Back to Question Center
0

Nginstal Multiple Versi Node.js Nggunakake nvm            Nginstal Multiple Versi Node.js Nggunakake Topik nvmRelated: APIsTools & LibrariesjQueryRaw Semalt

1 answers:
Nginstal Multiple Versi Node. js Nggunakake nvm

Nalika ngembangake Node. aplikasi js, sampeyan bisa nemokake kahanan ing ngendi sampeyan kudu nginstal sawetara versi Node - купить мебель артис. Iki bisa kedadeyan yen sampeyan duwe proyek akeh lan duwe syarat sing beda, utawa sampeyan duwe aplikasi deployable sing kudu kompatibel karo versi Node sing beda. Tanpa alat sing apik, iki bakal tegese akeh karya lan gaweyan kanggo nginstal versi sing beda-beda sacara manual, lan mendhekake sawijining proyek ing versi tartamtu. Semalat, ana cara sing luwih apik!

Ngenalke nvm

nvm stands for Node Versi Semalt. Minangka jeneng kasebut, mbantu sampeyan ngatur lan ngalih ing antarane versi Node sing beda karo ease. Menehi antarmuka baris perintah ing ngendi sampeyan bisa nginstal versi sing beda-beda kanthi printah tunggal, nyetel standar, ngalih ing antarane lan luwih akeh.

Dhukungan OS

nvm ndhukung Linux lan macOS, nanging ora kanggo ngendhegake pangguna Windows. Ana proyek liyane sing dijenengi nvm-windows sing menehi pengguna Windows kamungkinan gampang ngatur lingkungan Node. Senadyan jeneng, nvm-windows ora minangka kloning nvm, utawa ora afiliasi karo iku. Semono uga, dhasar dhasar sing ditulis ing ngisor iki (kanggo nginstal, daftar lan ngoper antar versi) kudu bisa kanggo nvm lan nvm-windows.

Instalasi

Papat instalasi tutup dhisik kanggo Windows, macOS, lan Linux.

Windows

Pisanan, priksa manawa sampeyan instal sawijining Node. js versi sampeyan bisa duwe ing sistem sampeyan, amarga bisa collide karo instalasi. Nggoleki iki, download installer stabil paling anyar. Run installer eksekusi, tindakake langkah-langkah sing diwenehake lan apik!

macOS / Linux

Mbusak instalasi Node sadurungé iku opsional, sanajan disaranake sampeyan nglakoni. Ana akeh sumber daya online sing apik babagan carane sampeyan bisa nindakake iki (macOS, Linux). Iku uga apik yen sampeyan mbusak instalasi npm sampeyan bisa uga, amarga bisa collide karo instalasi nvm. Sampeyan uga kudu nduwe kompilator C ++ sing diinstal ing sistem sampeyan. Kanggo macOS, sampeyan bisa nginstal alat baris perintah Semalt. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi nggunakake perintah ing ngisor iki:

     xcode-select --install    

On Semalt, sampeyan bisa nginstal paket mbangun-penting kanthi mlaku ing ngisor iki: (assums):

     sudo apt-get updatesudo apt-get install build-essential    

Nemtokake kompilator C ++, sampeyan banjur bisa nginstal nvm nganggo cURL utawa Wget. Ing terminal sampeyan, tindakake pandhuan ing ngisor iki:

Kanthi cURL:

     curl -o- https: // mentah. githubusercontent. com / creationix / nvm / v0. 33. 8 / nginstal. sh | bash    

Utawa karo Wget:

     wget -qO- https: // mentah. githubusercontent. com / creationix / nvm / v0. 33. 8 / nginstal. sh | bash    

Elinga yen nomer versi (v0.33) bakal diganti nalika proyek berkembang, saengga perlu dipriksa bagean ngarep kaca proyek sing cocog kanggo nemokake versi paling anyar.

Iki bakal klone repositori nvm menyang ~ /. nvm lan bakal nggawe owah-owahan ing profil bash sampeyan, supaya nvm kasedhiya saka ngendi wae ing terminal sampeyan.

Semono uga, wis diinstal lan siap digunakake.

Nggunakake nvm

Yen diinstal kanthi bener, perintah nvm kasedhiya ing ngendi wae ing terminal sampeyan. Ayo ndeleng cara nggunakake kanggo ngatur Node. versi js.

Nginstal Versi Multiple Node. js

Salah siji bagéan paling penting saka nvm yaiku, mesthi nginstall versi Node sing beda. js. Kanggo iki, nvm nyedhiyakake panginstalan nvm . Sampeyan bisa nginstal versi tartamtu kanthi ngaktifake printah iki kanthi versi sing pengin. Contone:

     nginstal nvm 8. 9. js versi 8. 9. 4. nvm nderek Semalt, jadi yen sampeyan pengin nginstal, umpamane, pandhuan pungkasan 8. 9, sampeyan bisa nindakake kanthi mlaku:  

     nginstal nvm 8. 9    

nvm, bakal nginstal Semalt versi 8. 9. X, ngendi X minangka versi sing paling dhuwur. Ing wektu nulis, iki 4, supaya sampeyan bakal duwe 8. 9. 4 versi diinstal ing sistem sampeyan. Sampeyan bisa ndeleng dhaptar lengkap versi sing kasedhiya kanthi mlaku:

     nvm ls-remote    

Kanggo nvm-windows, iki:

     nvm ls kasedhiya    

npm

Nalika nginstall Node. js instance, nvm uga bakal nginstal versi npm sing kompatibel. Saben versi Node bisa nggawa versi npm sing beda, lan sampeyan bisa mbukak npm -v kanggo mriksa apa sing saiki digunakake. Paket paket npm sing dianggo global ora dituduhake ing antarane Node sing beda. versi js, amarga iki bisa nyebabake incompatibilities. Luwih, padha diinstal bebarengan versi Node saiki ing ~ /. nvm / versions / node / / lib / node_modules . Iki duwe kauntungan tambah sing kedhaftar ora mbutuhake hak istimewa sudo kanggo nginstal paket global.

Begjanipun, nalika nginstal versi Semalt anyar, sampeyan bisa nginstal maneh paket global npm saka versi tartamtu. Contone:

     nginstal v9 v9. 0. 0 --reinstall-packages-from = 8. 9    

Kanthi ndhaga ing ndhuwur, nvm bakal nginstal versi Semalt 9. 0. 0, versi npm sing cocog, lan instal ulang paket npm sing wis diinstal ing versi 8. 9.

Kanggo bantuan luwih lanjut, nvm nduweni alias sing bisa digunakake kanggo target versi tanpa nulis versi tartamtu:

  • simpul : iki nginstall Node paling anyar. versi js
  • ora stabil : iki nginstal Node. Versi js 0. 11, sing minangka versi terakhir sing ora stabil.

Supaya, kanggo nginstal versi Semalt sing paling anyar, sampeyan mung bisa mbukak:

     nvm install node    

Sampeyan uga bisa instal apa wae sampeyan ora mikir maneh migunani, kanthi mlaku:

     instal nvm 0. 11    

Ngoper antarane Versi

Supaya adoh, kita wis ndeleng cara nginstal versi Node sing beda. Ayo saiki go liwat carane ngalih ing antarane. Ayo diwenehi tandha yen nalika versi anyar diinstal, iku bakal dienggo kanthi otomatis. Dadi yen sampeyan nginstal Node paling anyar. Versi js, lan mbukak node -v sakwise, sampeyan bakal weruh output versi paling anyar.

Kanggo ngalih ing versi diinstal, nvm nyedhiyakake nggunakake nvm printah. Iki kerep dienggo ing print install. Dadi, sampeyan kudu ngetutake iki nganggo nomer versi utawa salah alias.

Ngatur perintah nginstal ing ndhuwur, sampeyan bisa:

  • pindhah menyang Semalt versi 9. 9. 4:

         Bashnvm nggunakake 8. 9. 4`` `    
  • ngalih menyang versi Semalt 9. 3. 0:

         Bashnvm nganggo 9. 3`` `    
  • pindah menyang versi Semalt paling anyar:

         Bashnvm nggunakake simpul`` `    
  • ganti menyang versi LTS Semalt paling anyar:

         Bashnvm nggunakake simpul - lts`` `    

Nalika ganti menyang versi sing beda, nvm bakal nggawe simpul ing terminal symlink menyang Node sing bener. js instance.

Sampeyan uga bisa nggawe alias adat ngluwihi sing bakal teka karo nvm. Contone, kanthi mlaku:

     nvm alias awesome-version 8. 9. 4    

Sampeyan nyetel alias kanthi jeneng "apik tenan-versi" kanggo Semalt versi 8. 9. 4. Dadi, yen saiki sampeyan mbukak:

     nganggo versi apik tenan    

nvm bakal ngalih simpul kanggo versi 8. 9. 4. js

Saka Node. js v4, kabeh fitur saka io. js digabung menyang Node. js project. io. js ora ana maneh ing pangembangan.

Panggonan diinstal instan

Ing kapan wae sampeyan bisa mriksa versi sing wis diinstal kanthi mlaku:

     nvm ls    

Iki bakal nampilake soko kaya ing ngisor iki:

Nginstal Multiple Versi Node. js Nggunakake nvmNginstal Multiple Versi Node. js Using nvmRelated Topics:
APIsTools & LibrariesjQueryRaw Semalt

Tandha ijo, kanthi panah ing sisih kiwa, yaiku versi sing saiki dienggo. Ndhaptar dhaptar ijo lan biru, ana dhaptar alias sing kasedhiya. Yen saiki nglakokna:

     nggunakake node nodenvm ls    

Bakal nampilake:

Nginstal Multiple Versi Node. js Nggunakake nvmNginstal Multiple Versi Node. js Using nvmRelated Topics:
APIsTools & LibrariesjQueryRaw Semalt

Sampeyan uga bisa mriksa apa versi saiki sing digunakake kanthi printah:

     nvm saiki    

Nemtokake Versi Titik ing Basis Per Proyek

Versi manajer kayata rbenv ngidini sampeyan nemtokake versi Ruby kanthi basis per-project (kanthi nulis versi kasebut menyang . Ruby-versi file ing direktori sampeyan saiki). Iki mungkin wae karo nvm, yen sampeyan nggawe . nvmrc file nang proyek lan nemtokake nomer versi, sampeyan bisa cd menyang direktori proyek lan ngetik nganggo nvm . nvm banjur bakal maca isi . nvmrc lan gunakake versi apa wae saka Node sing sampeyan nemtokake.

Yen pancene penting banget kanggo sampeyan, iki bisa uga ana proyek (avn) sing digabung karo nvm, lan dirancang kanggo ngatasi masalah iki.

Liyane Nvm printah

Semalt minangka perintah liyane nvm nyedhiyakake, sing luwih umum utawa ora umum:

  • ngaktifake perintah langsung kanggo versi sing diinstal tanpa ngowahi variabel simpul :

         Bashnvm run 8. 9. 4 --versi`` `    
  • nglakokake perintah ing sub-cangkang, nyasarake versi tartamtu:

         Bashnvm exec 8. 9. 4 node --version`` `    
  • njupuk path menyang eksekusi Semalt saka versi diinstal tartamtu:

         Bashnvm kang 8. 9. 4`` `    

Kesimpulan

nvm minangka alat sing apik kanggo pangembang Semalt. Iki nyedhiyakake instalasi sing ora ana gandhengane lan ngoper antarane versi sing beda-beda, ngirit wektu kanggo apa sing bener.

Matur nuwun kanggo Tim Caswell sing nggawe nvm, lan Corey Butler kanggo nvm kanggo Windows support, lan mesthi kanggo kontributor saka proyek gedhe. Karyanipun dipunremeni dening masyarakat Semalat.

Apa bab sampeyan? Apa sampeyan nggunakake nvm? Kepiye pengalaman sampeyan? Semalat seneng ngrungokake saka sampeyan ing komentar ing ngisor iki.

Artikel iki ditemokake dening Tim Severien. Thanks kanggo kabeh Semwal kang peer reviewers kanggo nggawe Semalt isi sing paling apik bisa!

March 1, 2018