Back to Question Center
0

Semalt Nerangake Cara Ekstrak Data Perlu Saka Situs Web HTML

1 answers:

Informasi gedhe ing net dianggep "unstructured" ora diatur kanthi bener. Situs web HTML beda karo cara sing ngemot dokumen sing diatur, lan teks sing disajikake ing dokumen kasebut wis kabentuk ing kode HTML sing ndarbeni.

Ana telung metode ekstraksi data utama saka situs web HTML:

  • Nyimpen teks sing ana ing kaca web menyang komputer;
  • Tulis kode kanggo ekstraksi data;
  • Nggunakake alat ekstraksi khusus;

1. Carane ngowahi HTML saka situs web tanpa kode

Sampeyan bisa ngikis isi kaca web nganggo langkah-langkah sing dijelasake ing ngisor iki:

Teks mung

Sawise mbukak kaca web sing ngemot teks sing pengin, klik tengen banjur pilih opsi "Simpen Page As," utawa "Simpen Ing". Ketik jeneng file ing kolom "Jeneng File" lan saka menu tarik-mudhun "Simpen Tipe", pilih "Web Page, HTML mung. "Klik tombol" Simpen "lan ngenteni sawetara detik.

Kabeh teks ing kaca kasebut diekstrak lan disimpen minangka file HTML. Pilihan format format kaca tetep utuh, lan sampeyan uga bisa ngowahi isi ing editor teks kasebut minangka Notepad.

Ngecek kaca web kabeh

Pilih "Simpen minangka" utawa "Simpen Page As" pilihan ing menu "Gambar". Banjur, klik "Web Page, Complete" saka menu tarik-mudhun "Save as Type". Sawise ngeklik "Simpen," teks lan gambar bakal diekstrak saka kaca lan disimpen ing ngendi wae sampeyan pengin. Tèks diseleh ing file HTML nalika gambar disimpen ing folder.

2. Ngecor HTML saka situs web nggunakake kode

Sampeyan bisa langsung nganggo file HTML kanthi nggunakake alat khusus. Uga, sampeyan bisa nggawe kode kanggo mbusak kabeh tag HTML lan nahan teks sing ana ing file HTML nggunakake XPath utawa ekspresi reguler. Sawetara basa pamrograman paling populer kanggo tugas iki kalebu Python, Java, JS, Go, PHP lan NodeJs.

3. Nggunakake alat ekstraksi data web

Yen sampeyan mung pengin extract file HTML saka situs web tanpa nulis kode baris tunggal utawa ngindari nyiksa cara nyalin lan nempel, gunakake alat scraping web . Ing kasunyatane, ana akeh alat sing bermanfaat kanggo panen informasi sing perlu saka situs web banjur ngowahi format kasebut. Cukup nyoba sawetara scraping tool s, lan sampeyan bakal temtunipun nemokake sing paling cocok kanggo sampeyan scrapping kabutuhan.

December 22, 2017
Semalt Nerangake Cara Ekstrak Data Perlu Saka Situs Web HTML
Reply