Back to Question Center
0

Semalt: Apa URL sing shortened nggawa bobot kurang ing istilah SEO?

1 answers:

Backlink sing bakal nggawa bobot liyane babagan SEO antarane URL asli menyang kaca web (kaya http: // www. conto. com / Zqe9 ) utawa URL sing disingkat Google (kaya goo. gl / Zqe9 )?

- ecoair aspiratori
February 13, 2018

Aku setuju karo jawaban Geoff, yen sampeyan pengin mbukak URL asli saben wektu. Alesanipun:

  1. Link bakal nggawa kurang jus link. Ya, ing kasus Google, sing arupa jumlah banget banget, nanging mesin telusur liyane bakal beda-beda.
  2. URL sing diarahake bakal luwih alon kanggo pangguna lan bot kanggo bisa diakses, sing negatif saka segi pengalaman pangguna. Apa ngirim wong menyang link sing bakal njupuk wong 2 detik kanggo ngakses, yen iku kasedhiya langsung ing mung 1 detik?
  3. URL asli bakal (kamungkinan) dadi luwih deskriptif babagan apa isi, kalebu tembung kunci ing path file lan jeneng domain.
  4. Layanan shortening URL bisa uga ora ana kanggo anggere kaca tujuan. Yen Google, ing kasus iki, mutusake kanggo mateni goo kasebut. gl shortener sabanjuré minggu, sampeyan bakal duwe pranala ngarah menyang ora ono.
  5. Panyimpenan asli luwih apik kanggo manungsa tinimbang sing cendhak. ie. conto. com / my-page. html luwih gampang dieling tinimbang goo. gl / aso4ug7f.
  6. URL dipendhet ora dipercaya. Wong digunakake kanggo nyambung menyang malware sawayah-wayah, amarga bisa nyamarake tujuan sing bener. Sawetara wong bakal kanthi aktif supaya ora ngeklik pranala shortened kanggo alasan sing.

Nalika sawetara alasan ing ndhuwur bisa uga ora katon kaya sing padha karo SEO, sampeyan kudu ngelingi yen mesin telusur nyoba nglebokake URL sing padha pracaya pangguna bakal pengin ndeleng paling. Mulane pengalaman panganggo sing ana hubungane ing ndhuwur bener duwe pengaruh marang SEO. Contone, yen URL sampeyan luwih gampang dieling, luwih gampang kanggo mangerteni kanca babagan URL kasebut liwat tembung tutuk, sing ndadekake kemungkinan sing bakal nyambung menyang URL online.

URL asli saben wektu amarga URL papat sing kudu dilewati pangalihan (sing sengaja ana ing Google, ora kalah akeh bobot ing kabeh ).

Google mangerteni yen ana alesan migunakake pengalihan 301 lan entuk biaya sing bisa ditindakake. Nanging, Google uga nyatakake yen 301 pangalihan kudu dicegah kajaba prelu. Aku ngerti perlu URL cendhak (s) kanggo hal-hal kaya Twitter. Iki nggawe raos. Nanging, path URI lan jeneng file minangka faktor penting kanggo peringkat kanggo tembung kunci. Google echos iki. Yen sampeyan pengin nggunakake pangalihan URL sing digesek, banjur gunakake. Nanging kanggo kaca web asline, aku arep ora nganggo jeneng sing sithik. Aku bakal pangalihan menyang URL / URI sing nggantosi 2 utawa 3 kunci sing paling penting. Google nampilake URL / URI kaca sing dialihake lan iki indeks Google lan ora URL shortend.