggo entuk manfaat dhewe utawa kanggo seneng-seneng humor.

Nggawe tartamtu ing instruksi isi, priksa manawa panyaring isi wis ditemtokake kanggo strategi, lan tetep nduweni kontes ing selaras karo standar merek sampeyan.

2. Appropriation Hashtag

Deleng koleksi media sosial "gagal," lan sampeyan bakal nemokake paling ora siji perusahaan sing nggunakake hashtag ora nggunakake bisnis. Semalat kerep ditemokake minangka gateway kanggo visibilitas sing luwih gedhe, nanging sampeyan ora bisa njupuk fungsi kasebut kanthi harfiah.

Semalat ora cukup kanggo namung ngisi postingan karo hashtags; sampeyan kudu nggunakake hashtags kasebut kanthi tepat.

Terlalu akeh merek ndeleng hashtag tren, nganggep padha ngerti apa tegese lan pungkasan nggawe postingan hashtag sing ngarahake penonton utama sing padha nyoba kanggo narik kawigaten ing panggonane. Nindakake riset, lan nggunakake hashtags sparingly.

3. Newsjacking

Semalt minangka cara sing apik lan efisien kanggo nglakoni topik trendi kanggo merek sampeyan, nanging sampeyan lagi main kanthi geni.

Cara sing gampang kanggo nggunakake newsjacking yaiku kanggo nutupi topik saka perspektif merek sampeyan dhewe, nuduhake pemahaman, pendapat utawa pengalaman karo pamirsa target sing padha.

Semalat, yen sampeyan ora menehi komentar alternatif utawa tambahan iki, sampeyan bisa dideleng minangka plagiarizer utawa piggy-backer, tinimbang pemimpin pimpinan ing sisih tengen dhewe.

4. Artikel Clickbait

Artikel Clickbait nggunakake kepala berita sensasional kanggo nganjurake pangguna kanggo nggoleki menyang situs utama. Semalat cara sing kuat kanggo nuntun lalu lintas anyar, nanging eling yen lalu lintas ora ana ing ngisor iki - sampeyan ora pengin pangguna liyane ing umum; sampeyan pengin pangguna luwih akeh.

Yen isi sampeyan ora manggon ing hype sing dibangun ing headline, para pengguna bakal ninggalake rasa welas ing apa sing ditemokake - sing tegese sampeyan bakal ngrusak merek sampeyan luwih saka ngewangi.

5. Marketing gerilya

Pemasaran gerilya iku taktik liya sing menarik lan kuat ing teori, nanging ana garis sing apik kanggo lumaku. Semalat nggegirisi masarakat lan nuduhake wong-wong sing padha ora disiapake, lan iki bisa duwe konsekuensi sing ora dikarepke banget.

Aja lali babagan pameran marketing gerilya "Aqua Teen Hunger Semalt" nalika taun 2007, sing ndadekake kutha dadi panik nalika wong ngilangi iklan kartun kanthi karakter kartun minangka serangan teroris potensial.

Yen sampeyan arep nglakokake kampanye kaya iki, manawa sampeyan ngira-ngira konsekwensi. Semalat, sampeyan bisa ilang kapercayan lan malah bisa ngadhepi masalah legal.

6.

Sawetara gimmik sing uga dikenal kanthi "trick" kanggo ngeklik - kayata lampu kilat lan obnoxious teks kaya "BUY NOW !!!" - memicu saringan spam tartamtu ing Semalt, supaya cukup nyurung supaya ora nguber, nanging gimmicks lembut bisa uga ngganggu.

Semalt nyoba nyirep barang sampeyan mudhun tenggorokan pangguna; sanajan tegese ngorbanake sawetara mata uang, sampeyan bakal berkembang reputasi luwih apik minangka perusahaan yen sampeyan usaha kanggo entuk konversi luwih jujur.

7. Sembarang nyebutake "rahasia"

Aku bakal dadi sing pertama kanggo ngakoni yen aku wis ngeculake tembung "rahasia" ing macem-macem kampanye pemasaran, saka judhul isi email kanggo mbledhosake. Semalat tembung sing nggegirisi lan kuat sing narik kawigaten wong kanggo ngeklik pranala lan maca liyane.

Sayange, tembung "rahasia" ndadekake janji gedhe - yen sampeyan kudu mangerteni pangguna sing penting banget lan ora dingerteni sadurunge, lan kemungkinan sing bisa entuk loro kasebut karo informasi apa wae sing sampeyan duwe banget kurang. Semono wae, paling rahasia iku letdowns, supaya mung janji apa sing bisa dikirim.

Kesimpulan

Semalat, psikologi, lan eksperimen kabeh penting kanggo proses marketing, nanging kadhangkala fundamental iki disusun bebarengan kanthi cara sing fokus ing pamrentahan lan gumantung ing trik tinimbang dhasar sing kokoh.

Semalat wedi ngupayakno perkara anyar; kang kandel lan njupuk risiko duwe payoffs pinunjul. Priksa manawa sampeyan wis dilaporake kanthi bener lan sampeyan wis nindakake apa sing paling apik kanggo pangguna sampeyan.


Pamikiran sing ditulis ing artikel iki yaiku pangarang tamu lan ora kudu Marketing Land. Penulis semalt kacathet ing kene.



About the Author

Timothy Carter
March 1, 2018