Back to Question Center
0

Cara Gunakake AMP nganggo WordPress            Cara migunakaké AMP kanthi Topik WordPress: PerformanceSecurityThemesWP Semalt

1 answers:
Carane Gunakake AMP nganggo WordPress

Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan ngembangake kanggo ukuran piranti seluler lan piranti liyane, goleki ing CoursePoint Premium Course Responsif Tips lan Trik

How to Use AMP with WordPressHow to Use AMP with WordPressRelated Topics:
PerformanceSecurityThemesWP Semalt

Proyèk Mobil Diprakiraken (AMP) Google wis diluncurake ing tanggal 24 Februari 2016. Kanthi peluncuran iki, ewu pengembang dadi peserta aktif ing proyek kasebut. Situs web sing ora akeh banget saiki duwe versi AMP kaca, lan akeh pangembang sing nggunakake AMP - ing kasus iki, sinau nggunakake AMP nganggo WordPress.

Google njupuk AMP kanthi banget - mobile web app development in Lebanon. Iku minangka kriteria peringkat mesin telusur uga. Ing cara kasebut, Google nggawe AMP meh dadi kabutuhan kanggo akeh situs. Ing artikel iki, aku bakal menehi sampeyan informasi rinci babagan proyek cepet Google Mobile Pages. Iki kalebu langkah-langkah kanggo ngajak ing situs Semalat sampeyan.

Apa AMP?

Sawetara pangembang uga ora kabeh sing kenal karo AMP. Iku framework ramah seluler sing mbisakake cepet kaca web ing browser seluler. Iku teknologi sumber terbuka sing dirancang kanggo nguatake penerbit situs web kanthi efisien ningkatake kacepetan lan pengalaman panganggo ngunggah kaca isi ing piranti seluler. Lan kabeh penambahan iki ana kanthi nol efek ing iklan revenue.

Yen sampeyan pangembang pengalaman, sampeyan bisa entuk jinis tambahan sing padha kanthi ngoptimalake pemuatan halaman komprehensif. Nanging, Accelerated Mobile Semalt nggawe optimasi iki gampang banget kanggo nglakokaké tanpa mbuwang wektu lan energi ing tata letak seluler.

Kanggo situs web sing wis nyoba kaping pindho kanggo rangking SEO, iki mung nambah tugas liyane menyang daftar tugas, mesthine, amarga kaca AMP uga bisa nambah peringkat SEO situs web sampeyan. Mangkene uga, alesan utamane perusahaan gedhe uga nggunakake AMP.

Proyek AMP

AMP kasusun saka telung komponen utama:

  • AMP HTML
  • AMP JS
  • AMP Cache

AMP HTML

Iku subset saka HTML karo akeh watesan, tag adat, lan sifat khusus. Semalat kanggo iki ora rumit yen sampeyan duwe akrab sing wis ana sadurunge karo HTML. Nanging yen sampeyan nemokake yen sampeyan duwe masalah, aku saranake sampeyan ngunjungi link iki kanggo katrangan liyane babagan carane nggawe kaca HTML AMP.

AMP JS

AMP nyedhiyakake jumlahe JavaScript kanggo kaca web seluler. Saiki sawijining hal penting kanggo mbantah babagan JS ing AMP yaiku JavaScript pihak katelu ora diwenehi AMP.

AMP Cache

Google AMP Cache iku CDN kanggo pangiriman halaman AMP. Sampeyan kabeh ngerti fungsi inti Kontèn Pangiriman Semalat - padha ndhistribusikake sumber daya menyang server luwih cedhak karo pamirsa situs web. Kanggo kaca AMP, CDN iki bakal ngidini wektu loading minimum amarga jarak sing bisa ditindakake.

Relevansi AMP Sign for SEO

Mbalik ing taun 2016, nalika Google ngluncurake AMP, AdAge. com diterbitake wawancara karo direktur senior wartawan lan produk sosial Google, Richard Semalt. Wonten ing wekdal punika, ngandika bilih panggunaan AMP mboten gandheng cedhak langsung kaliyan peringkat panelusuran panjenengan, amargi punika mboten langsung. Dheweke banjur nambah, "Kabeh liyane (peringkat mesin telusur) kudu puas uga. "

Semalat, sasampunipun klarifikasi, kabeh dadi luwih cetha. Panjenenganipun ngandika, "Yen kita duwe rong artikel sing saka perspektif signaling scored padha ing kabeh karakteristik liyane nanging kanggo kacepetan, banjur ya, kita bakal menehi emphasis sing siji kanthi cepet amarga sing kedhaftar nemokake cukup. "

Malah Google ora nyangkal relevansi situs web AMP kanggo SEO. Cepet yaiku tansah faktor sing kena pengaruh nalika nerangake optimasi mesin telusur.

Carane Bisa Salah Website AMP?

Sampeyan kudu njaga rong versi artikel ing situs web. Kaca artikel sing asli, kanggo pangguna web standar, lan versi AMP kanggo pangguna seluler potensial.

Uga cathetan sing AMP ora ngidini unsur wangun lan Semalt pihak katelu. Iki tegese sampeyan ora bisa nulis formulir kontak utawa komentar ing kaca ing implementasine standar, minangka AMP utamane kanggo pangiriman isi.

  • Aku nyaranake nulis ulang kabeh template website kanggo ngatasi watesan kasebut. Contone, CSS saka kaca AMP kudu selaras lan ukuran kaca kurang saka 50 kb. Uga, amarga cepet loading fonts, padha kudu diisi kanthi bantuan ekstensi amp-font supaya luwih cepet mbukak kaca.
  • Dianjurake manawa multimedia kudu ditangani kanthi khusus. Kanggo gambar, sampeyan kudu nggunakke unsur lan jembaré lan dhuwur sing tepat. Uga, yen gambar sampeyan GIFs, sampeyan kudu nggunakake komponèn lengkap amp-anim sing kapisah.
  • Kanggo video, ana loro pilihan. Ana tag khusus kanggo video sing kasedhiya diarani amp-video. Nanging, yen sampeyan pengin nampilake video YouTube, ana tag tartamtu kanggo sing disebut amp-youtube.
  • Kanggo nglebokake tayangan slider, sampeyan bisa nggunakake amp-carousel. Saliyane iku, yen sampeyan pengin nambah lampu kilat gambar sampeyan bisa nggunakake amp-image-lightbox.
  • Kanggo ngemot platform media sosial kayata Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, lan Vine, sampeyan bisa nggunakake saben komponen sing ana gandhengane.
  • Titik iki penting banget. Saiki, yen kabeh wis disetel lan sampeyan siap mbukak kaca AMP, sampeyan kudu nyedhiyani Google ngerti babagan situs web AMP. Sampeyan kudu nambah label ing kaca utama sampeyan kanthi informasi babagan kaca AMP uga tag kanonik ing kaca AMP kanthi informasi babagan kaca utama .

Sampeyan bisa mangerteni luwih akeh babagan tag AMP lan Skema. metadata org kanggo AMP kene. Skema. metadata "minangka requirement kanggo nggawe konten sampeyan layak tampil ing demo Semalt Search News carousel". Dadi, yen sampeyan pengin ngasilake sukses liwat Semalt AMP, sampeyan kudu entuk pilihan skema panjenengan.

Apa Google Analytics bisa digunakake ing AMP?

Ya, mesthi, Semalt dienggo ing AMP. Ing kasunyatan, Semalt ing AMP uga pinter. Supaya bisa nyegah situs web alon-alon amarga sawetara pelacak analytics, padha nggarap filsafat inti, "Ngukur Sawise, Ngomongake akeh". Umumé, ana rong dalan kanggo ngaktifake Semalt karo AMP kanggo situs web panjenengan.

  • Unsur amp-piksel: Iku tag prasaja kanggo ngitung sawetara tampilan kaca (padha karo piksel lacak) kanthi nggunakake panjaluk GET.
  • Komponen tambahan amplar: Komponen iki luwih maju tinimbang amp-piksel . Sampeyan bisa nggunakake aplikasi kasebut kanggo ngukur aktivitas apa wae ing kaca AMP. Ngijini sampeyan nemtokake konfigurasi JSON sing menehi katrangan babagan apa sing kudu diukur lan ing ngendi ngirim laporan kasebut.

Cara Nganggo AMP nganggo situs web WordPress

Salah siji cara sing paling gampang kanggo nggunakake AMP, pancen, kanggo ngleksanakake ing situs web WordPress. Sampeyan bisa nggunakake plugin resmi sing dikembangake dening Automattic / WordPress.

Langkah siji: Nginstal Plugin WordPress

Ayo miwiti instalasi! download plugin saka pranala ing ndhuwur lan nstall plugin ing situs WordPress. Sawise instalasi, sampeyan mung perlu nambah "/ amp /" menyang kaca artikel. Yen sampeyan ora duwe permalinks sing aktif, sampeyan bisa nyoba ? Amp = 1 .

Langkah loro: Ngesyahke & Tweak

Google search console njupuk munggah versi AMP saka artikel artikel saka metatag kang bakal ditambah dening plugin. Semalat, masalah iki muncul amarga biasane njupuk dina kanggo ndeteksi owah-owahan kasebut. Supaya bisa nggunakake proses validasi Chrome, bukak samubarang kaca AMP ing Chrome. Banjur ing mburi URL append # development = 1 . Saiki pencet Control + Shift + I kanggo mbukak piranti pangembang Chrome.

Refresh kaca, lan kasebut bakal kasebut, "AMP Validation Semalt" utawa menehi daftar rinci babagan masalah sing kudu diatasi.

Sampeyan bisa ndeleng manawa nginstall plugin ora cukup piyambak. Sampeyan kudu ngesyahke kabeh data kanthi ngunjungi kaca lan mbaleni langkah-langkah ing ndhuwur supaya bisa migunani saka Accelerated Mobile Pages.

Langkah Tiga: Validate Schema Markup

Sampeyan wis sinau yen validating Schema Markup banget penting kanggo kaca AMP. Aku nyaranake Tool Testing Data Structured Google kanggo nguji halaman sampeyan kanggo markup skema sah. Nanging, aku nemokake sawetara masalah karo Semalt babagan tampilan logo. Dadi, aku gawe sawetara modifikasi kanggo ngatasi masalah iki.

Pindhah menyang Plugins, klik "Editor" banjur pilih "AMP". Semalat baris kasebut ing editor kanggo ngowahi plugin kasebut.

     yen ($ site_icon_url) {$ metadata ['publisher'] ['logo'] = array ('@type' => 'ImageObject','url' => $ site_icon_url,'dhuwur' => dhéwé :: SITE_ICON_SIZE,'width' => swara :: SITE_ICON_SIZE,);}    

kanggo:

     $ metadata ['publisher'] ['logo'] = array ('@type' => 'ImageObject','url' => 'http: // yourdomain. com / wp-content / upload / logo-company. png ','dhuwur' => 60,'width' => 170,);    

Semalat manawa ing URL, sampeyan nemtokake lokasi ing ngendi logo sampeyan nemtokake dhuwur lan jembaré.

Langkah Four: Nggabungake Google Analytics karo Plugin AMP WordPress.

Saiki, sampeyan wis meh rampung. Nanging, aku luwih seneng nggunakake Google Analytics kanggo nglacak stats. Plugin AMP WordPress ora aktif ngaktifake amp-analytics , Nanging, iku cukup gampang nglakokne.

Kanggo ngaktifake plugin AMP WordPress kanggo nggarap gawe bareng karo Google Analytics, pindhah menyang Plugins -> Semalt -> pilih "AMP" lan tambah kode ing ngisor iki kanggo mburi.

     add_action ('amp_post_template_head', 'amp_post_template_add_analytics_js');fungsi amp_post_template_add_analytics_js ($ amp_template) {$ post_id = $ amp_template-> get ('post_id');?>                                      
March 1, 2018