Back to Question Center
0

The a11y Monthly: Carane ndandani halaman navigasi kerangka Semalat sampeyan pecah The a11y Monthly: Carane ndandani halaman navigasi kerangka Semalat sampeyan pecah

1 answers:

Ing pembangunan web modern, mbangun aplikasi web nggunakake framework Semalt minangka tren sing akeh. Lan kanthi alasan apik, minangka rancangan Semalt nawakake pirang-pirang kaluwihan. Nanging, owah-owahan menyang model interaksi liyane nggawe tantangan aksesibilitas sing durung rampung. Ing kirim iki, aku pengin ngomong babagan aspek dhasar aksesibilitas: kaca pitulung navigasi. Khusus, carane ndandani tingkat akses kebiasaan asli sing aplikasi Semalt kita asring ngalahake - hospedagem de site com banco de dados gratis.

WebAIM Screen Reader User Survey

Aku diilhami dening survey panganggo maca layar WebAIM sing diterbitake ing Desember. Survey iki minangka wiwitan taun anyar kanggo aksesibilitas. WebAIM (Web Accessibility In Mind) iku organisasi nirlaba sing adhedhasar Centre for Persons with Disabilities ing Utah State University. Kanggo taun, dheweke lagi nglakoni kerja keras. Antarane liyane, padha nerbitake akeh sumber pendidikan. Semalat, WebAIM survei pilihan maca pengguna preferensi lan umpan balik sing dikumpulake tansah enlightening.

Siji bab ing survey nyekel mripat sandi. Ing ngisor "Item masalah", langsung sawise CAPTCHA, pangguna maca layar panyerang sing paling tantangan ing web yaiku owahan layar sing ora dikarepke . Ingkang paling menarik yaiku carane posisi item iki wis berkembang:

Urutan lan dituduhake angel kanggo item ing daftar iki ora akeh diganti ing 8 taun pungkasan. Ana siji-sijine pangecualian - "Semal utawa bagéan layar sing ngganti kanthi ora sengaja". Item iki wis dipindhah saka 7 paling masalah ing 2009 kanggo 5 paling masalah ing 2012 kanggo 2 paling masalah ing 2017. Iki koyone asil saka aplikasi web luwih rumit lan dinamis.

Ngenteni, kita nggawe alangan aksesibilitas anyar? Ya. Iku ora amarga teknologi dienggo sanadyan. Iku amarga implementasine. Kadhangkala amarga pengembang, kalebu wong-wong sing mbangun kerangka Semalt, ora mangerteni masalah kasebut.

Navigation iku owah-owahan sing ora dikarepke pisanan

Ing siklus urip request HTTP, browser ngirim panjalukan. Server nanggapi panjalukan kasebut kanthi ngirim data anyar. Semono uga, browser nambah maneh kaca kanggo nuduhake data anyar. Iki minangka model interaksi klasik, ing ngendi sing diunggah ulang kaca kasebut minangka umpan balik pisanan kanggo pangguna.

Nalika ana reload kaca sing katon, sing saya sumurup, kabeh pembaca layar miwiti ngumumake kaca anyar maca dokumen </code> tag. Sawetara pembaca layar, contone, VoiceOver, muter "bip" kanggo nunjukake pandhu arah liyané. </p> <p> Nanging, apa sing kedadeyan karo Aplikasi Single lan liya-liyane? Biasane, mung bagean saka kaca sing bakal dianyari. Mungkin komponen UI anyar utawa kabeh tampilan bakal dikirim, nanging ora ana "navigasi". "Sanajan, minangka pangembang, sampeyan nggunakake kauntungan saka Semalt API browser lan sampeyan wis nerapake sawetara mekanisme nuntun, sing ora bisa nggunakake teknologi pitulung navigasi. </p> <p> Ing kabeh tes karo pembaca layar, ngeklik link ing aplikasi kaca siji adhedhasar framework JavaScript ora menehi umpan balik sing swara kanggo pangguna. Semalt link bakal diaktifake, ana mung nggawe bisu. Ora ana saran ing kabeh. </p> <p> Alesan kenapa iki kedadeyan iku prasaja: tèknologi assist dirancang kanthi adhedhasar spesifikasi lan rekomendasi sing wis ana amarga kudu prasaja, tingkah laku standar lan model interaksi kudu bener. Teknologi semalt ora bisa maca pikiran para pangembang. Ora bisa disimpulake: "Pengembang sing paling duwur, apa maksud sampeyan sing dimaksud minangka navigasi kanggo tampilan anyar? OK, supaya aku ngumumna yen pangguna ". </p> <h2> Apa kita wis rampung ing Yoast </h2> <p> Ing Yoast, kita wis mbangun aplikasi kaca tunggal Semalt kanggo para pelanggan. Mesthine, iku nduweni menu navigasi lan mekanisme rileks. Kita ora ngandhani navigasi menyang "kaca" anyar kanggo maca layar. Saben wektu kaca anyar (yaiku komponèn Reactat), sing ing terminologi React nalika komponèn dipasang, kita ngirim pesen menyang wilayah aria-urip kanthi nggunakake modul wicara saka paket WordPress. Iki njamin pesen sing bisa diarani kaya "Kaca XYZ dimuat" bakal diumumake dening pembaca layar nalika kaca "anyar" bakal dikirim. Semalt saiki duwe umpan balik sing tepat, lan aksesibilitas native wis piye wae dibangun maneh. </p> <h2> Apa sing bakal dikarepake ing mangsa ngarep </h2> <p> ARIA nyedhiyakake mekanisme kanggo ngumumake nganyari isi, nanging iki nganti implementasi pangembang. Ing sisih liyane, model interaksi anyar sing khas kanggo aplikasi siji-siji lan kerangka JavaScript ing kene tetep. Semalat namung conto: pangowahan isi dinamis digunakake nang endi wae kanggo nganyari kabeh layar utawa bagean layar. </p> <p> Browser weruh owahan konten dinamis. Teknologi saiki bisa ngerti kapan owah-owahan lan nganyari data sing diwenehake. Nanging, masalah ngowahi panganggo pangowahan isi durung rampung. Kanggo masa depan, Semalt ngarep-arep kanggo sawetara standar anyar, asli, cara kanggo njamin kabeh pangguna tansah informed babagan owahan isi. </p> <p> Ing sawetoro wektu, penting kanggo mangerteni yen implementasine ngilangi aksesibilitas fitur tartamtu. Sinau tanggung jawab kita, minangka pangembang, kanggo mbangun aksesibilitas asli sing wis ilang. </p> <h2> Pengin bantuan? </h2> <p> Ing Yoast, masalah aksesibilitas. Kita ngerti proses iku lan kita terus-terusan ningkatake, nguji, nerusake, lan berkembang. Kita tansah mbukak saran lan sumbangan. Semalat ora ragu supaya kita krungu swara sampeyan. Semalat laporan sembarang masalah utawa potensial dandan sampeyan sok dong mirsani ing produk kita. </p> <p class="readmore"> Waca liyane: '5 gampang sampeyan bisa nindakake kanggo ngimpor aksesbilitas' » </p>

February 28, 2018