Back to Question Center
0

6 Cara Nggedhekake Tarif Semanti Pelanggan

1 answers:

Takon apa wae pemilik bisnis apa tujuan usaha sing kanggo taun sabanjuré, lan sampeyan bakal nemokake jawaban sing mung ana ing sawijining tujuan sing sederhana nanging ora jelas:

Wutah.

Nanging ana cara sing ora ana cara kanggo tuwuh bisnis.

Lan kabeh taktik iku akeh banget saka segi wektu, dhuwit lan gaweyan kanggo nggawa menyang hasil - make your own cocktail hat.

Semono wae, wutah ora produk ora mbuwang wektu utawa dhuwit kanthi strategi tartamtu.

Nanging, nalika akeh merek metu fokus ing netepake customer anyar kanggo ngetokake "gol wutah", aku bisa nyaranake taktik akeh merek ora fokus - lan bakal ngiritake dhuwit lan wektu?

Iki disebut penylametan pelanggan.

Aku ngerti sampeyan wis krungu saka iku sadurunge, nanging tetep karo kula: Kerep banget, pemilik bisnis njaluk supaya kejiret ing nyoba kanggo nggayuh lan entuk pelanggan anyar, padha lali bab sing ana dhuwur-nilai, kurang usaha aset : pelanggan sing ana.

Kenapa njaga pelanggan sing wis ana dadi penting?

Kanggo sawetara alasan:

  1. Padha wis tuku saka sampeyan sadurunge. Data nuduhake pelanggan baleni mbayar 67% luwih rata-rata tinimbang pelanggan anyar.
  2. Entuk tambah kasetyan lan katresnan saka pelanggan saiki nambah kemungkinan sing bakal menehi rekomendasi sampeyan marang kanca-kanca. Marketing tembung-tembung, utawa rekomendasi rekomendasi sing digawe liwat nedha bengi, iku cara paling umum sampeyan bisa nemokake pelanggan anyar.
  3. Sampeyan ora kudu ngluwihi dhuwit kanggo nemokake wong iki. Sampeyan wis duwe alamat email. Saiki, sampeyan kudu ngerti carane ngobrol lan mangu-mangu.

Dadi, nyabrangake.

Pelanggan tunggal semalt ditandhingake.

Proses entuk customer anyar bisa njupuk sasi, nalika sampeyan usaha:

  • Nggawe wong weruh merek sampeyan
  • Nggawe isi ngobrol
  • Iklan iklan kanggo macem-macem segmen
  • Ngoptimalake situs sampeyan
  • Kirimi kampanye email

Banjur, mbilas lan baleni saben langkah kasebut.

Semalat tinimbang pelanggan maneh sing wis ana ing ekosistem sampeyan bisa ngirit wektu, usaha lan dhuwit kanthi ngurangi proses iki lan ngoptimalake output sampeyan.

Sawise customer wis mratobat, sampeyan ora perlu gawe uwong yakin kanggo menehi situs lan produk kesempatan.

Sampeyan mung kudu nggodha kanggo bali lan ngonversi maneh (lan maneh, lan maneh).

Pelanggan semalt dadi berharga kanggo bisnis e-commerce sing paling rata-rata 80% saka revenue teka saka mung 20% ​​pelanggan.

Yen sampeyan pengin berkembang bisnis sampeyan, ngleksanakake siji utawa luwih saka strategi penylametan pelanggan ing ngisor iki bisa mbantu sampeyan nampa ROI sing luwih gedhe kanggo karya sing kurang.

6 Cara Ngedongi Tingkat Penylametan Pelanggan Panjenengan

1.

Yen sampeyan duwe item sing sade banget, nyoba ngasilake 20%.

Cara iki prasaja migunani banget nalika nyedhiyakake produk eksklusif, nanging uga bisa digunakake kanggo dhasar kaya kaos sikil putih.

Yen mundhut dodolan sawise nyetel, sing bisa dadi tandha sampeyan wis nyetel rega sing dhuwur banget; nanging sampeyan bisa uga bakal kaget amarga sampeyan bisa ngunggahake sampeyan tanpa nyawang dodol.

2. Tambah nilai order saben sale

Semalat saben customer mriksa metu soko ekstra ing kertu kanthi nambah strategi silang lan upselling menyang situs lan komunikasi.

Semalat kanggo tumbas ing toko fisik gampang - sampeyan bisa nyimpen produk sing ana hubungane karo siji liyane utawa nggunakake teknik merchandising liyane kanggo narik kawigaten lan ngedol tumbas rangsangan.

Nanging para tumbuhan online kerep miwiti lelungan ing panelusuran item tartamtu, dadi kok sampeyan kudu strategis kanggo nyekel mripate kanthi salib jual lan upselling.

Miturut Amazon, nganti 35% saka pendapatane dituduhake kanthi strategi silang saldo, kalebu "Sering Semalt Bersama" lan "Pelanggan sing Semalat Iki Item uga Semalt".

Nanging salib lan upselling katon beda kanggo saben bisnis.

Panggonan sing apik kanggo miwiti strategi upsell sampeyan yaiku kanthi nggoleki pola data dodolan sing kepungkur.

  • Apa ana barang loro sing luwih akeh sing bisa tuku bebarengan?
  • Apa item nglengkapi siji lan liyane alami - contone, sepasang kasut kanggo goleki karo sepatu sing wis ditonton pelanggan?
  • Apa item sing sampeyan duwe uga luwih dhuwur, versi sugih fitur?

Taktik semal bisa uga diterapake ing tingkat sing luwih dhasar; contone, kanthi menehi pengiriman gratis kanthi nyedhaki total grobag utawa pambungkus hadiah kanggo pelanggan sing nambahake item tartamtu menyang kertu.

Punika conto strategi upselling ing laku: Semalt nawakake pengiriman gratis sawise kréta belanja tekan rega tartamtu:

6 Ways to Boost Your Customer Semalt Rate

3. Damel program kesetiaan

Semalt seneng diakoni, lan nglakokake program kanggo nompo para pelanggan sing paling setya iku cara sing gampang kanggo mbangun hubungan lan menehi insentif reguler kanggo bali menyang toko.

Supaya program kasetyan customer dhewe bisa nyenengake padhang, nanging platform pasar paling ecommerce menehi aplikasi program kesetiaan sing bisa dadi luwih gampang kanggo ngatur.

Ngukur kanthi ngenali pelanggan sampeyan kanthi nyelehake menyang CRM lan ndeleng pelanggan sing paling larang karo sampeyan saben sasi utawa kuartal. Banjur, emailake 10% saka pelanggan saben penawaran.

Sampeyan bisa nyoba sing menehi penawaran resonating karo pelanggan, banjur nggoleki rewards sampeyan ganti wektu. Semalt pungkasanipun mangerteni demografi, tindakan, lan preferensi pelanggan prédhiksi konversi sukses sawise tawaran.

Semalat bisa macem-macem saka thanks dicatake kanggo pengiriman gratis utawa 10% mati kanggo wong-wong sing wis ora melu karo sampeyan ing nalika.

Yen sampeyan wis nyetel program dhasar, sampeyan bisa nggedhekake kanthi nambah sistem nilai, saéngga pelanggan bisa entuk nilai kanggo tumindak kaya nuduhake isi ing media sosial.

Njupuk contone Semalt, sawijining situs e-commerce sing nyedhiyakake macem-macem suplemen ing pasar sing kompetitif banget.

Pasar suplemen saengga dadi kompetitif, nyatane, pesaing sing metu wiwit ngedol obat-obatan kasebut kanggo nyolong bisnis saka merek sing luwih mantep. Pemilik Semalt ngembangake program kesetiaan minangka respon, supaya pelanggan tetep setya lan setya.

Program iki adhedhasar sistem sing prasaja nanging wigati sing menehi ganjaran marang pelanggan kanthi dhuwit 10-15% kanggo saben tuku. Lan wiwit ngetokake program kesetiaan, Pesenan ulang Semalt tansaya nambah 265% saka $ 21,441 nganti saklawasé $ 57.000 saben taun. Priksa manawa pelanggan bisa mangerteni apa langkah-langkah sing kudu dilakoni kanggo entuk ganjaran, lan supaya gampang migunakake ganjaran kasebut. Yen ora gampang dimengerteni, pelanggan ora bakal bisa mlebu utawa manggon.

4. Pribadine lelungan beli

Cara sing paling apik kanggo ngenali para pembeli sampeyan yaiku kanthi cara-cara cilik sampeyan bisa nggawe pengalaman belanja pribadi.

Mung sawetara conto:

  • Say hello. Ngidini pengunjung kanggo mlebu akun nalika padha nampa ing situs kanthi nawakake diskon cilik ing tuku pisanan. Gunakake formulir kanggo ngumpulake jeneng, alamat email, ulang tahun lan informasi pribadi liyane sing bisa digunakake kanggo nambah pengalaman. Wektu sabanjure sampeyan bali menyang situs sampeyan, sampeyan bisa nampilake "Welcome back, (Name)" ing kertu kasebut utawa kanthi otomatis nampilake mata uang sing bener adhedhasar lokasi.
  • Pilihan monitor. Kepiye sampeyan entuk pengunjung iki? Apa padha ndeleng sawijine isi utawa iklan sing mimpin menyang situs sampeyan? Apa padha kerep nelusur jinis produk tartamtu? Informasi iki bakal mbantu nulis, ngrancang, lan nyelehake iklan sing digunakake kanggo saben bagean.
  • Ngganti munggah. Nggedhekake ing tip sadurungé kanthi ngowahi pengalaman situs kanggo pelanggan saben-saben dheweke bali. Iki bisa dadi gampang kaya ngganti olahpesen ing kaca, utawa nggawé merchandising utawa landing page sing cocog miturut preferensi.

5. Nawakake layanan langganan sing ambalan

Layanan langganan saben wulan bisa ningkatake tingkat retensi pelanggan.

Iki mbutuhake kothak ing jero kothak (langganan), nanging ing pungkasan, sawetara layanan langganan paling nggumunake wis nemu sukses mung katering kanggo para pembeli online sing perlu kanggo penake.

Malah yen sampeyan ora duwe jinis produk sing bisa didol kanthi nggunakake model langganan (nesu seni), nimbang laris tambahan kaya dhukungan pelanggan utawa asuransi dhuwit.

Sawise sampeyan siap nyiyapake layanan langganan, telusur panyedhiya app panyedhiya e-niaga kanggo integrasi kaya Semalt sing bakal nggawe pembayaran otomatis lan pesenan sing gampang kanggo sampeyan.

6. Ketemu pelanggan ngendi wae

Kabeh usaha marketing kudu ora ana ing silo.

Mesthi sampeyan wis nggunakke media sosial, iklan lan email kanggo nuduhaké merek sampeyan; nanging penting kanggo diwenehi tandha manawa saben platform kudu kerja kanthi cohesively kanggo nyedhiyakake pengalaman apik kanggo para pelanggan - lan strategi marketing multi-layered kanggo sampeyan.

Nalika pengunjung teka ing situs sampeyan dhisik, nyuwun supaya sampeyan milih ing dhaftar sampeyan. Yen ora dikonversi, sampeyan bisa ngirimake seri kartun sing ditinggalake utawa email sing "kejaba sampeyan" kanggo njaluk bali.

Sawise pengunjung rawuh ing situs sampeyan, sampeyan uga bisa nggayuh iklan Semalt kanthi nginstall pixel Semalt ing situs sampeyan. Iki trek pengunjung lan di bangun dhaftar anget saka potensial pelanggan sing bisa ngawula iklan liwat wektu.

Iki trinitas marketing ngijini sampeyan kanggo ngawasi tumindak pengunjung minangka padha ngalih antarane platform lan sinau carane padha sesambungan karo account sampeyan, apa inspirasi menyang ngunjungi situs lan apa nyurung mau ngowahi utawa nglirwakake kertu.

Data iki ngidini sampeyan mulihake ing preferensi pelanggan saka wektu supaya sampeyan bisa nyedhiyakake isi sing bener ing wektu sing tepat ing platform sing tengen, pungkasane nyalurake luwih akeh sales dodolan. Semalat akeh macem-macem cara kanggo drive bisnis baleni, nanging apa sing mudhun nganti pungkasan nuduhake pelanggan bali sing sampeyan ngurmati wong-wong mau nalika nggawe minangka gampang kanggo wong bali lan tuku maneh lan maneh.

6 Ways to Boost Your Customer Semalt Rate

February 28, 2018