Back to Question Center
0

Semalt: Cara Ngatasi Tantangan Data Web?

1 answers:

Iku wis dadi laku umum kanggo perusahaan kanggo entuk data kanggo aplikasi bisnis. Perusahaan saiki nggoleki teknik sing luwih cepet, luwih apik, lan efisiensin kanggo ngekstrak data sacara teratur. Sayange, scraping web teknis, lan mbutuhake wektu sing cukup kanggo nguasai - automobile appraisal. Sifat dinamis ing web minangka alesan utama kanggo kasulitan. Uga, cukup akeh situs web sing dinamis situs web, lan padha banget angel scrape.

Web Scraping Challenges

Tantangan ing extraction web saka kasunyatan sing saben situs web unik amarga dikode beda saka kabeh situs web liyane. Dadi, meh ora bisa nulis single data scraping program sing bisa extract data saka pirang-pirang situs web. Ing tembung liya, sampeyan perlu tim programer sing ngalami program kode web scraping kanggo saben situs target siji. Coding aplikasi kanggo saben situs web ora mung ngremenake, nanging uga larang regane, utamane kanggo organisasi sing mbutuhake extraction data saka atusan situs sacara periodik. Minangka, scraping web wis tugas sing angel. Kasusah luwih dikuwatake yen situs target dinamis.

Sawetara metode sing dipigunakaké kanggo ngemot kesulitan ekstraksi data saka situs web dinamis sing wis diandharake ing ngisor iki.

1. Konfigurasi Proxies

Nanggepi sawetara situs web gumantung saka lokasi Geografis, sistem operasi, browser, lan piranti sing digunakake kanggo ngakses. Ing tembung liya, ing situs web kasebut, data sing bakal diakses pengunjung sing adhedhasar Asia bakal beda karo isi sing bisa diakses dening pengunjung saka Amerika. Fitur iki ora mung mbingungake crawler web, nanging uga nggawe crawling sing angel kanggo wong-wong mau amarga kudu ngerti versi crawling sing tepat, lan instruksi iki biasane ora ana ing kodhe.

Ngurutake masalah kasebut biasane mbutuhake sawetara karya manual kanggo mangerteni pirang-pirang versi situs web tartamtu lan uga kanggo ngatur proxies kanggo panen data saka versi tartamtu. Saliyane, kanggo situs sing spesifik lokasi, data scraper bakal kudu digelar ing server sing adhedhasar lokasi sing padha karo versi situs web target

2. Browser Otomasi

Iki cocok kanggo situs web kanthi kodhe dinamis banget. Wis rampung kanthi nindakake kabeh isi kaca nggunakake browser. Teknik iki dikenal minangka automasi browser. Selenium bisa digunakake kanggo proses iki amarga nduweni kemampuan kanggo mandu browser saka sembarang basa pamrograman.

Selenium bener-bener digunakake utamane kanggo testing nanging kerjane sampurna kanggo ngekstrak data saka kaca web dinamis. Isi kaca pisanan ditampilake dening browser amarga iki njupuk care saka tantangan rekayasa babagan reverse kode JavaScript kanggo njupuk konten sawijining kaca.

Nalika isi dikirim, disimpen kanthi lokal, lan titik data sing ditemtokake ing pungkasan. Masalah mung karo metode iki yaiku rawan akeh kasalahan.

3. Ngirim Post Permintaan

Sawetara situs web pancen mbutuhake input user tartamtu sadurunge nampilake data sing dibutuhake. Contone, yen sampeyan butuh informasi babagan restoran ing lokasi geografis tartamtu, sawetara situs web bisa njaluk kodhe pos lokasi sing dibutuhake sadurunge sampeyan duwe akses menyang dhaptar restoran sing dibutuhake. Iki biasane angel kanggo crawlers amarga mbutuhake input pangguna. Nanging, kanggo ngurus masalah, panjalukan kirim bisa digawe kanthi nggunakake parameter sing cocok kanggo alat scraping kanggo njaluk menyang kaca target.

4. Manufaktur URL JSON

Sawetara kaca web mbutuhake panggilan AJAX kanggo mbukak lan refresh isi. Kaca-kaca iki hard kanggo scrape amarga pemicu file JSON ora bisa gampang dilacak. Supaya perlu testing manual lan mriksa kanggo nemtokake paramèter sing cocok. Solusi kasebut yaiku nggawe URL JSON sing dibutuhake karo parameter sing cocok.

Ing kasimpulan, kaca web dinamis banget rumit kanggo scrape supaya padha mbutuhake tingkat dhuwur pengalaman, pengalaman, lan infrastruktur canggih. Nanging, sawetara perusahaan scraping web bisa nangani supaya sampeyan kudu nyewa perusahaan scraping data pihak katelu.

December 22, 2017