Back to Question Center
0

Carane mbangun strategi optimasi search engine Amazon efektif?

1 answers:

Ing zaman saiki, Amazon dianggep minangka platform e-niaga paling gedhe lan paling ampuh kanthi 80 yuta panganggo aktif. Sistem peringkat Amazon dibangun kanthi cara kasebut kanggo nggawe pangguna tuku kabeh produk sing kasedhiya ing platform. Dheweke nyoba nyedhiyakake para pembeli kanthi pengalaman belanja kualitas sing paling apik kanggo nggawe dheweke bali maneh. Kanthi bantuan algoritma A9, Amazon nyedhiyakake pangguna kanthi asil panelusuran paling akurat adhedhasar preferensi pribadhi lan riwayat panelusuran. Kanthi tembung liyane, Amazon ndadekake kabeh bisa dadi luwih gampang kanggo nggawe tuku.

Dadi, kabeh sing kudu dilakoni kanggo sukses ing Amazon yaiku ngoptimalake listing miturut pedoman peringkat Amazon. Aspèk utama utamané sing nandhang pangkat produk ing Amazon kalebu relevansi, tingkat konversi, lan panguwasa prodhuk. Ing kirim singkat iki, sampeyan bakal nemokake cara mbangun strategi SEO SEO sing efektif lan nambah peringkat produk ing telung wilayah iki.

Tambah relevansi saka kaca produk

Elemen penting saka algoritma peringkat Amazon kanggo cocog karo produk sing cocog karo pitakonan pangguna. Tegese relevansi kaca produk sampeyan langsung kena pengaruh menyang peringkat produk. Paling ora ana pitung bagean penting saka daftar produk sing kudu sampeyan mangerteni:

  • Judhul

Optimisasi judhul Amazon luwih rumit saka ing Google. Amazon nduweni syarat kanggo optimasi judhul amarga faktor iki bisa ndadekake keputusan tuku panganggo. Iku tegese yen judhul sampeyan ora dioptimalake kanthi bener sampeyan ora bakal peringkat dhuwur ing Amazon SERP. Kene sampeyan ora mung peduli babagan tembung kunci sing diangkah. Sampeyan kudu care babagan judhul deskriptif. Iku cukup kanggo nulis babagan ciri lan fitur utama produk, ora kalebu kabeh informasi tambahan. Iku worth kanggo sebutno sing Amazon wis miwiti kanggo mbenerake lan standar judhul.

  • Bullet points

Iki listing bagean diselehake tengen ndhuwur judhul. Kene sampeyan kudu njlèntrèhaké poin-poin produk utama, nggawé aksen ing sawijining keuntungan. Titik peluru minangka ukara cendhak sing sakcepete nggambarake item sing larang. Maca informasi iki, pembeli Amazon kudu mangerteni apa dheweke perlu tuku produk, utawa ora.

Deskripsi produk nyedhiyakake informasi sing luwih rinci tinimbang peluru. Bidang iki serves kanggo njawab kabeh pitakon pangguna sing bisa dibantu lan kanggo nggawe keputusan sing bener. Iku cukup kanggo ngoptimalake deskripsi produk lan masang istilah sing paling cocok kanggo sampeyan. Iku bakal positif ngetokake peringkat produk lan ngedongkrak dodolan.

  • Brand lan Produsèn

Yen sampeyan ngèkspor barang merek sing misuwur kanggo wong, sampeyan kudu nyakup nomer pabrik ing judhul.

  • Kategori

Hasil panelusuran Amazon ditampilake miturut sawetara kategori. Mulane sampeyan kudu nempatake barang miturut kategori sing bener.

Nalika aku kasebut ing ndhuwur, ana 7 kategori utama ing Amazon. Iku cukup kanggo nyakup istilah-istilah sing diangkah ditargetake ing saben kanggo nggawe listing sampeyan katon ing Amazon SERP. Iku worth kanggo sebutno sampeyan kudu nyegah sembarang pengulangan tembung kunci amarga bisa ngaruh promosi listing ing Amazon.

  • URL

Perhatian khusus kudu dibayar kanggo optimasi URL Amazon minangka cara sampurna kanggo nemtokake relevansi listing lan panelusuran. Skema URL standar katon kaya "keyword = produk + tembung kunci. "Sampeyan bisa nggedhekake kanthi nggunakake piranti lunak online khusus, lan pungkasane, ngunggahake lalu lintas kasebut. Akibaté, Amazon bakal nemtokake pengunjung sing nggolèki produk kanggo target tembung kunci.

Nggawe listing sampeyan uga diowahi

Nggawe listingmu uga diowahi penting kanggo rangkeng Amazon dhuwur. Yen sampeyan duwe tingkat konversi dhuwur, nuduhake Amazon sing ngandhut produk sampeyan, lan kemungkinan listing sampeyan bakal katon ing TOP saka Amazon search. Titik ing ngisor iki kudu dicathet kanggo ngunggahake tingkat konversi produk.

  • Penjualan

Faktor peringkat paling efektif ing Amazon yaiku sales. Yen sampeyan duwe riwayat dodolan sing dawa lan positif, sampeyan bakal peringkat luwih dhuwur ing Amazon SERP. Produk karo penjualan paling dhuwur tansah pangkat ing ngarep Amazon minangka padha nggawa liyane revenue kanggo Amazon.

  • Ulasan pelanggan

Liyane faktor kritis kanggo peringkat Amazon yaiku nomer lan kualitas review produk. Sadurunge nggawe tuku, kedhaftar biasane mriksa review pelanggan sadurunge mriksa apa sing diomongake pengguna liyane. Sampeyan kudu ngilangke review organik liyane, utamane nalika ngirim daftar anyar. Nanging, manawa sampeyan ora nyasarke pelanggan nulis komentar positif amarga bisa ngaruh peringkat sampeyan.

  • Q'A

Aku ora ngerti carane bagean pitakonan lan jawaban kena pengaruh produk, amarga kemampuan kanggo pangaruh tingkat konversi. Yen ora ana respon jelas marang pitakonan pelanggan, padha bisa uga mikir yen sampeyan ora kenal karo produk utawa sing sampeyan malah kesepen kanggo ngurus kebutuhan pelanggan.

  • Gambar

Kualitas gambar produk uga kritis kanggo peringkat Amazon. Sampeyan kudu nyedhiyani pangguna kanthi kemampuan kanggo mriksa saben sudut produk. Mulane luwih disenengi manawa ukuran piksel gambar kudu paling sethithik 1000 px utawa luwih dhuwur. Menapa malih, priksa manawa sampeyan duwe foto tambahan gambar kanggo nuduhake kabeh rincian sing dibutuhake.

  • Pricing policy

Yen sampeyan pengecer Amazon, sampeyan bakal paling melu ing perang rega. Pangguna cenderung tuku produk paling murah ing pasar. Mulane sampeyan kudu tetep competitive pricing. Kejabi, iku salah sawijining faktor sing bisa dituku dening panuku.

  • Ngurangi tingkat bouncing

Tingkat bouncing, uga wektu pangguna mbuwang ing kaca produk sampeyan,. Yen panuku tetep dangu ing kaca sampeyan, bakal positif nggawa tingkat konversi sampeyan, lan Amazon bakal luwih milih posisi pangkat sampeyan. Mulane sampeyan kudu tansah nglacak metrik kasebut supaya bisa ngrampungake strategi sampeyan ing wektu.

December 22, 2017
Carane mbangun strategi optimasi search engine Amazon efektif?
Reply